Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Man skal ta seg tid til matkos når man er på tur. Noe som er veldig godt, er fiskesuppe med tørrmelk og dillmarinert ørret/laks/røye.

Fileter og renskjær fisken slik at du står igjen med helt bein- og skinnfrie stykker. Velg kun det fineste og rødeste fiskekjøttet til denne retten! Legg stykkene i en bolle/gryte og hell en passelig mengde olivenolje og sitronsaft (f.eks. "Realemon" - altså ikke slik du blander i vann) over. Strø svart eller hvit pepper og rikelige mengder med dill på. Vend fiskestykkene godt i blandingen, slik at alle sider er dekket.

Dette bør marinere i ca. et kvarter, ikke lenger. Etter ca. 12 minutter strør du på litt salt. Imens koker du opp en fiskesuppepose med vann og tørrmelk. Følg instruksjon på posen.

Fiskestykkene tilsettes straks suppa har kokt opp, og ligger så og småputrer/trekker til fiskestykkene er gjennomkokt. Tar ca. et kvarter. Dillen og sitronen setter en fantastisk smak på retten. Dette kan med fordel spises med brød til. Grovt polarbrød er glimrende.

Etter dette herremåltidet er det bare å ta time-out med en sigar og en konjakk og nyte livet mens man skuer ut over f.eks. Gurthejohka, Skjerhølen eller Atlakstjønn...

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.