Jump to content
IGNORED

Koldedalstind i påsken?


Ole Reinert Omvik
 Share

Recommended Posts

Hei, noen som har vært på Koldedalstind, Breikvamsnosi eller Hjelledalstind om vinteren noen gang? I tilfelle hvordan vurderer du skredfare, stigning (er det over 30 grader opp mot Koldedalstind på Falketindsiden?) og utstyrsbehov. Isøks? Stegjern? Vurderer også å ta alle tre toppene på en rundtur når jeg først er der oppe. Noen som har gjort dette? Hilsen Ole 

Edited by Ole Reinert Omvik
Link to comment
Share on other sites

Går en del inni der. Men starter alltid fra Tyin (Reiknesodden eller Tyinosen). Over vannet 2-3 km og opp dalen nedenfor Tyineggi.
Innerst i dalen er det noen  punkter som bikker 30 grader. Holder litt til høyre der det er slakest.
Opp til Breikvamsnosi er det greit terreng. Neste topp "1812" øverst på Koldedalsbreen er også en fin topp med fantastisk utsikt uten å bikke 30 grader.
Har en gang gått videre herfra og opp eggen til Koldedalstind. Var da litt uggent i de bratteste partiene med løs snø, men et turfølge med tau hadde gått før meg og tråkket opp så.
Fra Koldedalstind ned mot skaret mot Hjelledalstind er også knapt 30 grader om du holder deg mot høyre.
Blir en forholdsvis drøy tur å ta alle 4 toppene.
Jeg foretrekker å gå rett på Hjelledalstind ved å ta til venstre over noen små vann når jeg kommer opp innenfor Tyineggi  (ca 30 km t/r). Så Hjelledalssmoget, også ned mot Hjelledalen. For så å gå opp igjen mot Hjelledalstinden. Oppover her kan det nok være noe rasrisiko på dårlige dager. Selve toppen byr på fin klyving av passelig vanskelighetsgrad (om du liker et snev adrenalin) , litt avhengig av snøforhold.
Ha med isøks for noe støtte/sikring. Vil du sikre deg litt ta evt med en kombinert spade/snøanker, noen slynger og et lett tau. Går du opp mot høyre opp kaminen mellom to steinblokker er det en fin 3cm bred sprekk for en kamkile til venstre før kaminen (det er eneste festepunkt jeg har funnet for standard sikring). Isskruer har jeg ikke funnet feste for noe sted. Noen ganger kan det være mye sukkersnø og vanskelig feste. Så har vel bare nådd toppen 2 av 4 ganger. Men går alltid alene så må ha littegrann sikkertehsmargin. 2 mann bør fikse det greit :-)

(Blå rute, Tyin-Hjelledalstind,  Rød:Tyin- Breikvamsnosi, 1812, Koldedalstind, Hjelledalstind.)BreikvamMm.JPG

Utsikt fra BreikvamsnosiBreikvamsnosi2019.thumb.JPG.8e2b2ecbeae1c2a33e13b174869f13d1.JPG

Utsikt fra topp 1812 mot (fra venstre) Hjelledals-, Stølsnos- og Koldedalstinden

20180412_152859.thumb.jpg.a983541cba33d9e2f9321593e75949e6.jpg

Telting under Hjelledalstind (skaret mellom Hjelledalstind og Koldedalstind)
Hjelledalstinden_13April.thumb.JPG.ea5b62102dc5228b939037fbfb75b6e1.JPG

Edited by Kjetil66
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
Posted (edited)

Takk til Kjetil66 for fin beskrivelse (2019) av bestigning til Breikvamsnosi, Koldedalstind og Hjelledalstind vinterstid. Kom meg opp til 1822 og Koldedalstind. Denne påsken forsøker jeg Hjelledalstind via hans blå stiplede linje. Gleder meg! Hilsen Ole 

2B977477-F913-4C86-BFCB-F0230FA887FB.png

45553FE8-704F-4FD7-822C-57E6A5013EDF.png

7C87A2C4-2A7A-4676-A329-2D2F0E6FE6FF.jpeg

Edited by Ole Reinert Omvik
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Ferdafus
   Hvordan komme seg over vinterfjellet fra Heidal til Otta med ski og pulk? Alle innspill tas imot med takk. 
  • By Karina Sørensen
   Hei! Jeg planlegger å ta turen over vidda fra Finse til Haukelidseter i påskeferien. Nå er jo påsken ganske så sen i år, noen av dere som har gått denne ruta så sent i april? Vil det være nok snø til ski og pulk, eller et det bedre å regne med at sekk er det beste alternativet?
  • By knerten
   Lysten på å gå turen mellom Finse og Breistølen/Bjøberg kommende helg - 28/4 til 1/5 2018. Tenker hovedsaklig å holde oss i kvistede løyper og overnatte på hyttene.
   Hvordan er snøforholdene i området? Er det utsatte områder på turen mht. skredfare? Vurderer om vi skal ta tog til Finse lørdag morgen (fremme ca. 12:30) og gå direkte til Geiterygghytta, eller ta buss til Bjøberg/Breistølen (fremme ca. 14:15) og gå direkte til Bjordalsbu.
   Bør vi bruke Bjøberg eller Breistølen som start/slutt-punkt? Noen tips til hvilken retning vi bør gå? (Blir veldig sen start fra Bjøberg/Breistølen ser jeg) Kom gjerne med turtips!
  • By Heriks
   I utgangspunktet var planen at @Elisabethsk og jeg skulle en tur til Ringebu, se på noen buer med telt som backup, sjekke om det var mye folk der og hvis ikke ha det trivelig i solveggen. Men planer er jo til for å endres og vi fikk jo nyss om at det var flere fjellforumere på Øyerfjellet bare et litt langt steinkast unna så da styrte vi bilen dit da for å sjekke livet der istedet. 

