Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Er veldig glad i å ha en pytt med rømme inntil fiskemiddagen, men hvordan er dette å ha med på tur? (sommerstid)

ser for meg at rømma kommer til å bli dårlig ganske fort..

Annonse
Skrevet
Er veldig glad i å ha en pytt med rømme inntil fiskemiddagen, men hvordan er dette å ha med på tur? (sommerstid)

ser for meg at rømma kommer til å bli dårlig ganske fort..

Jeg har pleid å ta med et par bokser Vikingmelk.Den holder seg lenge ,men er vel ikke helt det samme som rømme.Men en slik boks oppi stekepanna sammen ørreten er snadder.
Skrevet

Skal visstnok ikke være lurt å åpne forseglinga på rømma for det fremskynder" surningsprosessen " betraktelig.. Så jeg ville nok hatt hele rømmeboksen oppi en annen boks for beskyttelse... Kansje kjøpe de minste rømmene og hatt med et par...

Skrevet

Rømme er jo syrna produkt og holder seg svært lenge i forhold til annen melkemat.

Så til annet enn ukesturer i høy sommervarme, er det bare å ta med seg rømme som man vil og kose seg!

Skrevet

Hei. Å ta med rømme er en god ide. Når du slår leir putter du begret ned i kald myr, eller i bekken. Jeg bruker å forsterke begeret med gladpack. Et tips når det gjelder gladpack: Jeg bruker en skarp kniv og skjærer ca 10 cm av rullen. Da bir den lettere å ha med å gjøre. Tar jeg med egg, surrer jeg også gladpack rundt eggene. Gladpack er anvendelig til mye.

Skrevet

Selv om rømme er et syrna melkeprodukt og holder seg ganske lenge så er muggsopp den verste fienden. Har du hatt mugg på brød eller lignende en gang på kjøkkenet ditt så har du disse sporene i rommet for evig tid. Sporer fra muggsopp og gjærsopp (villgjær) finner du stort sett over alt. F.eks. hvis du kjøper blå druer så har ofte disse et tynt grått støvlag utenpå seg. Mye av dette er sporer fra villgjær.

Derfor er det lurt å la være å åpne rømmeboksen før du drar. La den være forsegla og legg den i en litt mer solid boks av plast eller metall så unngår du rømme i hele sekken. Før åpning holder rømmen seg ganske lege. Flere dager og gjerne en uke + uten problemer.

Hvis rømmen har begynt å skille seg etter en tid så kan du bare røre litt i den og så er den like fin.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.