Jump to content
IGNORED

Turtips med nytt hengekøye- 8-10 juni fra Oslo


krcll
 Share

Recommended Posts

Vi fikk en hengekøye i julegave og nå har lyst å prøve det ut før vi (et par) kjøper en til. Vi har tenkt oss en 2 nettets tur nå i helgen der vi tar med telt også (for den som ikke er i hengekøye). Vi har tenkt å reise fra Oslo kl.18 på lørdag og har bil. Siden det er første gang med hengekøye burde det være fremdeles lys når vi kommer fram og setter opp. Vi har tenkt å overnatte første natt i nærheten av bilen der vi kan oppbevare forskjellige utstyr som vi kunne finne ut at vi trenger. Etter første natt vil vi gjerne gå på tur et par dager med en overnatting til. Hvor anbefaler dere som har overnattet i hengekøye? Det må være trær men hvor er det ikke altfor mye mygg for tiden? Vi er villig å kjøre fra Oslo men tenker at 3 timers tur er grensen. Takk for hjelpen!!!

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville latt bilen stå og bruke kollektivt i stedet. Ta den nærmarka som er nærmest. Om det er Nordmarka, Lillomarka, Østmarka, Kjekstadmarka, "kall-det-hva-du-vil-marka" betyr ingen ting. For tur med hengekøye trenger dere to trær i fire til seks meters lengde fra hverandre. Bruk stiene, gå utenfor allfarvei. 

Tar dere litt tidlig fri på fredag kan dere gå dit jeg lå sist helg. Lille Åklungen, ca 45 minutters gange fra Sognsvann i rolig tempo. Det er populært, derfor tidlig avgang for å sikre teltplass. Kort avstand ned til byen også. Og insisterer dere på å ha med bilen kan dere parkere den ved Sognsvann. 

Dag to - gå inn over Skjærsjødammen og Kamphaug, hold retning Rottungen, Gørja eller lignende. Mange fine vann der med trær og teltplasser. 

Retur på søndag strake vei til bilen på Sognsvann, eller ned til Skar i Maridalen. 

Mygg er det over alt nå. Kjøp et Tickettothemoon myggnett, koster ca 600 på gsport. Verdt pengene. Noen har også sagt at slaktepose på XXL fungerer bra som myggnett rundt hengekøye. Fordelen med TTTM sin er at den kommer med mønesnor som gjør at myggnettet løftes vekk fra ansiktet. 

Og husk for all del at den som ligger i køya må ha liggeunderlag. Soveposen alene isolerer null og niks nedover. Alle underlag fra Bamse ekstrem til exped, klymit, reinsdyrskinn, saueull, eller underquilt fungerer. 

God tur :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy