Gå til innhold
  • Bli medlem

Tretelt


skoging

Anbefalte innlegg

Annonse

Ser ut som en standard nettbutikk som selger saker man får kjøpt på sider som eBay, Amazon, Aliexpress osv.

eksempler der man finner tilsvarende vare(ikke sider jeg ville handlet fra altså):
https://de.aliexpress.com/item/32984722314.html?gatewayAdapt=glo2deu
https://www.ebay.com/itm/204085707081

Jeg liker og å sjekke org.nr til slike nettsider og at de har ting på stell:
https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=923847650
https://proff.no/selskap/fjordview-outdoor-as/oslo/sports-og-fritidsutstyr/IFA19EQ07RA/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 hours ago, skoging said:

Har nokon erfaring me tretelt 

https://fjordviewoutdoor.no/nettbutikk/18-andre-telt/34-tretelt-m/

har sett på dette teltet men finner lite info om teltet erfaringer? Har nokon erfaring me denne nettbutikken? 

Har så vidt litt erfaring med tretelt, har prøvd både Tentsile og Draumr.

 

Kort fortalt, tretelt kan være fantastisk. Men med feks Tentsile, som er orginalversjonen av teltet du linker til. Så kan det være noe jævlig stress å finne 3 forskjellige trær i passelig avstand og størrelse. Så kan det også være noe herk å sette opp, fordi man må balansere lengden og høyden på 3 stropper for å få det til å ligge flatt og fint.

 

Derfor havner Tentsile i kategorien av produkter jeg gjerne skulle ha kjøpt men som jeg også vet at skjelden vil bli brukt. Men hvis jeg skulle ha bodd i telt i en ukes tid på samme sted, så hadde jeg uten tvil valgt et slikt et for komforten er helt fantastisk.

 

Men du har også Amok Draumr, dette telter er i langt større grad og anbefale. https://amokequipment.no/products/draumr-5-0-hammock

 

Det har ordentlig god komfort og krever bare at du har to trær tilgjengelig, og er derfor også mye enklere å balansere. Et slikt et kan det godt hende jeg kjøper på et eller annet tidspunkt. Dette teltet er spesielt fantastisk fordi det er raskt å sette opp og gir god utsikt. Det vil i så fall bli brukt for eksempel på packraft og motorsykkel turer. Og det ville jo vert et helt perfekt telt for en tur i feks Femundsmarka hvor man lett kan finne et par grantrær i passelig avstand og størrelse.

 

Men jeg ville også kun ha kjøpt, og brukt, tretelt hvis jeg viste hvor jeg skulle hen. Tretelt er ikke uten problemer, og hvis man for eksempel vil ta seg en pause i høyfjellet så fungerer det dårlig. Jeg har heller ikke noe erfaring med hvordan det vil fungere hvis det er mye vind. Så tretelt vil i utgangspunktet kun være aktuelt som telt nummer to. Primærteltet vil fremdeles alltid være et vanlig kuppeltelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 hours ago, Blindgjenger said:

Det ligger en omtale av Tentsile på tek.no: https://www.tek.no/test/i/v5BeR5/tentsile-stingray-og-tentsile-connect

Den konkluderer vel ikke så ulikt med @Gabs88

 

Wow, jeg har som nevnt prøvd et Tentsile telt men aldri eid et slikt et selv. Var ikke klar over at de veide så mye! 10 kg? Og så er de dyre!

Men igjen, som jeg sa tidligere, helt rått telt hvis man skal være på samme sted i flere dager. I mine yngre dager var jeg ofte på ukeslange kanoturer hvor vi satte opp et telt og var på samme stedet 5-10 dager i strekk. I en slik situasjon hadde jo et slikt telt vert et absolutt drømmetelt å ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har en Tentsile Stingray (for tre personer). Synes det er helt fantastisk å sove i. Er en gøyal sak, men som sagt over må man finne riktig leirplass. 

Jeg har kun brukt den til fire overnattinger av den grunn. Er heller ikke et telt man tar med seg i sekken på tur da den er stor og tung. Når jeg har brukt den har jeg kun gått et parr kilometer til en teltplass jeg har sett ut på forhånd. Når man får den opp kan man velge om man vil ha på ytterduken eller ikke. Jeg velger som regel å ha den på, men rulle den opp slik at man har utsikt. Under teltet har man god plass. Blir som en tarp og jeg har gjerne med bord og stoler som jeg slår opp. 

I forhold til vær å vind fungerer det bra. Står stabilt og kun bevegelsen i trær som påvirker. Inne i teltet er det ekstrems god plass. Vi har vært to voksne og en hund (ikke favoritten til hunden dette teltet, men når hun først er inne går det greit), men jeg tenker det passer opp til to voksne og to/tre barn uten problem. 

Når man setter det opp er det viktig å finne trær som ikke står for nærme eller for spredt, men det lærer man seg ganske fort. Litt vanskelig å få i vater da skogbunnen sjeldent er rett. Blir gjerne satt opp, testet og siden justert for å få det perfekt. Man må også finne riktig justering for stroppene som deler inn sovesonene. Der justerer jeg litt hver gang, og det avhenger litt av vekt på de som skal i teltet hvor stramme/løse de bør være. Strammer man for hardt sklir man ut til siden, for løst inn mot midten. Når man har funnet den perfekte innstillingen blir det som en blanding av telt og hengekøye. 

Jeg har også en Amok Draumr. Det er enklere å sette opp og går fint ned i sekken. Kommer jo an på bruken, men hvis man skal ha flere på tur kan man jo fordele vekten. Hvis man skal bruke det mest solo ville jeg gått for en Amok. 

Min Tentsile har jeg lagt ut for salg da jeg ikke får brukt den nok og vil nok ikke gjøre det heller da det ikke er hundens favoritt og hun må få lov til å være med hun også:) 

Amoken blir med meg videre for soloturer. 

20210529_214624.jpg

20210521_221035.jpg

20210529_214644.jpg

20230226_164659.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.