Jump to content

Sovepose (ASIA TUR)


Guest Anonymous

Recommended Posts

Guest Anonymous

Jeg og en kompis har bestemt oss for å dra nedover til Asia på backpacker tur. Kommer nok til å sove i telt for det meste. :roll:

Landene vi blir å dra til er: Russland (Tar tog gjennom hele landet), Japan, Kina, Vietnam, Laos, Thailand, Fiji, Malaysia, India - og Mongolia på vei hjem.

Siden at man ikke er helt sikker på hvordan det er å sove der nede, vil jeg gjerne vite hva som er best av Silkelakenpose eller en sovepose i dun (eks.Ajungilak Altitude Summer som jeg ser på). Det er komfort jeg ser etter, så det er ikke så farlig at soveposen i dun koster litt mer enn en silkelakenpose :wink:

Noen meninger rundt hva som er best å sove i eller andre forslag?

Tar gjerne imot tips visst dere har noen når det gjelds turen vår :)

Sier på forhånd takk!

- Ted

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest Anonymous

Dersom dere ikke skal oppholde dere mye i høylandet hvor det kan være kaldt om natta så kan jeg ikke forstå annet enn at en dun-pose vil være overkill så det holder. Vil da på det sterkeste anbefale bruk av silkelakenpose som har sin misjon både når det er varmt ("kjøler/svaler) og kaldt (varmer). Noe annet vil bli uutholdelig varmt, og dere ville kun kunne ligge oppå posen.

Dersom dere ikke har et telt som er totalt "myggsikkert" så vil jeg også anbefale dere å ta med myggnett. Disse får du kjøpt til en grei pris på veldig mange steder. Vil da anbefale at dere kjøper den typen som er impregnert da insektene skyr denne i større grad. Vha myggnettet slipper dere både stikk/kløe og det reduserer sjansen for malaria, som vil kunne ødelegge store deler av ferien.

Regner med at dere ellers har bra med opplysninger om hva dere trenger å ta med at ting og tang, men skal likevel nevne to ting som kan være PREKÆRE. Dersom det er noen som sitter og spiser så trenger de ikke lese lengre :roll:

Når jeg er ute og reiser liker jeg å prøve ny mat og drikke, og prøver gjerne de mer "lokale restaurantene" og gateselgere/marked mm. Jeg får mange fantastiske opplevelser på denne måten og veldig god kontakt med lokalbefolkningen, men det er ikke til å stikke under en stol at man fort kan pådra seg en del magetrøbbel på denne måten. Det har jeg imidlertid godtatt som en grei pris for å kunne gjøre de tingene jeg gjør. For å begrense skadene har jeg alltid med både imodium (mot diarè) og miniklyx (mot forstoppelse). Anbefales - man skjønner ikke hvor nyttig dette kan være før man har følt det på kroppen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Ikke helt planlagt ennå - men jeg tror vi kommer til å gjøre mange impuls avgjørelser, at vi tar det der og da når vi kommer til det landet hvor vi blir å dra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy