Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Turtips med nytt hengekøye- 8-10 juni fra Oslo


Anbefalte innlegg

Vi fikk en hengekøye i julegave og nå har lyst å prøve det ut før vi (et par) kjøper en til. Vi har tenkt oss en 2 nettets tur nå i helgen der vi tar med telt også (for den som ikke er i hengekøye). Vi har tenkt å reise fra Oslo kl.18 på lørdag og har bil. Siden det er første gang med hengekøye burde det være fremdeles lys når vi kommer fram og setter opp. Vi har tenkt å overnatte første natt i nærheten av bilen der vi kan oppbevare forskjellige utstyr som vi kunne finne ut at vi trenger. Etter første natt vil vi gjerne gå på tur et par dager med en overnatting til. Hvor anbefaler dere som har overnattet i hengekøye? Det må være trær men hvor er det ikke altfor mye mygg for tiden? Vi er villig å kjøre fra Oslo men tenker at 3 timers tur er grensen. Takk for hjelpen!!!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville latt bilen stå og bruke kollektivt i stedet. Ta den nærmarka som er nærmest. Om det er Nordmarka, Lillomarka, Østmarka, Kjekstadmarka, "kall-det-hva-du-vil-marka" betyr ingen ting. For tur med hengekøye trenger dere to trær i fire til seks meters lengde fra hverandre. Bruk stiene, gå utenfor allfarvei. 

Tar dere litt tidlig fri på fredag kan dere gå dit jeg lå sist helg. Lille Åklungen, ca 45 minutters gange fra Sognsvann i rolig tempo. Det er populært, derfor tidlig avgang for å sikre teltplass. Kort avstand ned til byen også. Og insisterer dere på å ha med bilen kan dere parkere den ved Sognsvann. 

Dag to - gå inn over Skjærsjødammen og Kamphaug, hold retning Rottungen, Gørja eller lignende. Mange fine vann der med trær og teltplasser. 

Retur på søndag strake vei til bilen på Sognsvann, eller ned til Skar i Maridalen. 

Mygg er det over alt nå. Kjøp et Tickettothemoon myggnett, koster ca 600 på gsport. Verdt pengene. Noen har også sagt at slaktepose på XXL fungerer bra som myggnett rundt hengekøye. Fordelen med TTTM sin er at den kommer med mønesnor som gjør at myggnettet løftes vekk fra ansiktet. 

Og husk for all del at den som ligger i køya må ha liggeunderlag. Soveposen alene isolerer null og niks nedover. Alle underlag fra Bamse ekstrem til exped, klymit, reinsdyrskinn, saueull, eller underquilt fungerer. 

God tur :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Strilaliv
   Junior i huset har vore så uheldig å få hol i hengekøya si. Korleis reparerer eg dette best?
   Kan eg bruka reparasjonslapp frå jervenduk? Må eg kjøpa noko anna? 
    
    
  • Av Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av Bene
   Familie på fire som ønsker turtips. Har telt og hengekøyer. Ønsker ikke å gå langt, men ha bil i nærheten og gjerne forflytte oss fra dag til dag. Ønsker utsikt (vidde, fjorder, fjell, høyder) , nærhet til vann. Bor i Vestfold, og tenker en grense på max 40 mil i omkrets. Noen som har gode og konkrete forslag?
   Mottas med takk! 
  • Av Memento mori

   (Logg inn for å se skjult innhold)
    har kommet med Segl i XL til 499 inkl oppheng, må jo være en knallpris.
   Den ser ut til å være i god kvalitet, som Amok tydeligvis er. 

   Samme opphenget som på de nye Draumr køyene. Enkel og rask å sette opp ingen karabiner, ulempen er at du kan glemme igjen opphenget. 

   Bør muligens lage en ridgeline til den. Da blir bøyen rett hver gang. 

   Testet den uten å ta av skoa, bare for å strekke ryggen. Det merkes at det er kaldt i ryggen uten isolasjon. Men den er lett. Blir nok med i sekken på dagsturer, hvor det er fint vær og det er muligheter til å strekke ryggen. 
   Det er ingen instruksjon bare masse advarsler. Litt liten pakkpose etter min smak. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.