   Startsted: Svarthaugen, pakke ut av bilen lasta på pulker i ro og mak klar til avgang innover mot Djupslia hvor vi skulle finne egnet teltplass. @graham dukket opp når vi stod klar til avgang, @tronn og @Mossy var like om hjørnet. Regnet med å bli tatt igjen ganske så snart så vi startet å tusle innover, oppkjørt løype og straka vegen innover. Nydelig dag ... Blir nok mest bilder og lite tekst, men et bilde sier jo mer enn tusen ord uansett
   Hidden Content
   Hidden Content
   Klar for avgang på Svarthaugen og innover mot Djupslia 
   Hidden Content
   Hidden Content
   Gikk fint innover og vi ble tatt igjen da vi tok (syntes vi) en velfortjent pause etter noen kilometer. Ikke mange meterne etter pausen møtte vi @Sig Man som allerede hadde vært ute ei natt og som hadde sett etter fine teltplasser. 
   Hidden Content
   Hidden Content
   Leir satt og matlaging på gang, litt knot med bensinflasker men vintergass back-up funka greit, også er det så greit å være på tur med erfarne turfolk som har gjort en feil eller to før .. sånn til opplysning MSR kork på Optimus flaske er en nokså knotete floke å løse på tur.
    
   Leirplass omtrent 2 km fra Djupslia natt til fredag, så kaldt at det kunne jo skremme fanden på flatmark (noen har gått glipp av at det liksom skal være vår) men men, utstyrt med så mye soveposer, liggeunderlag, reinskinn, jervenduk og ei ekstra dyne for sikkerhetsskyld hadde jeg nå håp om å komme meg gjennom natta, og ja .. ordentlig vintersovepose står på innkjøpslista. 
   Hidden Content
   Hidden Content
   En av de andre fordelene ved å være på tur med erfarne turfolk er at de ikke er så fælt skeptiske til å dra brenneren inn, så pulverpaddefest og pils (for den som drikker slikt) i innerteltet funker helt fint  
   Hidden Content
   Hidden Content
     Fredag morgen våknet man opp til nok en nydelig dag med strålende solskinn og knallblå himmel. Frokost og nedpakking av telt. Etterhvert dukket også @Henrik og Hege pluss to hunder opp. De var på vei inn til hytta i Lyngen og Lyngbua like ved siden av var målet for oss andre.

   Greit med kjentmann som peker og forteller hva man ser rundt seg
   Fin tur innover, men var nå ganske glad når bua åpenbarte seg der fremme. Nydelig plass og nesten fullmåne, ryker ikke fra pipa og det tar vi som et lovende tegn denne gangen. Lyngbua er DNT hytte og har 4 sengeplasser hvis en sover på sofaen.   
    
   Hidden Content
   Hidden Content
   Ledig hytte og sengeplasser okkupert, de som meldte seg frivillig til å ta natta i telt gikk i gang med å lage leir ellers ble det tent i ovnen og neste post på programmet: 
    
   Grave frem vedskjul og do .. hadde ikke vært overnattingsgjester på hytta siden i fjor høst og var litt gravejobb før dørene gikk opp og man kunne konstatere at dette kunne bli en kald fornøyelse .. Men er jo fint å grave når man kan nyte solnedgangen i samme slengen. 

    
    Etter en hyggelig kveld i riktig godt selskap inne på Lyngbua var det helt greit å sove innendørs den natta.
   Hidden Content
   Hidden Content
   Vi skal vel ikke akkurat skryte på oss tidenes tidligste avgang lørdag morgen (forøvrig som man kan se av bilde involverer feil kork på bensinflaska både baufil, kniv og leatherman for å fikse) men til slutt ble nå nøkkelen satt i døra og avgang var et faktum. Litt forskjellige planer på folket herifra, men vi slo nå følge et stykke. 
   Hidden Content
   Hidden Content

   Jammen så vi en reinflokk også, nå er ikke akkurat superlang avstand og mobiltelefon det helt store for sånn foto men men, var nå artig å se dem lell, selv på goooood avstand. 

   Så var tiden for å gå hver vår vei kommet, de friske og spreke tok av for å gå inn til Hallandshytta og finne seg en topp dagen derpå. De litt mindre friske og de noe mindre spreke fortsatte turen tilbake til henholdsvis parkering og DNT hytta Djupslia.

   På Djupslia var det masse ledig plass, kun en annen gjest i hovedhytta og et par i sikringsbua. Det ble turpizza på menyen og relativt tidlig kveld. Noe mer brukt denne, så alt var ferdig gravd frem og hytta var jo nesten ren luksus med solcelleanlegg, kjøkkenbenk og fine fasiliteter. 
   Hidden Content
   Hidden Content
   Hidden Content
   Hidden Content
         Søndag morgen (ok, morgen var vel å ta i denne dagen også) var det stort sett sjarmøretappen på 9 km eller så tilbake til parkeringen før man måtte innse at turen var over for denne gang. Nok en nydelig dag, pulken oppførte seg nesten eksemplarisk og det var en riktig fin tur, og avsluttet med en skikkelig burger på Lillehammer.
       Kort oppsummert: Langt mindre folk i fjellet enn forventet, knalltur, nydelig vær og godt selskap. Takk for turen folkens! 
  • By emstu
   Er det noen i Stavanger område som har en fjellpulken hunde drag til låns i påsken?
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy