Gå til innhold
  • Bli medlem

Vadet över Røa vid Kløfthåbua vanskligt?


Per Alvfors

Anbefalte innlegg

Hej!

Jag planerar vandring Rogen runt och undrar om någon känner till om det är vanskligt att gå över Røa precis väster om Kløfthåbua? Detta är nödvändigt om man vill nå bua från stigen mellan Skebrostugan i Sverige och Svukuriset i Norge i Femundsmarka. Skulle vara tacksam för upplysning från någon som varit vid bua och vadat Røa! Gärna fotografi på vadställe.

Hälsningar

Per Alvfors

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har ikke vært ved bua, men vet at det på vestsiden av Kløfthåa, går en sti fra sørenden(fra stiplet stimerke, her vist som stiplet rør linje) av vannet og opp til odden før bua...nede langs vannkanten. Antar at det går sti videre til bua. Går an å passere på toppen på vestsiden og, men går ikke fort, da det hele er en haug av storstein( blå stiplet linje, der sti kan skimtes stedvis).  Lilla retningsmarkør, viser terreng, der Kløfthåbua vil ligge utenfor høyre billedkant.

Kløfthåen umerket sti.jpg

IMG_20200702_131807.jpg

Endret av Myriameter
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

29 minutes ago, ThorHelge said:

Ettersom det er Rogen rundt du planlegger, har du vurdert hengebroen ved Møllerbua, da slipper du vading og stien er vel den samme som går fra Svukuriset til Skedbro fjellstue. 

 

Min plan går ut på att övernatta i Kløfthåbua och då behöver man vada för att nå bua från den stig som går mellan Skedbro fjellstue och Svukuriset. Planen är att kunna gå lätt utan tält! Møllerbua har bara 2 senger och det kan vara vanskeligt att få plats där medan Kløfthåbua har 7.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er elva vest for Kløfthåbua(bilde), så spørs det vel når på året du går osv. Eneste er om det er noe særlig til sti ned til bua fra Møllerbua(om du ikke følger merket sti mellom Storfisktjønnan, og følger stien jeg merket av på kartet). Greia med å forlate de stiene som måtte være avmerket/ dukke opp i terrenget i dette området, er at dødis-terrenget er svært krevende med blokkmark, kampestener og lignende. Når dette dekkes med mose/ lyng og breiner, så har man et uregjerlig terreng. Ganske utmattende å forville seg ut i. Norgeskart kan jo være til litt hjelp;

https://www.norgeskart.no/#!?project=norgeskart&layers=1003&zoom=13&lat=6912595.62&lon=353298.71&markerLat=6912727.468054656&markerLon=353511.77318548167&panel=searchOptionsPanel&sok=Kløfthåbua&p=searchOptionsPanel

Endret av Myriameter
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hej! Min tanke var att avvika från leden mallan Skebro och Svukuriset vid stigskiljet på kart nedan för att gå fram till Kløfthåbua och på detta sätt dela upp etappen mellan Skebro och Svukuriset i två nettopp lika långa etapper, men om du säger att det inte är möjligt att vada Røa vid Kløfthåbua så förstår jag att det är en dålig idé! Vandringen är tänkt att ske i slutet av augusti.

1046983558_detaljKlfthabua.jpg.b2804f0fd2ebe56d598471b54b76ca57.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.