Jump to content

Rensing av Coleman


Furunes

Recommended Posts

Hei.

Er ny på forumet selv, men har vært passiv "bruker" i lengre tid.

Jeg har en Coleman 533 som jeg fyrer renset 4-taktsbensin fra statoil på. Har gode erfaringer med både primus og bensin. Har også en Primus omnifuel. Den er også grei, bortsett fra bråket. Coleman er mye stillere. Jeg testet en gang hvilken som brukte mest bensin, og da brant omnifuel etpar minutter lenger enn Coleman. Altså marginal forskjell på de to med samme mengde bensin. Dette er min erfaring, mulig noen har kommet fram til annet resultat.

Men tilbake til spørsmålet mitt: Hvordan renser man en Coleman? I bruksanvisningen står det at man skal pumpe opp gass og skru ventilen av og på. Eller noe i den dur. Er det noen som har andre og mer effektive metoder? Jeg har vanskelig for å tro at det skal være nok å bare skru av og på gassen noen ganger.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Det er gjort noen målinger, og coleman har ofte litt høyere CO utslipp, d.v.s. litt dårligere forbrenning. Det er foreslått å forsøke å heve kjelen en cm i forhold til kjelestøttene. Dette hadde vistnok stor effekt på co utslippet på forsvarets 111.

Rensingen som beskrevet over er bare frem og tilbake med rensenåla. Er det fare for at generatorrøret begynner å tette seg har det blitt beskrevet metoder som å la det stå med forgasserrens, for så "spyle ut guffa" En annen metode er å varme generatoren til rødglødende, for så å bråkjøle. Det siste har jeg gjort med god effekt på en gammel optimus 00.

Jeg vil av likevel minne om at det skjeldent er en god ide å reparere noe som virker.

dsk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy