Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)
tonymakkaroni skrev (På 14.7.2020 den 22.40):

Hyggelig lesning fra et område jeg liker godt både på sommerstid og vinter. Skikkelig høyfjell med veldig lite trafikk.
Det er etter sigende flere fisketomme vann der opp på platået, men hva betyr det når du ser utover Vassfaret fra Ørneflag 😊

Ja, vi hadde fjellet for oss selv i 5 dager. Et fint alternativ til Norefjell og det ligger ypperlig til med kollektiv transport fra Oslo. Snøen forsvinner nok raskere enn på Hardangervidda også. Det var bare noen fattige små nordvendte fonner igjen. 

Endret av Bjellesau
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for en kjempefin turrapport! Flott område og fine bilder.

Jeg plottet den inn i turkartet nå - så har du den på din oversikt. Jeg oppdaget at denne funksjoanliteten var ute av drift grunnet noe greier jeg jobbet med i bakrommet, men skal være oppe å går igjen nå.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Wilderness
   Hei,
   Vi har tenkt oss på en kanotur i Vassfaret og lurer på om noen har padlet, eller om det er mulig å padle fra Suluvatnet til Øvre Grunntjern:
   (Logg inn for å se skjult innhold)

   Blir det mye bæring, noen som vet om vannstanden er grei nå etc? Ser ut til at det er mulig å kjøre bil helt inn til sørsiden av Suluvatnet og parkere på østsiden av vannet der, ser en bil her på kartet her, noen som vet om det stemmer? 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Fra Øvre Grunntjern til Nedre Grunntjern er det 25 høydemeter og umulig å padle, så her blir det eventuelt bæring. Ser ut i fra kartet til at man kan padle seg inn til Nevlingen fra Nedre Grunntjern. Er det noe fisk å få i Hallingtjern?

   Noen som vet hvordan det er med fisk i disse vannene, Øvre Grunntjern så rimelig grunt ut sett ut i fra flyfoto... Derav navnet antar jeg?
   Vi vurderer også en fottur, altså sette igjen kano og traske opp i vannene nord for Nevlingen, altså Fjellvatnet, Larsputten, Krokvatnet og eventuelt tjern etc, rundt her, er det fisk å få?
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Kom gjerne med fisketips, fiskeplass tips, kanotips, fjellvann tips, camp plass tips.
   Alle svar mottas med stor takk
  • Av Aslak.
   Hei. Er noka stykker som skal til Vassfaret på fiske. 
   Trenger tips om ein god plass, litt utafor verste folkevrimmelen.
   Helst ei fin elv,eller eit lite fjellvatn
   Håpar noken har eit godt tips!  
    
   Mvh Aslak Raudåna  
  • Av peik
   Flott område som kanskje ikke er så mye besøkt? Vi møtte ingen andre padlere.
   http://www.fjellforum.no/topic/27011-hvor-har-du-vært-på-tur-i-dag/page-74#entry333711
  • Av EvenAug
   Jeg og samboeren har akkurat kommet hjem fra en 3 dagers fjelltur. Turen startet og sluttet ved Sørbekksæter i Sør-Aurdal, da vi har hytte der.
    
   Turen var ment som en skikkelig kosetur da samboeren ikke har mange teltnetter på CVen. Derfor pakket vi med vin, brus, masse snop, ordentlig mat osv osv. Altså latterlig mye luksus, men det var litt av poenget. Jeg ville at det skulle bli en så bra opplevelse som mulig, og det ble veldig vellykket! En ny tur blir det allerede om 6-7 dager
    
   Den første dagen gikk vi til Fjellvatnet. Et lite, men flott fjellvann, kun 7km fra start. Her fikk vi hele dagen i strålende vær, og 2 ørreter bet på kroken også! Det ble mye god mat og bålkos utover kvelden.
    

    
   Vi sløvet og hadde god tid morgenen etter. Først ved 15 tiden var leirplassen ryddet og alt pikkpakket i sekkene. Turen gikk videre ned i vassfaret. Stien ned er utrolig bratt og med 30kg på ryggen ble det god trening for lårmusklaturen. Vi fulgte Nevlingen oppover mot Suluvatnet hvor vi egentlig tenkte å slå camp for natten. Her fant vi ikke helt den teltplassen vi hadde sett for oss, så vi fortsatte inn i sumpen/mygghølet oppover Strøselven. Her var det helt uaktuelt å slå leir pga all myggen. Etter en kjapp titt på kartet, krysset jeg fingerene for at fossefallet ved Høgfossen kunne redde oss fra å bli myggmat. Det viste seg at jeg hadde rett. Ved Høgfoss er det ganske åpent og luftig, så det var minimalt med mygg. Eneste problemet var at de gode leirplassena var på andre siden av stryket. Da var det bare å kle av seg buksa og vade over, og vi kom oss begge helskinnet over med tørr bagasje.
   På denne siden av elva var det svaberg og flott. Vi badet i elven, lagde ørret til forrett, viltgryte til hovedrett, snop til dessert og vin i koppene. Først klokken 02:00 krøp vi inn i soveposene og sovnet.
    
    
   Nok en gang pakket vi campen langt utpå dagen og tok oss videre på ferden. Vi gikk opp til Strøsdammen og derifra opp til Slasætra som ligger på ca 1000 meters høyde. Så kom utfordringen. Vi bommet på stien vi skulle gå videre. Vi skjønte at vi gikk feil retning, så da var det opp med kartet og prøve å finne ut hvor vi var. Kompasskursen ble staket ut og jeg sa: ”rett frem skal vi…” og fikk til svar: ”…og rett frem går vi!”. Det ble 3-4km i tungt myrterreng før vi kom inn på den riktige stien. Derifra var det plankekjøring i lett terreng tilbake til hytta.
    
   Oppsummert var det en kjempetur med noen slitsomme partier, men det var verdt det! Og samboeren er ikke lenger skeptisk til telt, og ny tur blir det om en knapp uke!
    

  • Av Lunder
   Etter å ha vært syk i en uke og med en ukes fri fra skolen, lengtet jeg etter å dra på tur. Så på en lørdag preget av regn og tåke, tok jeg toget fra Hønefoss opp til Flå. Planen var å gå fra Flå til Vassfaret og videre over Sørbølfjellet til Vikerfjell, en avstand på 4-5 mil, som jeg regnet med å bruke 4-5 dager på.

   Vel fremme på Flå kunne jeg se at tåka hang tungt over fjellene, samtidig med at noen lette regndråper traff meg. Flå Stasjon var ikke noe blivende sted, så jeg begynte oppstigningen mot hyttebyen Veneli. Det ble en god tur gjennom regn og tåke, ca. 700 høydemeter på den 10 km lange strekningen Flå - Veneli.

   Ettersom jeg kom høyere, skiftet regn til slaps, og slaps skiftet til snø. 800 moh lå det nysnø i veien, og jeg tenkte ved meg selv at jammen var det bra jeg hadde med truger! Det var også så veldig stille her. Nede i dalen ljomet det fra fugler fra alle kanter, men her hvor vinteren fortsatt hadde et lite grep, var det tilsynelatende dødt. Jeg svingte vekk fra Veneli og inn mot Veslefjell, 993 moh, hvor jeg skulle tilbringe natten. 500-600 m fra toppen gikk jeg på det jeg mistenker å være bjørnespor. De var ikke ferske, men allikevel spennende!

   Neste dag våknet jeg til hvesing og skvaldring utenfor teltet. Jeg snek meg bort til den lille kollen det kom fra, og kikket over. Jaggu var det ikke en orreleik på gang der borte! 2 kamphaner bruste med fjæra og gjorde seg så store som mulig, mens 6 andre orrer virret rundt. Samtidig falt de første solstrålene og tåka lettet, rett og slett en nydelig start på dagen!

   Etter å ha spist frokost, havregrynsgraut og tomatsuppe, bestemte jeg meg for å gå østover mot Sørbølfjell. På vei over Torget, et idyllisk myr- og snaufjellområde med mye hare- og revespor, merket jeg at halsen ble verre og verre. Det var ikke lenge siden jeg hadde vært syk, og nå virket det som at jævelskapet kom tilbake! Lite lysten på å bli ordentlig syk, valgte jeg å gå ned fra fjellet til Gulsvik, i håp om å få skyss hjem. Etter å ha traska i 8 timer, småsyk og fæl etter å ha gått fra Gulsvik mot Flå for å rekke et tog jeg ikke rakk, satte jeg med ned i veikanten og haiket. Og den aller første bilen stoppet!
   En utrolig hyggelig, friluftsinteressert fyr tok meg med til Hønefoss, takk skal han ha!

   Det ble en amputert tur, men her jeg sitter med vond hals og hoste tror jeg det var det lureste å gjøre. Dessverre hadde jeg ikke med kamera, så ingen bilder.
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.