Jump to content

Erfaring med hund på tur i dolemittene/alpene?


Elizabeth L

Recommended Posts

Annonse

Sørg i hvert fall for å følge rabies vaksinering og markkur, hundepass samt chipping  til punkt og prikke!! Se Mattilsynet for veiledning, men det har dere vel forhåpentlig helt styring på, for rabiesvaksine er allerede for sent 3 uker før.

I midt/syd Europa finnes faktisk revens dvergbendelorm vanleg. Derfo bør man ikke spise bær under knehøyde der! I Østrike har jeg for en del år siden sett skogsområdet varselmerket med : Tollwutgebiet = rabiesområde. Hadde min gamle hund med til Schweiz en gang - kom straks i slagsmål med en lokal hund.  Vel ikke så mange vokterhunde i Dolomittene som lenger sør i Appeninene  Ellers ingen erfaring fra hytter mv.

Elgen

Link to comment
Share on other sites

Hei, takk for info. Vi er i ferd med å avslutte et 5 mnd arbeidsopphold i Spania. Hunden har vært med oss hele tiden og alt av vaksiner mv er derfor under kontroll. Planen er, ettersom vi kjører egen bil, å gå tur i Dolemittene/Alpene på hjemveien som en del av ferien😃

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ville bare gjøre oppmerksom på dette! Jeg har reist med hund inn-ut Norge helt fra den gang det var riktig vanskeleg! En gang kl. 2 om natten mente tollen, at de måtte kontrollere chippen, men kunne ikke finne den - og truet med karantene, bortvisning på grensen, avliving og gud vet hva. Jeg var ikke opplagt til slik på det tidspunkt.

Jeg så, at toll-dama pakket den splitt-nye chipleser ut av kartongen for så å bruke den. Så jeg tillot meg å spørre, om hun mon ikke skulle sette batteri i den og lese veiledningen! Batteriet hjalp veldig!! Men chip faktisk vandre i hundekroppen, for en gang ved kontroll hos vet ble den ikke funnet, men ny chip sat i.

Elgen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy