+Bryggekar Skrevet onsdag kl 21:06 Skrevet onsdag kl 21:06 fjellræv skrev (På 10.6.2025 den 18.46): Hvordan oppbevarer du knekkebrød? Jeg har hatt det i en plastikk matboks men blir allikevel knust. Øverst i sekken. Har aldri blitt knust! Siter
GrendelRaptor8 Skrevet i går, 05:27 Skrevet i går, 05:27 Jeg har ikke forsøkt selv for jeg har som regel med nok drivstoff til det jeg skal, men den hurtigkokte risgrøten: hvis man koker opp vann og har i grøt, og lukker lokket på gryte/kjele etc og lar den stå 5-6 minutt, vil ikke det være nok til at den blir ferdig på egenhånd uten å stå over varme? Jeg har gjort dette selv noen ganger med havregrøt hvor jeg bare lar den stå i gryten en liten tid etter å ha skrudd av varmen, og jeg synes den blir ferdig nok av det. Eller må den faktisk koke i 5 minutt? Siter
+sofasliter Skrevet i går, 06:37 Skrevet i går, 06:37 GrendelRaptor8 skrev (1 time siden): Jeg har ikke forsøkt selv for jeg har som regel med nok drivstoff til det jeg skal, men den hurtigkokte risgrøten: hvis man koker opp vann og har i grøt, og lukker lokket på gryte/kjele etc og lar den stå 5-6 minutt, vil ikke det være nok til at den blir ferdig på egenhånd uten å stå over varme? Jeg har gjort dette selv noen ganger med havregrøt hvor jeg bare lar den stå i gryten en liten tid etter å ha skrudd av varmen, og jeg synes den blir ferdig nok av det. Eller må den faktisk koke i 5 minutt? Du kan jo lage en "cozy", dvs isolerende trekk som passer til kjelen. Søk litt på YT, så finner du veiledning for å lage slike. Siter
Omnilite Skrevet i går, 07:38 Skrevet i går, 07:38 sofasliter skrev (50 minutter siden): Du kan jo lage en "cozy", dvs isolerende trekk som passer til kjelen. Søk litt på YT, så finner du veiledning for å lage slike. Jeg bruker et Primus Prime Tech stove kit (1.3 l) en del på sommeren. Der er innpakningsposen en "cosy". Den er utrolig effektiv til å holde på varmen. Pasta som skal kokes i 10min settes i denne etter oppkok. Et nytt oppkok etter nesten 10min tar sikkert under 20sek til det fosskoker igjen. Burde fungere som bare det på grøt. 1 Siter
+Marius Engelsen Skrevet i går, 09:27 Skrevet i går, 09:27 BendikIv skrev (22 timer siden): Spiser alltid havregrøt til frokost her, gjør som @sofasliter og har så mye vann i at det blir litt suppe-aktig. Med nok melkepulver synes jeg det blir ganske digg. Mye bedre enn tykk, seig og limete havregrøt med lite vann i alle fall. Jeg blander i babygrøt-pulver i havregrøten. Får en bra smak og konsistens, så kan man variere smaken mye med forskjellig babygrøt 1 Siter
+Marius Engelsen Skrevet i går, 09:30 Skrevet i går, 09:30 Hvis vekt og volum er viktigst, synes jeg frokostblanding med nøtter og tørrmelk fungerer best av alt. Veldig høyt kcal innhold, raskt å tilberede, og trenger ikke å bruke ett eneste gram med gass Jeg har med en liten kopp/boks med tett lokk, tilsetter kaldt vann, og rister. Vaskes egentlig ren på samme måten etterpå. Egentlig fantastisk på smak også, her kan man variere i det uendelige. 1 Siter
+Espen Ørud Skrevet 21 timer siden Skrevet 21 timer siden Tror jeg brakk meg 4 ganger bare etter å ha lest trådtittelen... Tror jeg fortsetter med min vanlige turmat en stund til.... 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.