Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet
fjellræv skrev (På 10.6.2025 den 18.46):

Hvordan oppbevarer du knekkebrød? Jeg har hatt det i en plastikk matboks men blir allikevel knust.

Øverst i sekken. Har aldri blitt knust!

Annonse
Skrevet

Jeg har ikke forsøkt selv for jeg har som regel med nok drivstoff til det jeg skal, men den hurtigkokte risgrøten: hvis man koker opp vann og har i grøt, og lukker lokket på gryte/kjele etc og lar den stå 5-6 minutt, vil ikke det være nok til at den blir ferdig på egenhånd uten å stå over varme?

Jeg har gjort dette selv noen ganger med havregrøt hvor jeg bare lar den stå i gryten en liten tid etter å ha skrudd av varmen, og jeg synes den blir ferdig nok av det.

Eller må den faktisk koke i 5 minutt?

Skrevet
GrendelRaptor8 skrev (1 time siden):

Jeg har ikke forsøkt selv for jeg har som regel med nok drivstoff til det jeg skal, men den hurtigkokte risgrøten: hvis man koker opp vann og har i grøt, og lukker lokket på gryte/kjele etc og lar den stå 5-6 minutt, vil ikke det være nok til at den blir ferdig på egenhånd uten å stå over varme?

Jeg har gjort dette selv noen ganger med havregrøt hvor jeg bare lar den stå i gryten en liten tid etter å ha skrudd av varmen, og jeg synes den blir ferdig nok av det.

Eller må den faktisk koke i 5 minutt?

Du kan jo lage en "cozy", dvs isolerende trekk som passer til kjelen. Søk litt på YT, så finner du veiledning for å lage slike.

Skrevet
sofasliter skrev (50 minutter siden):

Du kan jo lage en "cozy", dvs isolerende trekk som passer til kjelen. Søk litt på YT, så finner du veiledning for å lage slike.

Jeg bruker et Primus Prime Tech stove kit (1.3 l) en del på sommeren. Der er innpakningsposen en "cosy". Den er utrolig effektiv til å holde på varmen. Pasta som skal kokes i 10min settes i denne etter oppkok. Et nytt oppkok etter nesten 10min tar sikkert under 20sek til det fosskoker igjen. Burde fungere som bare det på grøt.

  • Liker 2
Skrevet
BendikIv skrev (22 timer siden):

Spiser alltid havregrøt til frokost her, gjør som @sofasliter og har så mye vann i at det blir litt suppe-aktig. Med nok melkepulver synes jeg det blir ganske digg. Mye bedre enn tykk, seig og limete havregrøt med lite vann i alle fall.


image.thumb.png.f3916056f3dbf87bae3613c7491a50e8.png

Jeg blander i babygrøt-pulver i havregrøten. Får en bra smak og konsistens, så kan man variere smaken mye med forskjellig babygrøt :) 

  • Liker 2
Skrevet

Hvis vekt og volum er viktigst, synes jeg frokostblanding med nøtter og tørrmelk fungerer best av alt.

Veldig høyt kcal innhold, raskt å tilberede, og trenger ikke å bruke ett eneste gram med gass :) 

Jeg har med en liten kopp/boks med tett lokk, tilsetter kaldt vann, og rister. Vaskes egentlig ren på samme måten etterpå.

Egentlig fantastisk på smak også, her kan man variere i det uendelige.

  • Liker 2
  • 4 måneder senere...
Skrevet (endret)

Man holder seg vel ikke så lenge mett på risgrøt?

Må vel i så fall supplere kraftig med nøtter eller noe annet. 

Sverger til havre selv på tur. Men litt risgrøt til kveldskos/dessert kan nok funke.

(Jeg digger kald Fjordland-grøt (alle typer, men heller oftest mot ris, siden jeg spiser havre til lunsj eller frokost hver dag) med frukt eller bær (her funker absolutt alt), eller hjemmelaga syltetøy (som jo kun er frukt/bær, uten så mye som et gram sukker eller syltepulver). Topper med nøtter, rosin gojibær, kokos, gresskarkjerner... mange muligheter der. Ikke alt det nevnte på en gang, men det jeg føler for i gjerningsøyeblikket. 

Endret av DenGladeVandrer
Skrevet
GrendelRaptor8 skrev (På 12.6.2025 den 7.27):

Jeg har ikke forsøkt selv for jeg har som regel med nok drivstoff til det jeg skal, men den hurtigkokte risgrøten: hvis man koker opp vann og har i grøt, og lukker lokket på gryte/kjele etc og lar den stå 5-6 minutt, vil ikke det være nok til at den blir ferdig på egenhånd uten å stå over varme?

Jeg har gjort dette selv noen ganger med havregrøt hvor jeg bare lar den stå i gryten en liten tid etter å ha skrudd av varmen, og jeg synes den blir ferdig nok av det.

Eller må den faktisk koke i 5 minutt?

Jeg spiser havregrøt til lunsj på jobb. Koker vann vannkoker, heller over gryn (iblanda melkepulver eller peanøttsmør (real deal, 99,6%), rører rundt, og lar det stå i en halvtimes tid. (begynte med det i vinter) Synes den smaker bedre enn den jeg koker opp på tur. Koker jeg hjemme, med melk, blir det bedre en å koke på tur med melkepulver. Blir annen konsistens.

Kjøpte mattermos i vinter, koker opp vann og blander med gryn og melkepulver, og blander in bær og nøtter/rosin kanel og litt salt. Foretrukket turlunsj etter at jeg trappa ned på kjøpebrød. Wasa Husmann og lomper er litt for sårbart til å funke som turlunjs. Den grøten blir god, men ikke like god som den jeg lager på jobb. 

Er jeg på tur er som regel så sulten når jeg står opp, at det er uaktuelt å vente 30 min med frokost. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.