Gå til innhold
krcll

Turtips med nytt hengekøye- 8-10 juni fra Oslo

Anbefalte innlegg

Vi fikk en hengekøye i julegave og nå har lyst å prøve det ut før vi (et par) kjøper en til. Vi har tenkt oss en 2 nettets tur nå i helgen der vi tar med telt også (for den som ikke er i hengekøye). Vi har tenkt å reise fra Oslo kl.18 på lørdag og har bil. Siden det er første gang med hengekøye burde det være fremdeles lys når vi kommer fram og setter opp. Vi har tenkt å overnatte første natt i nærheten av bilen der vi kan oppbevare forskjellige utstyr som vi kunne finne ut at vi trenger. Etter første natt vil vi gjerne gå på tur et par dager med en overnatting til. Hvor anbefaler dere som har overnattet i hengekøye? Det må være trær men hvor er det ikke altfor mye mygg for tiden? Vi er villig å kjøre fra Oslo men tenker at 3 timers tur er grensen. Takk for hjelpen!!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville latt bilen stå og bruke kollektivt i stedet. Ta den nærmarka som er nærmest. Om det er Nordmarka, Lillomarka, Østmarka, Kjekstadmarka, "kall-det-hva-du-vil-marka" betyr ingen ting. For tur med hengekøye trenger dere to trær i fire til seks meters lengde fra hverandre. Bruk stiene, gå utenfor allfarvei. 

Tar dere litt tidlig fri på fredag kan dere gå dit jeg lå sist helg. Lille Åklungen, ca 45 minutters gange fra Sognsvann i rolig tempo. Det er populært, derfor tidlig avgang for å sikre teltplass. Kort avstand ned til byen også. Og insisterer dere på å ha med bilen kan dere parkere den ved Sognsvann. 

Dag to - gå inn over Skjærsjødammen og Kamphaug, hold retning Rottungen, Gørja eller lignende. Mange fine vann der med trær og teltplasser. 

Retur på søndag strake vei til bilen på Sognsvann, eller ned til Skar i Maridalen. 

Mygg er det over alt nå. Kjøp et Tickettothemoon myggnett, koster ca 600 på gsport. Verdt pengene. Noen har også sagt at slaktepose på XXL fungerer bra som myggnett rundt hengekøye. Fordelen med TTTM sin er at den kommer med mønesnor som gjør at myggnettet løftes vekk fra ansiktet. 

Og husk for all del at den som ligger i køya må ha liggeunderlag. Soveposen alene isolerer null og niks nedover. Alle underlag fra Bamse ekstrem til exped, klymit, reinsdyrskinn, saueull, eller underquilt fungerer. 

God tur :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.