Jump to content

Valg av ny tursekk


koffar2
 Share

Recommended Posts

Hei

Er på utkikk etter ny sekk til turer på 3-4dager og har sett litt på Osprey Exos 58 og Fjellreven Friluft 55

Oppakningen min inkl. mat (uten sekk) er foreløpig på ca 15kg, målet er å kutte ned til 13-14kg på sikt.

Har noen erfaring med disse sekkene eller forslag til andre sekker?

Er ute etter en sekk på 55-65 liter med lavest mulig egenvekt

Link to comment
Share on other sites

Heia,

jeg har ingen erfaring med de nevnte sekkene, men jeg har god erfaring med Osprey. Du har sikkert hørt det før, men jeg nevner det allikevel: Ta en tur til butikker som har sekkene du er interessert i og prøv de med den vekten du kommer til å ha i de. Jeg ville heller valgt en sekk som var veldig god å bære og heller veide litt mer enn den letteste (om den ikke er like god å bære da).

Jeg har noen andre forslag:

- Bergans Helium. Veier 1,1 kg. Jeg har selv denne som dagstursekk. Jeg er veldig fornøyd, synes den tåler mye, er lett, har opplegg for drikkesystem og er temmelig god å bære. Minus for hoftebelte som jeg synes burde vært stivere (men jeg har en gammel modell, kan godt være at det har blitt stivere på nyere modeller).

- Arc'teryx Axios 50. Veier 1,6 kg. Jeg har en Arc'teryx Bora 95 L og om denne er like god å bære hadde jeg mer enn gjerne kostet på meg de 0,5 kg den veier mer enn Bergans Helium.

- Klättermusen Ran 50. Veier 0,9 kg. En svært lett og liten sekk med rulletoppåpning. Jeg har noen Klättermusenprodukter og er kjempefornøyd med de. De har også en litt mer robust utgave, Gungner 2.0, men den veier 1 kg mer.

- LM

Link to comment
Share on other sites

Hei

Er på utkikk etter ny sekk til turer på 3-4dager og har sett litt på Osprey Exos 58 og Fjellreven Friluft 55

Oppakningen min inkl. mat (uten sekk) er foreløpig på ca 15kg, målet er å kutte ned til 13-14kg på sikt.

Har noen erfaring med disse sekkene eller forslag til andre sekker?

Er ute etter en sekk på 55-65 liter med lavest mulig egenvekt

Søk på 'lettvekts sekk 50-60l'. Da får du opp en to måneder gammel tråd som sammenligner Exos 58 med andre sekker innen samme segment.

Link to comment
Share on other sites

Endte opp med å bestille en sekk fra Fjellsport.no, i og med at de har gratis frakt over 1000 og gratis retur ved bytte.

Det ble en Osprey Kestrel 58Liter 2012modell, den veier 1720g inkludert regntrekk men har et mye kraftigere bæresystem en Exos som veier 1110g.

Har testet sekken hjemme med oppakning på 15kg og det kjentes veldig bra ut.

Foreløpig veldig fornøyd med valget, mange fine løsninger og rom på sekken. Et pluss i mine øyne er at den har eget kompresjonsrom til sovepose med tilgang i bunn noe Exos ikke har.

Nå gjenstår bare felt testen :cool:

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 2 weeks later...

Sjekk ut arcteryx sin nyeste serie "nozone". Jeg har selv alle str(35L, 55L og 75L)! Perfekt bærekomfort, praktiske løsninger og lav vekt! http://www.arcteryx....x?EN/Mens/Packs

Virker nesten som du er selger av disse sekkene her :P men sånn bortsett fra det ser det ut som et godt alternativ til arc'teryx' egen Axios, kan det stemme? Det eneste jeg reagerte litt på var at bæresystemet og spesielt hoftereimene så litt spinkle ut hvis man skal bære rundt 12-15 kg. Hvilke erfaringer har du med det? Er på utkikk etter en lettvektssekk på rundt 50L og var egentlig bestemt på Axios 50 før jeg så denne.

Link to comment
Share on other sites

Ikke ment som reklame! Jeg har testet alle modellene, dvs 35, 55 og 75 liter. Disse er i første rekke beregnet på lettere turer og/eller gjerne alpine klatreturer. Det er skjelden det er optimalt å bære 15kg i en slik type sekk uansett merke over laaange distanser. Uansett... Jeg har lastet min 50 liter med tau, mat, klær, stasj++ og dette opplevdes ok. Arcteryx har gode bæresystem, men som en generell anbefaling er det greit å prøve sekken hvis mulig. Kropp er forskjellig. Jeg kan nevne at denne kommer i 3 rygglengder(small, regular, tall). Selv er jeg 180cm og bruker regular. Bæresystemet på 75 litern er bedre for tyngre vekt (blandt annet bredere høftebelte osv) Er det Arcteryx du kikker på og ønsker en 50liter for tunge bører ville jeg heller anbefale Arrakis 50. Jeg har hatt min i flere år. Varige saker!

Hvorfor Nozone?! Kikk på videoene fra Arcteryx. De gir deg kanskje enda flere innputs før ett evt valg av sekk og merke. Lykke til!

http://www.youtube.com/results?search_query=arcteryx+nozone&oq=arcteryx+no&aq=0&aqi=g1&aql=&gs_l=youtube.3.0.0.427.3572.0.5225.11.11.0.0.0.0.228.1486.1j9j1.11.0...0.0.g5XDrva2K5Y

Link to comment
Share on other sites

Typisk at folk får dilla på et merke og velger det uavhengig av tester og anbefalinger.

Dette gjennomsyrer alle anbefalinger av utstyr og klær. Så ta alle anbefalinger med en klype salt, og gå til en velutstyrt og seriøs forhandler. Så ser du etter løsninger som passer deg. Prøv sekken med litt vekt også.

Hvis jeg skal anbefale noe....har bare Norrøna:-) JA litt blind!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By ostenxx
   Hei, jeg har tenkt å kjøpe meg en ny fjellsekk og har sett meg ut en Fjällräven Kajka 85 eller 100 liter sekk. Jeg ønsker et hakk større volum enn min gamle Lundhags sekk som er på 75 liter.
   Men jeg er en mann med lav kroppshøyde på 165 cm. 
   Har noen tips til hvilket volum av nevnte sekk som vil passe meg best? Vil 100 literen bli for stor og uergonomisk ift. min kroppshøyde?
   Tips rundt valg av størrelse tas i mot med stor takknemmelighet.
    
   EDIT: Jeg vil tilføye at sekken skal brukes til overnattingsturer i fjellet og må romme en god del utstyr. Eksisterende Lundhags er akkurat stor nok og som regel oppfylt til randen. Jeg kunne tenkt meg litt mer volum å gå på, primært for kunne romme litt mer "luksus" på tur enn jeg har plass til nå. 
  • By TonyLarsen
   Hei, må ha meg ny sekk snarest. Så er på leit etter en rimelig og grei sekk til en vanlig mann i gata. Har bare 1500kr å rutte med, å ser det ligger ute mye rart til den prisen. Noen tips hvor man finner en grei sekk på 90L+ til den prisen?
    
  • By electristan
   Har sett etter lette, godt bygget (bombesikker), og ikke for dyr sekk til helg turer. Har brukt min Norrøna Stedtind 90L på 3.5 kg siden ungdommen og selv om er utrolig fornøyd med den kvalitet messing, så er det på tide med noe nytt tenkte jeg.
   Liker å kjøpe fra mindre firma siden det blir litt mer personlig. Fant frem til Scottish Mountain Gear siden de syr Ray Mears sin Leafcutter sekk, men de lager også sine egne fjell tur sekker i tre størrelser.
   Dette er den største, Cuillin 3, på 42L + to stk Standard sidelommer på 4L hver.
   https://www.cuillinsacs.com/products/detail/cuillin-3
   Ville bare bele litt bilder og ord siden det er veldig vanskelig å finne mye informasjon på nettet

   Liker veldig den enkle stilen. Er sydd for hånd da man bestiller og ser ingen ting feil.
    

   Ikke noe ramme på sekken, men en stødig skum rygg (som man kan ta ut og sitte på) komfortabel på ryggen og skuldre. Enkel belte som ikke holder mye vekt, men laser sekker mot det i det mminste. Har stor lomme i lokket.
    

   Ganske tynn selv da fylt. Kanskje det stopper med fra og pakke for mye små lommer på siden nederst for en vannflaske eller poser (kan ikke se de her siden "under" sidelommene
    

   Kan holde mer on 42L om man må

   Innvendig har man en stor lomme der rygg skumm er, en bred lomme man kan lukke, og 2 lange lummer for øks eller sag
    
   Det var det, som sagt egentlig bare et innlegg slik at det finnes noe på nettet, og kanskje det er interessant fot noen her
    
  • By John-Kåre
   Hei. Skal ha ny sekk da min Bergens 80 L fra 2006 er for liten og litt ustabil ved tung lasting. 
   Har lest og søkt litt her inne og finner mye rundt Osprey Xenith og Bergens Trollhetta 95L. Begge disse ser ut il å være ute av produksjon. Bergens har bare sine nye alpin serie på hjemmesidene og Osprey har nå sine Aether Plus. 
   Noen som har erfaring eller kunnskap med Osprey Aether Plus? 
   Hva med Gregory Baltoro 95L?
   Tips mottas med takk. 
  • By Christina Schjelderup
   Hei, alle sammen!
    
   Kjæresten min skryter mye av forumet her!
    
   Jeg har lett meg "grønn" etter en stooor tursekk! Har vært på lange turer og pakket mye sekk, men pakker nå for en lengere vinterekspedisjon uten pulk og ser behovet for å få en større sekk.           Min 75l. er langt ifra stor nok.      
    
   Jeg har nå kikket i flere dager på alle sekker over 90L på forskjellige nettsteder  - og kunne ikke finne noen sekker som passet min rygg. Jeg har også vært på butikker og søkt rundt, men kunne ikke finne noe! Er det virkelig ikke laget noen store sekker for små jenter?
      Er det noen som vet om en sekk på denne størrelsen som kunne passet noen med kort rygg?
    
   Tusen takk for alle tips


    
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy