Gå til innhold
  • Bli medlem

Avslutningstur til Holtebu med Springkleiv Barnehage


Bjørn-Ivar

Anbefalte innlegg

Har vært på overnattingstur med førskolebarn i barnehage, og du verden hvor fantastisk det er å kunne gi barna denne erfaring i ung alder. Ingen av dem hadde overnattet i telt før eller padlet i kano. Virket som de ble ganske bitt av basillen :-) Turrapport nedenfor, og du kan lese med stemningsbilder her, http://uteligger.com/wordpress/?p=1052

 

---

 

Det var noen spente barn som skulle på avslutningstur med barnehagen. Førskolebarna følte nok at de plutselig var blitt så voksne, i alle fall er livet i barnehage slutt og skole står for tur. Og ikke bare det, men nå skulle de på overnattingstur i «villmarka», langt borte fra familien. Litt skummelt, samtidig som de gleder seg veldig.

 

Vi kjører opp til Holtebu, en drøy halvtime fra barnehagen, og parkerer ved et stort vann. Vi løfter av kanoene og sjøsetter de med alt utstyret vi skal ha med oss. To barn, to voksne og en liten schäfervalp. Alle var enige at det var fint å ha med hunden, så den kunne passe på oss.

 

Det var første gang barna hadde padlet kano, men det var umulig å se. De var kjempeflinke, og padlet som noen proffer, og det tok ikke lange tiden før vi var fremme ved øya vi skulle slå leir. Der kjente vi at magen begynte å gå tom, så vi grillet oss pølser før vi tok et bad. Vannet var veldig godt, og det ble tid til både lek og svømmetrening.

 

Naturstien var noe de hadde gledet seg til, og de nærmest løp hele runden og svarte i full fart. Nesten litt sånn som lynsjakk. Spørsmålene var fra det de hadde lært i barnehagen gjennom det siste året. Som en liten eksamen, på en måte. Og det var tydelig de hadde fulgt godt med, for det ble 13 riktige svar av 15 mulige. Snakk om to kjempeflinke barn som kommer til å bli gode på skolen.

Da vi kom tilbake til leiren, fant vi en gammel og slitt avis, og inni den lå et skattekart. Heldigvis var ikke skatten så langt unna, så vi hentet spade og la i vei. Det var ikke så lett å finne skatten, så vi måtte lete litt rundt før vi fant den, men da var jubelen stor. Vi fikk gravd opp i en fei, og den var full av gullmynter og sjokoladepenger og andre ting. Vi delte skatten og den var en blid gjeng som gikk tilbake til leiren.

 

Så var det oppdagelsesferd som stod for tur. Vi måtte jo kikke oss litt rundt andre steder også, så vi tok kanoene og padlet over til andre siden. Der fant vi en foss som vi studerte nærmere, og en bro som så ut som om Bukkene Bruse hadde gått på. Vi padlet videre langs land og så mange fine plasser, før vi dro tilbake og lagde oss middag. På menyen var det Mexicansk Gryte, og til dessert koste vi oss med grillet marshmallow og kakao med krem. Vi hadde egentlig tenkt å grille fisk også, men det ble lite med napp. Vi fikk noen bunnmonstre da, men de slapp vi ut igjen.

Etter middag var vi stapp mette og begynte å bli søvnige. Vi la oss inn i teltet, og det gikk ikke lange tiden før alle var langt inni drømmeland. Vi sov godt og lenge, og våknet til lyden av en Schäfer som gjerne ville ha litt selskap.

 

Til frokost ble det servert pannekaker med blåbær og nudler. Noe for en hver smak. Så var det bare å pakke sammen leiren og padle tilbake til bilen.

Vi har hatt en kjempefantastisk tur, både barn og voksne. Det er vemodig at barna slutter i barnehagen og begynner på skole, men vi er heldige som sitter igjen med alle de gode minnene.

Vis rapporten i Turkartet

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.