Jump to content

Vask/puss av Omnifuel mellom bruk


martin84

Recommended Posts

Hvilke rutiner har dere for vask/puss av Omnifuel mellom hver bruk? Pumpen er f.eks. full av tennveske (eller annet drivstoff) når den tas ut av flaska, og i flaska blir det drivstoffrester. Er det bare snakk om å bruke en pusseklut, eventuelt med litt rødsprit på? Dumt å få drivstoffrester over det hele :)

Er det så å forstå at pumpa kan sitte i flaska når den ligger i sekken? Så slipper man å demontere (og dermed tørke av drivstoff) mellom hvert måltid eller forflytning. Er nokså fersk med brenner, fint om noen har gode tips og/eller rutiner.

M

Link to comment
Share on other sites

Annonse

søk på omnifuel på forumet, så finner du en del info.

"Pusser" ikke min mellom hver tur som forsvaret gjør, men pleier å skru ut dysa og se om det er "reint" når jeg kommer hjem..

Hvis det ikke er det, så er det bare å bruke piperensere,q-tips og papir og bensin/aceton hva du vil av løsemidler til det blir rent og pent.

hvis det er sotet veldig under dysa, vil dette løsne litt og litt og tette dysa og lage krøll under middagslaging.

hvis du bruker renset bensin/tennvæske, så er dette i min erfaring ikke noe problem i det hele tatt..

(i motsetning til F-34, for de som kjenner til det :) )

-Sjekk at o-ringene ( de sorte gummiringene) er tette, og myke, og gni de inn med litt silikonfett eller lignende når du har den opp og ser på den etter tur. Når de begynner å lekke, drar du til en jernvareforhandler og bytter de i o-ringer av nitrillgummi, som varer lenger.

-Pumpa kan fint sitte i flaska, den gjør jobben som kork. Metallet i pumpa tåler drivstoff godt, og gummitetningene er forbruksvare så du trenger ikke bekymre deg for det.. når du kommer hjem kan du jo la den tørke hvis du vil, og sette den i en tom flaske eller lignende hvis du heller vil det.. hos meg står den ferdig fyllt i boden. eneste jeg gjør før lagring/transport er å slippe ut trykket fra flasken, så den ikke lekker.

-Før nye drivstoffflasker tas i bruk, kan det være en god ide og skylle / vaske de med såpe og vann, for å få ut støv som ellers vil legge seg i filterene på brenneren.

-Kjøp ett rep-sett og plukk ut delene som er nødvendig for att den skal brenne, og hiv de i trekket til primusen i den lille lomma, så er du klar for alt. du trenger ikke dobbelt opp med alle dysene, og 2 nye filtpad´er for eksempel.

-Pass på å ikke knekke nåla på multiverktøyet, verktøyet er nemlig svindyrt, og jeg har ikke lykkes å finne noe annet som funker til og stikke opp dysa med.

ellers er det vel stort sett tut og kjør;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy