Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Da har jeg sniffet litt på produksjonen av energibarer.
Dette er bare en liste over råvarer og ingen fremgangsmåter.

Bindemiddel:

  • Mørk sjokolade
  • Kokosolje/fett
  • Lys sirup
  • Honning
  • Peanuttsmør
  • Smør
  • Egg
  • Nøytral olje

Innhold:

  • Nøtter:
    • Mandler
    • Pekannøtter
    • Cashewnøtter
    • Peanøtter
    • Valnøtter
    • Hasselnøtter
  • Tørket frukt/bær:
    • Gojibær
    • Aprikos
    • Jordbær
    • Bringebær
    • Ananas
    • Mango
    • Tranebær
    • Blåbær
    • Kirsebær
    • Appelsinskall
    • Limeskall
    • Rosiner
    • Kokosmasse
    • Kakao
    • Dadler
  • Frø:
    • Gresskarkjerner
    • Sesamfrø
    • Solsikkefrø
    • Linfrø
  • Appelsinjuice
  • Eplejuice
  • Kanel
  • Maldonsalt
  • Sukker
  • Hvetemel
  • Quinoa
  • Musliblanding
  • Havregryn

Så er det bare å blande i vei og teste.
Skal man blande manuelt elle bruke mixer?
Skal man bruke stekeovn, panne eller bolle?
Søtt, salt eller syrlig smak?

Ja, mulighetene er mange.
Kom gjerne med Deres tips/erfaringer/korreksjoner/tillegg.

Annonse
Skrevet

Bjørnebrød, Svalbardkaka, Snickersbarar og daddelbarar er favorittar her i hus. 

Link til bjørnebrød og svalbardkaka ligg i innlegget over her frå Helhaug. Eg finn ikkje att link til snickersbar, så her kjem oppskrifta: 

Snickerskake
- 2,5dl sirup
- 1dl sukker
- 1 glas peanøttsmør
- 1dl kokos
- 1liter corn flakes
- 1ts vaniljesukker
- 100g peanøtter
- 2 plater lys kokesjokolade og 2ss delfiafeitt til sjokoladelokk.

Smelt sirup, sukker og peanøttsmør i ein kjele. Bland inn kokos, corn flakes, vaniljesukker og peanøtter. Brei utover i ei bakepapirkledd form (28 x 20 cm). Sett kaldt til det er stivna. Smelt sjokolade saman med delfiafeitt og fordel oppå kaka.

Link til nydelege, naturleg søta daddelbarar her.

 

  • Liker 3
  • 1 år senere...
Skrevet
På 26.7.2017 den 10.00, Luesveis skrev:

Heh, virker som du prøver å finne opp kruttet til kaloribomber :-)

Prøv bjørnebrød!  Oppskriften nedenfor er for en stor langpanne, så det blir mye, men "brødene" kan fint oppbevares i fryseren.  Jeg har hatt med bjørnebrød på to ukers tur i sommer-høyfjellet, uten at det var noe problem med holdbarheten.

https://www.utemagasinet.no/Magasin/Kalde-kaloribomber

 

Denne linken er kun for abonnenter ... noen som kan poste oppskrifta på Bjørnebrød?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.