Jump to content

Omnifuel II


Recommended Posts

Hei.

 

Jeg har en Omnifuel II som ble kjøpt ny i januar. Men den har vært veldig varierende på effekten. Den brukes med 4t renset bensin og prøvd to forskjellige 5L kanner uten at det har gitt noen endring...kanne fra FK og en fra Aspen.

 

Første gang jeg plukket den i stykker fikk jeg skikkelig fart på den uten at det var noe åpenbart feil med den. Renset alle deler som var mulige og skylte igjennom slanger etc. Men så avtar effekten og den blir roligere og dauere etter bruk. Den soter ikke spesielt mye og dyse er aldri tett og brenner alltid med blå flamme.

 

Jeg har byttet fuelfilter, dyse 0.37, pumpepakning(den gamle er helt i orden og smurt jevnlig med silikon fett). Men den blir ikke sånn som den skal. Alle O-ringer er fine og jeg kan ikke merke at den trekker noe falsk luft.

 

Jeg byttet til en 0.45 dyse og monterte gassboks og da kviknet den til slik som den har vært med bensin når den har brent optimalt. Så det er i utgangspunktet ikke noe galt med selve brennehode, justeringsskrue eller slange.

 

Da står jeg egentlig igjen med pumpen at den ikke klarer å lage nok trykk. Samme problem med 06l eller 1L flaske. Fulle til streken eller halvfulle. Pumper 20 trykk + - forvarmer og åpner trykket. Har prøvd å pumpe og pumpe uten at den blir optimal.

Jeg demonterte alle delene som er lett å demontere, fjærnet alle former for sot i dyse/brennerhode og justeringsskrue, rengjorde metallrøret til lærpakningen, sjekket o-ring i bunn...

Filter og lærpakning er prøvd byttet uten hell. 

Etter første rengjøring gjorde den et host så kom den for fult og da var det rene jetmotoren en periode. Kan det være noe inni selve pumpe-cap'n som blokkerer? Etter sugerør/fuelpickup'n ? Evt hvor mye kan demonteres i selve pumpehode?

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Daktari skrev (12 minutter siden):

Forvarmer du med rødsprit eller bensin? AFAIK soter den mer og tetter seg lettere om du bruker bensin til forvarmingen.

Forvarmer bare med bensin og får riktig flamme med engang.

Men når den brant på skikkelig effekt syns jeg den var helt rå. Jeg kokte 1L vann med samme kjele innendørs på ca 3.30 min.

 

Har skrudd i stykker hele brenneren, gjort rent alt. Sjekket o-ringer og fått enda ny pumpepakkning. Nå brukte den 4.40 på å koke 1L i samme kjele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy