Gå til innhold
  • Bli medlem

Grusom ulykke i Valdes i natt


Tom

Anbefalte innlegg

Annonse

Mine to første vintere som bilist hadde jeg steinharde nedslitte piggfrie piggdekk og en gammel taunus, jaggu gikk ikke det bra også (18 år og dust i hode) Løsningen var å trene glattkjøring på natta, alltid tenke lenge før i trafikken og at jeg hadde med en litt større kamerat som balast og til å dytte på øde landeveier. Har vokst fra meg lekekjøringen for lengst (og har gode vinterdekk nå) men det er noe alle burde trene mye på(på bane, islagt vann eller lukket område selvsagt) Hvordan skal gjøre unnamanøvre bør sitte som en refleks og ikke være noe man må tenke igjennom, for da er det som regel for sent. Det burde vært lovlige isbaner der folk kunne trene glattkjøring med privatbil. Det er desverre en del unge som trener på dette på hovedveier og i trafikken. Uansett, en stor kamerat kan ikke erstatte gode vinterdekk.

Satt på med ei kjerring en gang som sa: jeg har hørt at man kan sette den i femte når man kjører i 80. Når en gang giringen ikke faller naturlig burde man ikke hatt lappen. Det blir fort farlig når eldre, en del kvinnfolk og selvsagt noen nerder av mannfolk også, ser mer på gearspaken enn på veien. Så har vi de (spesielt her i dalen) som halverer farta når de ser den første snøen har kommet oppe i høyden, enda det er tørr og fin asfalt nede i dalen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har alltid kjørt piggfritt og har aldri hatt problemer med å komme fram. En vinterferie på Bessheim var det isdekke på veien helt fra Randsverk. Hadde ikke et eneste glipptak. Poenget er alltid å kjøre etter forholdene. Det er noen som tror at de kan kjøre likedan på vinterføre som om sommeren. Det må gå galt før eller siden.

Salt er noe av det verste miljøgriseri som finnes. At det saltes ved underkjølt regn, er forståelig. Men det er de store overdrivelsene som gjør folk forbannet. Før 20 år siden og før den tid var vinterveiene tørre og fine å kjøre på fordi de ble skikkelig brøytet og det ikke ble saltet. Tørrsnøen føk da bort av trafikken. Nå dynger en på med salt rett på nysnøen slik at en kjører i den forferdelige saltsørpa overalt. Dette ødelegger bilene. Av og til lurer jeg på om bilforhandlerne bestikker vegvesenet for å salte så folk må kjøpe nye biler.

For noen år siden begynte vegvesenet å salte i Maridalen. Beboerne protesterte. Da uttalte en talsmann for vegvesenet at de gjorde av hensyn til trafikkavviklingen. Som om det skulle være køkjøring i Maridalen med de få sjeler som bor der. Snakk om tøys.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det blir kaldere enn -8 eller -10 tror jeg det var så fryser saltet... Dermed så blir det såpeglatt om dem salter da.

De gjorde en glipp med dette i Hallingdal ei helg i fjor og det var en helg med mye trafikk-uhell.

Når det gjelder salt og underkjølt regn så har detta begrensa effekt siden regne regner bort saltet... Jeg vil tro at en kombinasjon av salt og oppvarma grus vil være det beste...

Når det gjelder pigg vs piggfri diskusjonen så har jeg litt jeg vil si... Jeg jobber i ambulansetjenesten og kjører pigg på bila dær. Dette fordi vi skal kunne kjøre under alle forhold...

Privat så kjøpte jeg mine første piggfrie dekk før vinteren ifjor og jeg kan med hånda på hjertet si at continental dekka er de beste dekkene jeg noensinne har kjørt på.

Piggfritt er bedre på alt annet enn speilblank is. Og da er det uansett bare kjetting som duger skikkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-8°C for det vanlige veisaltet som brukes ja, -20 for et annet salt man også har tilgjengelig, men dette er 3 ganger så dyrt. Problemet med salt er at det er hygroskopisk, trekker til seg fuktighet fra omgivelsene. Det vil si at det blir våte veier, det andre saltet, magnesiumklorid er enda mer hygroskopisk enn det vanlige saltet og resulterer i enda våtere veier, når da dette kommer på sitt kritiske frysepunkt eller lavere sier det jo seg selv hva slags kjøreforhold man får!

Håper det ikke var du som kjørte den ambulansen som kjørte ut på glatta her i går på østlandet :D Været kom vist overaskede på veivesenet ble det sagt, enda man kunne sitte å se på værdamene at de meldte vanskelige forhold dagen før :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.