Jump to content

K-A J

Recommended Posts

Hei alle primusvenner, jeg har i lengere tid prøvd å få tak i en koreansk Annby L 747. Etter to års leting fikk jeg endelig kjøpt en fra Seol i Korea, disse primusvenner er litt spesielle de har en liten fyrlampe montert på tanken som en heater med før en tenner. Den har også mulighet bytte mellom stillebrenner og bråkebrenner, den er også utstyrt med tankmålet. Den jeg kjøpte er ikke helt i orden, jeg får ikke tent den lille fyrlampe for å heate brenneren, og den mister også trykket ganske raskt. Nå trenger jeg virkelig gode råd for å få min Annby i orden, er det noen av dere som kan hjelpe meg med dette er det gull verdt.

Mvh K-A J

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har ikke peiling, men den er omtalt på ClassicCampStoves.com, så om det ikke dukker opp noe hjelp her i denne tråden, kan det kanskje være verdt å prøve der? https://classiccampstoves.com/threads/my-new-annby-747.29013/

Spoiler

 

Jeg har ikke skaffet meg en parafinbrenner ennå, men en liten japaner ved navn Takei 101 var/er en av maaange aktuelle jeg så på - og storebrødrene 301 og 501 synes å ha den samme fyrlampeløsningen som du nevner - her er 301: 

Tøff sak, men tror det er enklere med rødsprit :) 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Preheater er også brukt hos Primus og optimus, den bruker mye luft fra tanken og forstøver parafinen så det blir som en blåselampe. Jeg antar at her er det noe som lekker.   Prøv å pumpe trykk, og senke den i vann så du kan se hvor lufta lekker ut.

 

dsk

Link to comment
Share on other sites

Hei dsk, tusen takk for godt tips om å finne hvor lekasjen er, det skal jeg teste ut ila helga. Når det gjelder Primus og Optimus så hviste jeg ikke att disse hadde preheatere, de må i alle fall være skjeldne for jeg har ikke sett slike. Jeg har en samling med forskjellige primuser og lamper, ikke den helt store samlingen men jeg syns det er veldig interesant og givende med gammle primuser. 

Igjen Tusen takk for godt tips og opplysninger

Hilsen K-A J 🌟👍

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy