Gå til innhold

Anbefalte innlegg

På tide med nye liggunderlagt og trenger råd:)

Valg av modell er enkel, vi går for en DownMat 9. Men hvilken og hvorfor?

Valget står mellom disse:

- LW  kr 2399 (1240 g med integrert pumpe)

- TT LW kr 3199 (1485g inkl pakkesekk pluss  pumpe)

- XP LW  kr 2799 kr (1215g inkl pumpe og pakkesekk)

 

Hva anbefaler dere? Med integrert pumpe, uten eller

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har den "vanlige" med integrert pumpe og angrer på det valget. Jeg har også et synmat hvor man bruker drybagen som pumpe og det går ekstremt mye fortere å pumpe opp på den måten. Litt vel stor den drybagen, men reiser ikke på tur uten nå. Dersom du har mye tålmodighet og helst til slippe den store drybagen så kan du gå for den vanlige.

TT-versjonen er vel kanskje litt i drøyeste laget...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ok, tusen takk for svar. Ser valget blir enkelt nå.

Har lest om flere som sliter med integrert pumpe, og iom at TT ikke finnes i en lang variant antar jeg at det blir XP, den er lettere i vekt også.

Drar man flere på tur, holder det lenge med 1 pumpe, så da sparer vi litt på vekta også. :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Godt valg det. For meg brukes dette underlaget kun om vinteren og da som oftest i pulk, så noen få hundre gram fra og til har lite å si, men jeg har tenkt å skaffe meg pakksekk-pumpe til min vanlige modell også for å si det sånn ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sikkert ikke så dumt det, pulk blir kanskje ny investering til høsten. Foreløbig har det blitt lite med overanntingsturer ute om vinteren. Kan hende når jeg får lavvoovn i hus, da forsøket på bål i lavvo gikk heller dårlig for oss😂

Men nå står nye soveposer og liggunderlag for tur😁

Hvordan opplever du underlaget mot bakken? Kjenner du bakken godt, 9 cm er jo egentlig ikke allverden, men mange som skryter veldig av disse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har SynMat 9 LW med innebygd pumpe.
Etter å ha brukt den innebygde 3-4 ganger så kjøpte jeg Expeds pumpesekk str.M (40 litern)
Eneste feilen med det underlaget er at jeg ikke har kjøpt det før.
En nytelse å ligge på 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for dine råd også tubbs :D Herlig å høre at det blir en fornøyelse med disse. Endte siste turen vår i helga i Lavvo på bakken da de gamle (1 år?!) underlagene lekket luft og bakkekulden trengte seg dypt inni ryggmargen. Blir deilig å slippe dette fremover😂

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

1. Jeg ligger utmerket hele året på det hårfint tynnere Synmat 7LW så tror ikke du skal slite med komforten. Det er imidlertid viktig å slippe ut luft så du ligger sånn passe mykt til din liggestil. Det mest utfordrende er om du veksler mye mellom å ligge på rygg/mage og siden.

2. Jeg har både vanlig og UL og følgelig både med og uten integrert pumpe. Fordeler og ulemper med begge. Jeg har adapter så jeg kan bruke schnozzle bag til begge, men dersom jeg f.eks må ha i litt ekstra luft etter at jeg først har lagt meg så foretrekker jeg integrert pumpe. Spjærer schnozzle baggen så har jeg altså den integrerte og slipper å blåse opp med lungene og presse inn fukt. Det går klart raskest med schnozzle baggen selvsagt, men fin oppvarming om man er litt frossen å pumpe for hånd ;-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av Øyvind_B
   Hei,
   Har tenkt å kjøpe exped synmat. Men er veldig usikker på om jeg skal velge 7 eller 9cm.
   Sovner alltid på siden, og er spent på om jeg kommer nok opp fra bakken med 7cm, noen som har erfaringer?
  • Av QueenVinter
   Hei! 
   Jeg og samboer er såvidt turvant (vi gikk Gaustadtoppen og noe på Hardangervidda i fjor sommer), har telt og hengekøyer. Vi ønsker å gå tur i sommer, som må være tilgjengelig fra Oslo med kollektivtransport (tog/buss), og gjerne over 4-5 dager. Vi får gått en del km hver dag så lenge terrenget ikke er for tøft. Jeg fryser veldig lett og hadde satt pris på sannsynlighet for plussgrader (i fjor snødde det en natt), samt litt variert terreng. Er det noen som har gode tips? Jeg setter stor pris på alt, da ut.no er en stor jungel å lete seg frem i! 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.