Jump to content

hvilket telt skal jeg velge??


morten_hell

Recommended Posts

Annonse

Til det bruket ville jeg ha holdt en knapp på Rondane fra HelSport, eller som en annen her sier Børgefjell. En av fordelene med Børgefjellteltet er at dette også kan fåes som en "camp"-utgave, altså med et litt større fortelt - greit å ha på jakta ol da det ofte ikke er det kjekkeste været, slik at du har en god & tørr plass å lage mat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonymous

Har erfaring med bruk av: Hilleberg Niak, Helsport Rondane, Helsport Svalbard, Helsport Stetind, Helsport Børgefjell og noen andre.

Til bruket du angir ville jeg gått for Hilleberg Niak.

Til forskjell fra Helsport sine telt er inngangen fra sida på teltet, noe som gjør at det er enkelt å bruke fjellduk / Presenning over teltet (Som en gapahuk) Det er også fint å ha kun myggnettingen igjen sommerstid å se på bålet som brenner ved siden av. (Kan ikke med helsport sine. (Eneste bakdel er at primus ikke kan fyres i ytterteltet, men må fyres i innerteltet)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Teltvalg er ikke lett - det finnes en hel jungel av merker og modeller!

Du må definere behovene dine og se hva du har i lommeboka. Du kan jo for eksempel prøvelåne et telt fra noen du kjenner og sjekke om det føles riktig for deg. Prøv det gjerne i dårlig vær, og sjekk da om du synes du har nok plass.

Jeg har erfaringer med en 6-7 forskjellige telt, hovedaklig i sommerhalvåret og må si jeg er imponert av Helsports telt. De kan by på alt fra bittesmå og superlette (Stetind) til større og tyngre til mer heavy-duty bruk.

Helsport er ikke billigst, men bruken av blant annet et 14 år gammelt Rundhø, som fortsatt er helt vanntett og glidelåser sum funker 100%, har gitt meg stor tiltro til dette merket. Kvalitet koster litt ekstra. Dessuten kan man få få service og deler ganske kjapt, også til eldre modeller.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy