Jump to content

En sommertur med vintertemperatur til Blåfjellenden.


REJOHN

Recommended Posts

Det ble jobbing i noen timer. 

Etter å ha vært på Sandsa og gjort rent og tatt av gammelt sengetøy, noe som er en ganske tung jobb, måtte det bli en tur til Blåfjellenden.

Det var faktisk en stund siden jeg hadde vært innover. Det ble to turer rett etter hverandre sist, og så måtte det bli en liten pause. Det var 10 dager siden forrige turen.

Været får ta skylda for at det også denne uka ble to turer rett etter hverandre. Først til Sandsa og så til Blåfjellenden. Det var snakk om regn alle dager fremover, bortsett fra onsdag og torsdag. Da mente YR det faktisk skulle være bra vær. Her var det bare å komme seg avgårde om jeg ønsket noenlunde vær på turen.

Etter en natt hjemme var jeg igjen på vei opp i heia. Det var ingen andre biler, men det var spor i stien. Sporene var antakelig fra dagen før, men det viser at folk vil på tur.

Et stykke innover, møtte jeg et par som kom fra hytta. Selv midt i uka var det noen som fant fram til Blåfjellenden. Denne dagen var det bare bestilt en seng. Det kunne bli en ensom tur – som vanlig.

Værmelding gjorde at jeg tok ut på tur. Det var meldt ganske bra vær med delvis sol og lite vind. Denne dagen tok yr litt feil. Jeg hadde regn på ruta oppover, men alt på parkeringsplassen tittet sola frem fra skyene.

Nede ved hyttebyen, går stien i le av fjellene. Oppe i høyden fikk jeg vinden i ansiktet, og med en temperatur på rundt 5 grader ble det nesten vinterlig. Jeg var glad for å ha med både caps og lette vanter.

Det ble ingen kjapp tur innover. Jeg brukte nesten 15 minutter mer enn det jeg brukte på vei tilbake. 2 dager med tung jobbing får ta skylda for at det gikk sakte innover.

Nede på hytta ble det på ny jobbing med både støvsuger og vaskebøtte. Det så rett og slett ikke ut på hovedhytta, og «noen» måtte gjøre en jobb. Det hender ganske ofte at jeg kommer til hytta, uten egentlig å ha planer for hva jeg skal gjøre og så dukker det opp en jobb – eller flere, som absolutt må gjøres der og da. Som å vaske gulv og rydde i hovedhytta.

Det var så pass kaldt at jeg fyrte opp i ovnen, men da sola kom gjennom satte jeg meg utenfor en stund – i selskap med en fossekall, som hadde oppvisning i tjernet utenfor annekset. Jeg har ikke sett den fuglen oppe ved hytta tidligere.

Det kom folk den dagen vi ble 6 stykker tilsammen. Noen kom opp Fidjadalen, og skulle tilbake, andre var på rundtur i Frafjordheiene. Sommersesongen er i gang, selv om det på natta bare var 4 grader utenfor døra.

Det er faktisk ikke lenge til sola «snur». Det er nesen lyst hele natta, og nå er både bakken og alle trærne grønne. En virkelig flott årstid, men sørgelig kort. Tidlig på morgenen tittet sola inn vinduet og det ble vanskelig å ligge i senga å se på godværet.

Det ble en flott tur tilbake til bilen. Det ble betydelig varmer ut over dagen, og det var antakelig nesten 10 grader da jeg startet opp bakken. Det ble varmt i sola i le av trekken.

Oppe i høyden hadde jeg sola i ansiktet og trekken bakfra. Med tørre og greie forhold ble det igjen en fin tur.

P6123897.JPG

P6123909.JPG

P6123922.JPG

P6123943.JPG

P6133961.JPG

P6133975.JPG

P6133979.JPG

P6133984.JPG

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy