Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjetil66

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kjetil66

  1. Sånn ganske fornøyd men ikke helt, trinsene varer en grei stund, men må byttes innimellom, så har kjøpt opp et lager. Det kunstskinnet tåler begrenset med staking/armbruk. Når det gjelder piggen brakk min i plasten (som i inlegget over) på det ene paret Spitsbergen expedition (forskjellig årgang) , men fikk nye som jeg mener var forbedret med lengre innvendig metall. Ikke skjedd igjen.
  2. Går for gass også vinter, (vintergass med oppned boks) Kjapt og enkelt. Oprimus vega. Liten og lett.
  3. Godt poeng, tror du er ganske nøktern i dine beregninger også. Med dunpose, overbag og underlag, blir det vel fort 40-50 cm i fotenden. Synd for teltet var vel det som fristet mest så langt. Får prøve å systematisere det jeg har fått inn av info (takk til alle ) , men forsøker å komme inn et godt stykke nedpå 3 kg tallet i hvertfall...)
  4. Ser veldig bra ut på papiret, kombinert med vekt på kun 3 kg. Litt usikker på den skrå endeveggen i forhold til lengden på 220. I mitt Trolltind Superlight med 210 lengde og bratt endevegg må jeg ligge diagonalt. Noen erfaring med dette ?
  5. Ser mange tråder om telt, men våger meg på en ny, litt mer spisset. Noen som vil gi en konkret anbefaling ut fra erfaring: - 2 manns for 1 person. - Ren vinterbruk, høyfjell, vindstabilt - Ikke for tungt - Raskt og enkelt å slå opp - En form for vestibyle
  6. Er du høy og tung og glad i forward lean, kan du nok oppleve at Fischer Travers er litt myke og ettergivende (I hvertfall CS utgaven jeg har) Mine gir etter en del i plasten over vrista, selv om jeg er helt normal i høyde og vekt 184/82. Har du smal fot i forhold til lengde kan du jo titte på Scarpa F1LT, har prøvd dem litt og de virker noe mer solide til samme vekt. Men de var smale og vonde, jeg har omsider fått tilpasset dem , så skal teste dem litt mer i vinter
  7. Litt på siden av tråden, men, bruker du Dynafit sitt gummifeste ? Jeg har erfart at det fort kryper snø inn i mellom ski og fell med det, så på Dynafit race fellene har jeg byttet til Ski Trab clips foran i stedet.
  8. Mitt inntrykk er bra, så langt. Men har kun testet overbagen deres. Det er vel to entusiaster som syr dette selv om jeg husker rett, hvis de ikke har utvidet siden jeg kjøpte fra dem for noen år siden.
  9. Jeg har hatt samme problemer selv med å måtte kjøpe borr og plugger fra UK, tar lang tid og koster mye frakt. På Finn.no er en liten pluggesjappe for å hjelpe skientusiaster i samme situasjon. Sending med rimelig brevporto. Spesialborr, plugger i småkvantum, småtuber med fleksibelt, kulde og vibrasjonsbestandig lim. Drev selv med vanlig borr og maskeringstape, men den har en lei tendens til å jobbe seg opp litt og litt for hvert hull, så glemmer du å sjekke, er du plutselig igjennom. Etter å ha lært den leksen er det kun spesialborr på meg. DIY entusiaster kan prøve et søk etter "bindigsplugger" eller "spesialborr" på Finn.no
  10. Marius og Fiskepadde er på løsningen jeg også bruker på flerdagsturer. Et lag utenpå som gjør at kondenseringspunktet( der den varme kroppsluften møter kulda og blir kondens) flyttes til et sted utenfor dunposen. Samt beskytter mot nedfall. Til de kaldeste dagene bruker jeg en 600g overbag fra Gramxpert.
  11. Var faktiskt Traverse som fikk meg på tanken å isolere litt, da jeg var på nippet med dem i fjor (hadde et par numne tær en måneds tid etterpå). Men det er nok kanskje fordi de er lettest å velge med de bredeste skiene i januar dypsnøen. Tør ikke tenke hva som hadde skjedd med F1LT for de er pine smale og trange foran i forhold til Traverse...🥶
  12. Alpenheat tror jeg er tingen,samt forholdsvis rimelige. Kjøpte large til de halvlette. Og medium til de superlette, veldig greie å ta på, og ser lovende ut så langt. Klar for Januarfjellet Om noen lurer på passform på 27-27,5 sko: Fischer travers cs: Large Scarpa F1LT: Large Alien 3.0: Medium Dynafit pdg2: Medium
  13. Hei. Gammel tråd, men er i samme situasjon. Terka, fant du noe god løsning for utvendig isolering av randonee sko for kalde januarturer? Er ikke villig til å ofre presisjon (og flytte bindinger) for ekstra sokker inni.
  14. Fra toppen av Hjelledalstinden 1.mai. (Falketind til høyre i bildet)
  15. Vedr huller i leveggen Har jeg også lest at det er den mest effektive måten å svekke vindhastigheten og unngå sterk turbulens. MEN min erfaring er at når man bygger levegg av snø i fjellet er det fordi man forventer sterk vind, og at sterk vind har en lei tendens til å spise opp snøblokkene i løpet av natten. Med huller går den prosessen desto raskere. Så i praksis mener jeg det alternativet utgår i sterk vind.
  16. Til 3-sesongs telt må du vel ha litt ekstrautstyr. Har god erfaring med disse lette snø/sandankerene fra Monutain Hardwear for å holde raklet på plass....
  17. Bruker Helsport Trolltind superlight i høyfjellet vinterstid, og det fungerer helt fint til min bruk. Det har tålt både storm og kuling med litt hjelp av solid le/mur. (Dog kun 1 natts turer, så hvordan det vil holde med 9 dager storm i strekk kan ikke garanteres) Man sover nok en del mer på nåler når det herjer som verst. Men for meg er det en del av opplevelsen Har for sikkerhets skyld kjøpt en ultralett nødbivuakk pose i reserve. Ellers vil jo teltbylten også kunne fungere som dette om det kollapser.
  18. Går en del inni der. Men starter alltid fra Tyin (Reiknesodden eller Tyinosen). Over vannet 2-3 km og opp dalen nedenfor Tyineggi. Innerst i dalen er det noen punkter som bikker 30 grader. Holder litt til høyre der det er slakest. Opp til Breikvamsnosi er det greit terreng. Neste topp "1812" øverst på Koldedalsbreen er også en fin topp med fantastisk utsikt uten å bikke 30 grader. Har en gang gått videre herfra og opp eggen til Koldedalstind. Var da litt uggent i de bratteste partiene med løs snø, men et turfølge med tau hadde gått før meg og tråkket opp så. Fra Koldedalstind ned mot skaret mot Hjelledalstind er også knapt 30 grader om du holder deg mot høyre. Blir en forholdsvis drøy tur å ta alle 4 toppene. Jeg foretrekker å gå rett på Hjelledalstind ved å ta til venstre over noen små vann når jeg kommer opp innenfor Tyineggi (ca 30 km t/r). Så Hjelledalssmoget, også ned mot Hjelledalen. For så å gå opp igjen mot Hjelledalstinden. Oppover her kan det nok være noe rasrisiko på dårlige dager. Selve toppen byr på fin klyving av passelig vanskelighetsgrad (om du liker et snev adrenalin) , litt avhengig av snøforhold. Ha med isøks for noe støtte/sikring. Vil du sikre deg litt ta evt med en kombinert spade/snøanker, noen slynger og et lett tau. Går du opp mot høyre opp kaminen mellom to steinblokker er det en fin 3cm bred sprekk for en kamkile til venstre før kaminen (det er eneste festepunkt jeg har funnet for standard sikring). Isskruer har jeg ikke funnet feste for noe sted. Noen ganger kan det være mye sukkersnø og vanskelig feste. Så har vel bare nådd toppen 2 av 4 ganger. Men går alltid alene så må ha littegrann sikkertehsmargin. 2 mann bør fikse det greit (Blå rute, Tyin-Hjelledalstind, Rød:Tyin- Breikvamsnosi, 1812, Koldedalstind, Hjelledalstind.) Utsikt fra Breikvamsnosi Utsikt fra topp 1812 mot (fra venstre) Hjelledals-, Stølsnos- og Koldedalstinden Telting under Hjelledalstind (skaret mellom Hjelledalstind og Koldedalstind)
  19. For å spore tilbake mot Alien 1.0, Tror jeg Fischer alternativet ditt er et høyaktuelt altenativ til Alien, om Aliens Boa system fortsetter å slites ut. Er superfornøyd med mine Fisher alpinstøvler. Er på alle andre måter så superfornøyd med Alien 1.0, at jeg vil gi dem noen sjanser til. (Må hvertfall ha dem i to sesonger for å ha "tjent inn" den stive prisen) Kanskje "hjelpe dem" ved være snillere på strammingen ved anmasj, eller modde litt på egenhånd, som glassfiberstrømpe uten på boa wiren gjennom de kritiske løkkene, eller noe annet...
  20. Brukte mye tid i sin tid på å velge Storetind ja, og finne et par med ekstra bra spenn. Tanken var å bruke skismøring på raske flatmasjer Men har endt opp med triceps kombinert med lett rubbet smørespenn på flate/slake partier, eller en litt smal mohair kortfell. Til brattere turer har jeg med en smal syntetisk langfell i tillegg til kortfellen. Og til mellombratte turer 60mm syntetisk kortfell. Har siklet litt på Falketind da jeg føler at Storetind er lite svingvillig i bakskia. Men samtidig er jeg glad i spennet som jeg tror jeg ikke får like bra på Falketind ?
  21. Ja, om jeg må, så tenkte jeg snøanker i en enden. Gå med selvlåsende solotauklemme, evt kombinert med klemknute. Etter 60 meter, sette nytt snøanker, gå tilbake og hente det første, etc... Ingen ideel måte å forflytte seg på, men med tiden til hjelp er det jo mulig. Så det ligger jo i kortene at jeg håper noen skal bekrefte at det på vinterstid går helt greit uten sikring Helst krysse på tvers for å korte ned avstanden, men ser jo at det er mindre gunstig om man da risikerer å følge sprekkretningen. Tanken var å ikke gå hele breen opp, men komme ned via Langeskavltind.
  22. Etter at jeg kjøpte Alien 1.0 og kombinerte dem med ultra lette bindinger på Storetind skiene mine. Er de vanlige fjellskiene og lærstøvler blitt mer eller mindre pensjonert. Planlegger langtur med telt og pulk med Alien 1.0 på føttene . Synes de med nye Alien 1.0 har funnet et bra kompromiss med komfort, spesielt rundt vrist og hel er de mer komfortable enn de 3 forkjellige lærstøvlene jeg har brukt !
  23. Vurderer en tur, Langeskavltind, Uranostind, Sagi om snø og skredforhold tillater det nå før påske. Er imidlertid litt i tvil om kryssing av Uranosbreen. Mener å ha lest at den der grei å krysse uten sikring om vinteren ? Alternativet blir å soloere med forankring hver 60meter, men det blir mye mekk med frem og tilbake, så håper jo å slippe det. Evt noen tips om sikreste rutevalg over breen ?
  24. Med litt begrensede preferanser blir dette en veldig subjektiv vurdering. Kortsvar: JA, de er stive nok dersom du går på ditto lett utstyr og du går toppturer der totalturen er målet og ikke bare nedkjøringen. Evt kan du safe litt med å kjøpe den forsterkede "folkeutgaven" RS. Langsvar: Har fra før av litt eldre Dynafit TLT6 (ca 1200g) , og synes 1.0 virker stivere enn disse. Karbon er vel i seg selv veldig stivt. Jeg kjører moderat og følger som regel tilnærmet samme veien ned som jeg kom opp (Dvs sjelden over 35grader) , ikke hardkjøring i bratte renner etc. Jeg bruker dem på de 2 smaleste skiparene mine, og synes de matcher godt med Åsnes Storetind med 135g Skitrab titan gara binding (uten vario plate). Og Skitrab Free Rando). Det ligger nok lit psykologi i dette også, at man må vende seg til å stole på en så "spinkel" støvel. Har derfor ikke tatt dem i bruk pa de bredeste skiene enda. Også litt fordi den stive karbonkanten nok også kan føles litt ubehagelig på leggen ved lengre kjøreseanser. Også var det jo dette med boa systemet da.... Scarpa må forbedre den svakheten. Går du for kjøreopplevelsen og kjører hardt, har du sikkert allerede valgt tyngre ski og bindinger, og da velger du vel neppe en lettvektsstøvel uansett.. Edit: Ser for øvrig at Terka over har funnet frem til flex tallet og det er sikkert en riktigere og mer objektivt holdepunkt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.