Jump to content
IGNORED

(Klær, sko og fjellstøvler) - Fiberpels jakke (og bukse)


Guest Srx (Ron)
 Share

Recommended Posts

Guest Srx (Ron)

Fiberpels jakke og bukse.Har brukt slike i sikkert 20 år nå.

Er inne på min 3 jakke og 2 bukse.

Utrolig varm og god på fjellet.

I forhold til pris finner en sikkert ikke noe som varmer like bra. Disse har vært uforandret i over 20 år.

Pleier nesten alltid å ha med jakka (og av til buksa) på fjellturer høst og vinter.

Utrolig deilig å komme inn i fiberpelsdressen når en kommer fram eller det blir kaldt.Her har jeg linket til Helly Hansen, men det er flere som produserer og selger disse.Uansett er det sikkert ikke mye som slår disse i slitestyrke, varme og vekt sammenlignet med pris.

Click here to view the article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By elgen
   Bergans antarctica microfiber jakke – lang tids test
   Jeg kjøpte denne jakke for 2 år siden på salg hos DNT for ca. 1500 kr. og har brukt den veldig mye siden i godt 2 sesonger.
   Jeg er vokst opp med bomulls anorakker og har også som voksen brukt disse i mange år og har stadig en, som ikke er helt høyfjells egnet: hette i kragen. De er bra i frost. De puster bra, er noenlunde snøtette, men blir selvsagt også våte av svette under ryggsekken eller i sludd. Så har de lett for å bli ispanser i nattefrosten i teltet og tørker uansett ganske langsomt. Dessuten er de noe tunge og klumpete å pakke ned.
   Jeg har også brukt et par ulike typer membran jakker, Lowe pro bl.a og har nå et membran sett fra Magasinet, som egentlig er ganske bra, men puste noe særlig gjør de ikke. Fruens Dermisax jakke er formentlig noe av det bedre i den kategori. Dette for sammenlignings grunnlaget.
   Bergans Antarctica selges bl.a. hos komplett fritid til den formidable pris av 2.880 kr. Men kan sikkert finnes rimeligere andre steder. Den kommer i blant på salg her og der.

   Hidden Content
     Bergans egen beskrivelse er ganske korrekt og uttømmende:
   Bergans Antarctic Expedition Jacket Black/Red er en lang ekspedisjonsjakke i meget lett og slitesterkt mikrofibermateriale. Alle funksjoner er omhyggelig testet og gjennomprøvd for å tåle ekspedisjonsbruk. Glidelåsene er ekstra kraftige og ekstra lette. • Fast, regulerbar hette med skråformet tunnell åpning og skjerm som beskytter mot vind og snø • To enhåndsstramminger for justering av hetten vekk fra ansiktet • Høy front og beskyttelsesklaff i myk mikrofiber på toppen av frontglidelås • Glidelåslukking og dobbel frontklaff med borrelås • Store brystlommer med klaff • Lange ventilasjonsglidelåser under ermene • Bevegelsessnitt på albuer • Formsydd avslutning og borrelåsjustering nederst på erme • Elastisk snorstramming i underkant • Skrittstropp • Kraftige og lette glidelåsdragere
   Vekt ca. 650 g, microfiber i 100 % polyamid (Nylon).
   Jeg har fra før en annen microfiberjakke (no-name jaktanorakk til 300 kr.) med nettingfôr, som kanskje er min mest behagelige jakke, men i børstet terylene microfiber, som så faktisk puster hakket bedre, liksom svettetrøjer i terylene er noe behageligere enn i polypropylen (de tidlige Helly Hansen).
   Antarctica er i meget tynt microfiber stoff, og jeg var tett ved å snu i butikken, da jeg først så, hvor tynt det var. Men den skulle jo ha fungert for Celilie Skog på Sørpolen. Så jeg kjøpte den tross alt til salgsprisen på 1500 kr.
   Dette har jeg ikke angret på for den er min foretrukne jakke om vinteren. Men det er en VINDjakke! Ikke noe mer! Den er bra vindtett, men tåler kun lite snø og slett ikke sludd. Ved suge-testen mot stoffet kan man så vidt merke luftpassage, hvilket også viser litt om puste egenskaper. (Sikkert like upopulær å gjøre i butikken som biteprøven i liggeunderlag.)
   Den varmer ikke noe ekstra overhodet. Det gjør bomulls anorakker og jakker med nettingfôr tross alt. For min del kunne den gjerne hatt nettingfôr, selv om noen mener at rim/is setter sig under det. For meg er dette bare å børste – riste jakken, så er problemet stort sett borte. Men med en bra ull-fleece genser under er den bra og det tar også den fukt, som måtte slippe igjennom ved sludd. Ved vedvarende sludd må en bruke en annen jakke. Det er en frostværs jakke.
   Den har ekstremt bra lufte glidelåser under armene til mye lufting – også med sekk på. Jeg har dem som regel åpne, fordi jeg nesten alltid går med trekkbelte til hunder. Jeg har et dårlig forhold til glidelåser. Front glidelåsen fungerer stort sett bra, men kan fange det tynne stoff. Men det kan man jo se. Litt verre er det under armene. Jeg mener, at sådan må kunne betjenes med en hånd – også med sekk og vanter på – for å være funksjonelt. Lukking oppefra og ned går som regel bra, men ved åpning nedefra og opp, når en svetter panisk kan det tynne stoff i flappen lett fanges og gå i beknip.
   Hetten er bra og kan reguleres passende. Den har velcro til å sette en pels kant på. Jeg har en «hjemmegjort» rødreve kant
   Nå ved lang tids bruk har jakke ikke vist noen tegn på svakheter. Tross det tynne stoff er den solid i forhold til kjørebelter, hunder, pulkdrag mm.
   Den er meget stor i størrelsene. Jeg bruker ofte XXL muligens XL avhengig av hvilken kineser som er fabrikant, men denne har jeg i størrelse L og har tilmed ermene brettet opp normalt. Med sekk på bretter jeg dem ned – i hvert fall i dårlig vær.
   Jakken har svarte paneler på armene og front og rygg. Jeg trodde først at dett var forsterking med dobbelt stoff – men nei – dette er bare dekorasjon, som gir en masse overflødige sømmer, som så er omhyggelig tapet for vindtettheten. Dette er ulogisk, kompliserer fremstillingen og tape er erfaringsmessigst noe som løsner først på membranjakker (i nakken og på skuldrene). Løsner det her vil det ikke han noen stor betydning, kun at jakken blir ørlite mindre vindtett i sømmene.
   Like ulogisk er det at Bergans her og mange andre fabrikanter broderer et stor flott logo på med 573 sting igjennom jakken (og membranen) som så må tapes voldsomt på baksiden. De kunne jo trykke et like fint logo på i fancy farger.
   Jeg vet ikke om det er all dette ekstra arbeide som får standard pris opp på 2.880 kr?? Jeg syns at dette er en ganske stiv pris for en vindtett jakke og nul mer. Jeg hadde ikke kjøpt, hvis den ikke hadde vært på salg. Man betaler sikkert mye ekstra for merkevaren Bergans.
   Norrøna fremstillet i sin tid en microfiber jakke «Norrøna Sydpolen» i noe kraftigere terylene microfiber. Jeg husker ikke om den har nettingfôr. Det er formentlig den beste microfiber fjelljakke som er fremstillet. Dessverre er den tatt ut av produksjon. En kamerat har den og jeg har bedt om å få den testamentert. I mens ser jeg i blant om der henger en hos Fretex. Så kjøper jeg den!
   Antarctica er en bra og godt pustende jakke. Den tørker på et blunk under lunsjpausen. Den er lett og smidig å ha på, fyller og veier svært lite, hvis den skal pakkes ned. Det er dette som gjør microfiber lettere å hanskes med enn bomullsjakker.
   Den har over tid vist sig å være ganske solid, men tåler som alle kunststoffer ikke bålglør. - Skal heller ikke prøve, nei.
   Det er min foretrukne vinterjakke og til påsketur eller hvis det ellers kan forventes skiftende vær med sludd og evt. regn ville jeg stadig bruke den, og så ha et helt tynt regnsett med og skifte i tilfelle av våt vær. Heller enn å gå og svette i membran dress.
   Jeg kan ikke gi den helt toppkarakter pgr. av det meget tynne stoff, glidelåsene, mitt ønske om nettingfor, unødig komplisert design i det svart/røde med mange overflødige sømmer og prisen.
   Elgen

    
  • By Bjørnar Ø
   Kjøpte buksa på vårparten. Var på jakt etter en lett turbukse som også var relativt vindtett.
   Buksa er brukt i båt, på snaufjellet og i skogsterreng. I fra regn til sol og vind og temperaturer fra -5 til +20.
   Det jeg liker best med buksa er passformen. Buksa sitter godt også over tid.
   Vindtett er den både i lett og i fraftig vind, buksa er ganske varm til å være så tynn og lett i stoffet som den er.
   Buksa er ikke vanntett, men holder lenge før du blir våt. På dette punktet overgår buksa hva jeg hadde forventet.
   Har også brukt buksa i vinter. Med ullundertøy passer den til turging til fots og korte skiturer.
   Vil gi buksa terningkast 4, føler at det er passe karakter fram til slitestyrke er ordentlig vurdert.
  • By Johan2000
   Produkt: Votter
   Fabrikat: Lowe Alpine
   Köpt: Skandinavisk Høyfejllsutstyr, Hemsedal. Salg. 
   Kommentar: Överdrags-votter i "trippel point" materal (istället för Gore Tex). Insidan på handen har bra grepp. Votterne är kraftiga och ganska stela. Inget foder. Användes med tunna fleece-handskar inuti. 
   Plats: Røldal
   Väder: Dåligt. -2 -> 2 grader. Snö, sludd och regn
   Aktivitet: Alpin skidåkning, off piste.
   Funktion: Bra! Varmt och skönt hela dagen! Lite stela och klumpiga jämfört med Haglöfs LIM. Men torrare och bättre grepp. Haglöfs LIM (som är i Gore Tex) släpper igenom fukt under en hård dag. Dessa gör inte det. Ett bra alternativ för skidåkare, klättrare och andra som prioriterar funktion före vikt. 
  • By 7homas
   Snowline Chainsen PRO fra Koch Alpin i Østerrike
   Hidden Content

   Kjøpte de på GMAX for 389,-
   De koster p.d.d. det samme hos XXL Det varierer med produsent, men jeg bruker sko i størrelse 43-45 og fjellstøvler i 44-46 og kjøpte - etter råd fra den ansatte i butikken - Chainsen i str L
   Fra produsentens hjemmeside:
   Model..........................Size Shoes.......Size Boots.......Weight
   Chainsen Pro L...........40–44...............39–43..............360 g
   De sitter som støpt. Ingen diskusjon.
   Men etter min erfaring må underlaget bestå av minst 1,5cm hardpakket snø/ hvit is så man ikke "slår igjennom"  til asfalt eller frossen grusvei/ grunn. Eller tilsvarende mengde snø. Så lenge underlaget absorberer de aggressive piggene som disse broddene er utstyrt med, merker man lite til at man har de på, men når man treffer hard bunn hvor piggene ikke penetrerer, er de relativt ubehagelige. Man vandrer da tross alt kun på piggene ca 1 cm over bakken. Men etter å ha vandre 9km i går, hvorav 2-3km var i mer eller mindre måkte bygater, er det ikke tegn til slitasje på piggene. Da jeg gikk var det -15oC og gummien føltes likte myk da jeg tok de av som da jeg tok de på før turen.
   Pluss:
   Veldig bra grep Slitestyrke på piggene Enkle å kle på og av Gummien skal tåle -60oC Minus:
   Gummien klemmer litt over tuppen av skoen som gjør at lufta i skoen presses vekk og man blir litt kald på tærne hvis man ikke bruker tykke sokker Krever litt dybde på underlaget ellers kjenner man piggene/ broddene gjennom sålene Krever litt teknikk hvor man løfter føttene når man går ellers lugger det veldig når piggene drar langs bakken Støyer en del mot underlaget Terningkast: 5
   EDIT 19.01.2016 ca kl. 10.15: Støvlene jeg brukte på testen var LaSportiva Typhoon GTX (04/112) i str EU44/ US 10,5+/ UK 9,5 kjøpt sommeren 2012 og brukt ca 1000km totalt
  • By LightDan
   Karakter: 4

   Nettsted:
   Hidden Content

   Positivt: lätt, materialet är starkt, hög kvalitet i tillverkningen, vattentätt

   Negativt: pris, önskar "magisk" pustefunksjon

   Pris: 3600
   Första intryck och korta test av Zpacks Challenger Rain Jacket och Pants.

   Stoffet verkar vara väldigt kraftigt och hållbart i förhållande till vikten, när jag först kände på kläderna trodde jag omöjligt att vikten uppgiven på Zpacks sidor kunde stämma, men de var till och med enstaka gram lättare än angett.

   Har hittills brukt dem under en kort men intensiv regnskur, knappt en timma, det klarade de med glans. De är också gott vindtäta.
   Subjektivt kan jag inte säga att jag upplever bättre andasfunktion med eVent-stoffet än diverse Tex-kläder jag testat.
   Byxorna känns helt ok även vid ansträngning, men jackan börjar kännas lite klam. Jag beställde pit-zips, vilket rekommenderas då det eliminerar detta problemet så länge man inte gör extrema ansträngningar.

   Reglerbara ärmar och benslut fungerar fint, liksom midjan på både jacka och byxor.
   Huvan har både plus och minus, man måste dra ner dragkedjan en bit för att ta den av och på, men detta gör också att huvan följer gott med när man vrider huvudet åt sidorna. Huvan släpper igenom ljud bra.
   Totalt sett är det en huva jag inte tycker om, vilket är en god karaktär, då jag brukar se på huvor som djävulens påfund.

   Totalkaraktär blir 4 av 5, men om de håller sig täta och pustar som nu över tid kan detta rent av gå upp till toppkaraktär.

   Priset från Zpacks brukar Joe "skriva ner" när han sänder packer, så importkostnaden blir minimal.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy