Jump to content

Valgets kvaler: Helsport Svalbard High 3 Camp vs Helsport Fjellheimen X-trem 3 Camp


knerten

Recommended Posts

Jeg og partner skal anskaffe et vintertelt for turer med pulk. Vi har gunstige tilbud om henholdsvis Helsport Svalbard High 3 Camp og Helsport Fjellheimen X-trem 3 Camp.
De har mye felles, men også noe ulik funksjonalitet. Fjellheimen er rent tunneltelt mens Svalbard er kombinert kuppel/tunnel. 

Dette gir oss valgets kvaler - hvem av dem bør vi velge ... og hvorfor? Er det f.eks. like enkelt å pakke ned Svalbard i et pulktrekk (kryssede stenger?) som Fjellheimen? Er det et minus at Svalbard bare har en inngang - hvis vinden snur f.eks.?

Er det noen der ute med erfaringer å dele ... kom gjerne med gode pro/con og råd.

Her litt mer om teltene:

https://www.helsport.com/no/telt-og-tarp/ekspedisjon/fjellheimen-x-trem-3-camp/  Fjellheimen X-Trem 3 Camp er et solid, romslig og komfortabelt tunneltelt for opp mot tre personer. Teltet er designet med slitesterke materialer, robuste stenger, stormmatter og et aerodynamisk design. Fjellheimen X-Trem er det letteste teltet i X-Trem serien i forhold til størrelsen, og er laget for deg som ønsker et telt til turer over vidda med muligheter for mye vær og vind.
 

https://www.helsport.com/no/telt-og-tarp/ekspedisjon/svalbard-high-3-camp/  Svalbard X-Trem High 3 Camp tåler de tøffeste vind- og værforholdene ved å kombinere de beste egenskapene fra kuppel- og tunneltelt. Designet gir teltet ekstra vindstabilitet, og skaper større innvendig plass i innertelt og fortelt. Svalbard X-Trem High 3 Camp er standarden for de lange vinterskiturene, på tøffe turer med risiko for sterk vind og for deg som setter pris på ekstra komfort. Teltet kan benyttes med doble stangsett for ekstra sikkerhet.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Null erfaring med Svalbard high camp, men har fjellheimen xtrem 3 camp. Jeg gikk for Fjellheimen på grunn av målene og at det var viktig å ha stort fortelt. Teltet har to åpninger, men bruker kun den ene til å "lufte" med, da den ikke er like stor som hovedinngangen.

Jeg samenlignet målene på begge teltene nå, da jeg tenkte fordelen med kuppel er bedre takhøyde, med tanke på innerteltet. Men ser at Fjellheimen faktisk har høyre takhøyde i innertelt enn Svaldbard? Høyste punkt er kuppelen med 105 cm med lavere takhøyde fremme og bak. Fjellheimen har 107 bak og 110 fremme. Jeg tenker at forskjellen mellom disse to er komfort vs. vindegenskaper. Det vil si Svaldbard er laget for de mest ekstreme forhold.

Er du redd for vinden og ikke ønsker å stå opp midt på natta, vil jeg anbefale å kjøpe inn ekstra stenger. Jeg kjører dobbelt stangsett på mitt fjellheimen og føler at teltet er mye robust i vind enn med enkel stang oppsett :-)

Edited by Dompappen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Dompappen Takk for erfaringsdeling og refleksjon.
Har sett litt nærmere på det selv og heller til samme konklusjon - det blir komfort vs. vindegenskaper. 
Jeg har ikke tenkt meg ut på ekstremturer - i alle fall ikke med det første, så da heller valget i retning Fjellheimen X-trem

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy