Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei alle erfarne fiskere!

Jeg prøvde fiskelykken i helgen, men fikk ikke noe som helst. Jeg så ikke mye aktivitet fra fisk i vannet, men derimot fra våryre stokkender. De kvekket i vei og dukket opp med jevne mellomrom. Kan jeg skylde på at dette er grunnen til at jeg ikke fikk noe napp? Fisken må jo bli skremt av alt det bråket og landingene på vannet. 

Jeg håper vel at jeg kan skylde på fuglene og ikke min teknikk :P 

Ikke akkurat noe avansert fiskestang, men har lyktes med dette utstyret de få gangene jeg har prøvd...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når det gjelder fiske på skogsvann/tjern i vestfold området som jeg er kjent med så er det generelt litt tidlig enda, fisken er litt "sløv". Det er lite insektsavktivitet enda men ut i april pleier det generelt å bli endel mere aktivitet. Det er ikke dermed sagt du ikke kan få fisk men kan altså være litt mere virent på denne tiden, da snakker jeg om ørret.

At fisk skulle bli skremt av ender eller lignende har jeg ikke noe tro på ;) Temperatur i vann har f.eks mere betydning, isen har såvidt gått på flere av vanna og det pleier å bli mere aktivitet i ørreten etterhvert som tempen stiger. På denne tiden kan det ofte være mere "bett" midt på dagen en på morgen/kveld som gjerne gjelder om sommeren.

Prøv heller litt forskjellige redskaper da det kan variere stort på hva ørreten er villig til å ta akkurat nå. Du bør ha et lite utvalg av spinnere og sluker, varier innsveiving og prøv flere forskjellige dybder. Ellers kan både wobblere og dupp m/flue også fungere. Når du er lei eksprimentering så kan du alltids knyte på et blysøke, en krok m/mark og slenge ut :)

Selv har jeg brukt mye wobblere med stort hell hvis det er dødt på sluk/spinner. Det å kaste med lette woblere kan være litt vrient og det krever ofte ganske "lett" utstyr for å komme litt ut. Wobblere er svært effektivt på ørret og ofte trenger du ikke å kaste så langt ut. En annen fordel med wobblere er at du kan fiske på grunnere vann uten at du setter deg så mye fast i bunnen. De fleste woblere flyter, altså om du kaster den ut så vil den ligge på overflaten - når du begynner innsveivingen så vil den dykke nedover. Jo raskere du sveiver jo dypere går den. Dette reguleres av vinkelen på den plastskjeen forran, om denne går rett ut mot snøret så dykker den dypt, er den i rettere vinkel så dykker den mindre dypt. Du kan også få wobblere som synker. Som du skjønner så kan du derfor med litt kunnskap ganske lett fiske på forskjellige dybder og se hvor fisken står bare ved å variere innsveivingen.

Vet ikke hvor fersk du er på fiske men mitt tips er kanskje da først og fremst at du skaffer deg noen wobblere om du ikke har dette fra før :)

Her er litt nyttig info om fiske med wobblere:
Skjult lenke - logg inn for å se den

Endret av Tor-Erik-L-77

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

wobblere er oppskrytt :-)... Aner ikke hvor mange fiskeløse timer jeg har med wobblere fra rappala i forskjellige sorter. Mark og vanlig ferskvannsluker derimot!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den 9.5.2016 at 14.03, Kleppeliten skrev:

Hei alle erfarne fiskere!

Jeg prøvde fiskelykken i helgen, men fikk ikke noe som helst. Jeg så ikke mye aktivitet fra fisk i vannet, men derimot fra våryre stokkender. De kvekket i vei og dukket opp med jevne mellomrom. Kan jeg skylde på at dette er grunnen til at jeg ikke fikk noe napp? Fisken må jo bli skremt av alt det bråket og landingene på vannet. 

Jeg håper vel at jeg kan skylde på fuglene og ikke min teknikk :P 

Ikke akkurat noe avansert fiskestang, men har lyktes med dette utstyret de få gangene jeg har prøvd...

"En dårlig snekker skylder alltid på verktøyet." 

Hvis endene driver og letter og lander og plasker mye i vannet så kan godt det være årsaken til at fisken trekker litt unna, men ofte så er årsaken at du fisker med noe som fisken ikke spiser akkurat da. Ørret beiter ofte på det som det er mest av og som det er lettest å få tak i. Hvis dette er små vanninsekter så er det stor mulighet for at de ikke tar annen redskap.

Jeg opplevde en gang at fisken vakte og det var tydelig at den fant mat, men jeg fikk ingen ting. Men endelig fikk jeg en på en liten flue, og når magen ble åpnet så var den full av noen små grønne kryp som lignet på krepsdyr. Jeg var ikke langt hjemmefra og da kastet jeg meg på sykkelen og dro hjem og laget fluer som lignet. En liten krum krok med en ullen grønn kule på ble løsningen. Så bar det tilbake til vannet og da kunne jeg sikkert tatt så mange fisk som jeg ønsket, men de var litt i det minste laget så de fleste ble satt ut igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Har en hypotese at fisk faktisk blir vanskeligere å fange om det er ender på vannet, dette da mange ender jakter fisk hvor jeg tror fisken har en tendens til å trekke på dypet og bli mer stillestående. Har selv opplevd vann hvor det har vært bra med liv inntil ender kom på besøk, hvor jeg også har fått prøvd ut å fiske dypt i disse situasjonene som har gitt resultat. Wobbler er alt annet enn oppskrytt, men kanskje heller undervurdert faktisk ;)  Det handler mye om rett farge, dybde og fiske teknikk!  Har tatt mye fisk på wobbler, og de største ørretene jeg har tatt har vært på wobbler. Ved bruk av wobbler på dypet synes jeg det er greit å bruke blysøkke (10-20g) og fortom for og få den til å gå dypt nok ;) 

Endret av Bragvin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av fant
   Jeg flyr til Alta i begynnelsen av august. Endelig skal jeg prøve fisket i Finnmark. Har avgrenset alternativene til to nå. Men hvilket skal jeg velge? Vest for Stabbursdalen  eller Sennalandet? Ørret og røye er like bra, fiske i elv er moro, men ikke nødvendig. Noen som er kjent?
  • Av Karl Aage Kaald
   Hei. jeg og en kamerat har tenkt å ta en lengre fisketur i børgefjell i sommer.
   vurderer å dra med kano, fra namsvatnet opp storfossen å videre til jengelvatnet. inn til lille kjukkelvaten kansje videre til storkjukkelvatnet.  bruke noen av disse vannene som base.
   er det mulig å drasse på kano opp dit. eller blir det mer slit enn morro. (vi er to karer som synes slit er litt morro)
   hvordan er fisket i børgefjell?hvilket vann har det beste ryktet på at det er stor fisk?
   hilsen 2stk dumme trøndere😊
  • Av Glitre
   Hei.
   Jeg lurer på hva dere mener er beste fiske metode i Femundsmarka på høsten. Skal kose meg der 3 uker nå i september.  Mark og dupp rett og slett har jeg kanskje tenkt... noen tanker? 
   Jeg er forøvrig klar over hvor det ikke er lov å fiske fra 1. Sep 👍
  • Av fant
   Hei jeg synes dette ser ut som et fint område og tenker meg opp dit i begynnelsen av august.
   Vet du noe om fiskebestander, fiskekort og lignende så setter jeg veldig pris på noen tips.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.