Jump to content

bjoern

Aktiv medlem
 • Posts

  168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by bjoern

 1. Er det noen som har vært på Tinnhølen,Hardangervidda, og kan si noe om snøforhold og nattetemperaturer der oppe ?
 2. bjoern

  Vestfold

  Det er en liten "vegg" ved Farrisvannet i Larvik. Hør med folkene på denne butikken. [Hidden Content]
 3. Tinnhølen-Bakkatjønn- Langsjøen er en fin tur som jeg har tatt to ganger , etter å ha lest om det i fjor, Litt bæring er det, men ikke så veldig plundrete.
 4. bjoern

  Hardangervidda

  Start på Finse å gå via Liseth , Hadlaskard og Haukeliseter som Larsdx, sier over her. En fantastisk tur. Finse , Krekkja, Rauhelleren , Lågaros, Møsvatn er også en tur jeg anbefaler. Like flott egentlig.
 5. Har den vanlige Camp 4, og har brukt det mye på fjellet i til dels hard vind. Det står godt synes jeg, bare man er nøye med barduneringen. Det eneste jeg synes er et minus, er at det blir fort kontakt mellom inner og ytterdtelt i bak-kant, men går greit så lenge man ikke er over 190 lang. Det store forteltet er et kjempepluss og gjør matlaging og tørking av klær veldig enkelt.
 6. Kanskje "Grensesømmen" kan være noe. Vet de har boken på de fleste biblioteker og kanskje i bokhandelen også. [Hidden Content]
 7. bjoern

  Ny sekk

  Hvordan blir denne med litt god "vekt" ? Har en Loop Fiskesekk , som jeg kan koble til en fiskevest med store lommer på. Den er god å bære men lommene foran er i veien hele tiden og er ikke spesielt behagelig over lengre turer.
 8. bjoern

  Ny sekk

  Har sett på Tuva, men litt tynne bærereimer. Vet ikke hvordan den vil være med vekt over 15 kg. Den mest anvendelige sekken jeg noen gang har hatt og har fremdeles, er en snart 40 år gammel Norrøna Tyin på 55 L. Solid bæremeis og allikevel ikke over 2,4 kg. Bærereimene er nedslitte, men den taklet uten problemer vekt på over 30kg. Hadde jeg bare fått tak i nye bærereimer til den med litt god polstring, hedde jeg ikke trengt ny sekk. Jeg har spurt over alt, men ingen kan hjelpe meg. Beste tipset var å kjøpe en pakkramme-meis fra Bergans og bruke reimene fra den. Det som er genialt med den sekken er at det er ei hylle på meisen som soveposen kan festes på. De gangene jeg bare skal være ute ei uke, så går alt oppi bortsett fra teltet som havner på toppen. Har brukt den på en to mnd tur fra Kongsvold til Rauland, gjenom hele Dovrefjell,Jotunheimen , Hardangervidda, og det var helt problemfritt. Startvekta var 38 kg, og det ble tungt opp fra Kongsvold, men oppe på platået så gikk det fint. Sekken er like fin den dag i dag, men med nedslitte bærereimer. Sidelommene er store, og rommer mye. Sekkeposen er ca 45 L + sidelommer på ca 5 L hver, så den laster utrolig mye. Her er sekken på Haugastøl i 2007
 9. bjoern

  Ny sekk

  Jeg ser etter en ny sekk, fra ca 50-65 L , men med romslige sidelommer. Bør tåle opp mot 20 kg uten å bli vond å bære. Er det noen som har tips ? Så å si alle sekker i dag er enten uten lommer, eller har såkalte ekspanderende lommer, som ikke rommer noe som helst. Jeg vil ha sidelommer som jeg kan få en liten kaffekjele oppi, + litt mat og evt lue og slike småting. Må også kunne legge en normal sovepose på tvers neddi sekken. Dagens sekker er i mine øyne håpløse å pakke uten å måtte tømme omtrent hele sekken for å finne ting, sidelommer gjør livet enkelt. Lurer litt på denne og evt kjøpe ekstra sidelommer [Hidden Content] [Hidden Content]
 10. Har et telt som snart er 17 år, og en sovepose ( egentlig Helsport Alta) som er med dette merket. Helsport produserte disse for (tror jeg) Sport 1. Kvaliteten er det ikke noe å si på.
 11. Helsport produserte telt og soveposer merket med Nordkapp
 12. Områdene rundt Jonsvannet er veldig flott, Mange fine vann og lett tilgjengelig med bil.
 13. De kan vaskes , kan med fordel impregneres igjen. Bruk gamasjer, så slipper du mer av dette
 14. Lansky knivslipersett . 450.- Beste investering jeg noen gang har gjort. Har aldri hatt skarpere kniver.
 15. Jeg har aldri kjøpt meg fiskehatt, det har bestandig vært en jeg har fått. Noen blir fast fiskehatt og noen kommer på tur bare en gang. Merkelige greier. Nå så har jeg en gammel hatt som jeg fikk av ei dame på et loppemarked.
 16. Tape klisser veldig etter en stund. Jeg har ofte brukt remser av plast fra en bærepose innerst .husk å surre stramt , hvis ikke vil det skli rundt. Gammel sene er også en grei måte å gjøre det på, helst en del tykkere enn den du skal spole på ytterst,
 17. Jeg har brukt mye T-skjorter fra Stormberg. De tørker fort og er ikke klamme synes jeg. [Hidden Content],1276&gan_data=true
 18. Samsung Xcover. Ingen ved siden ingen over. Min lader jeg annen hver mnd, men nå ringer jeg kanskje til sammen 1-2 timer mellom hver lading. God dekning er det på den også.
 19. Jeg har Crux Lite, og bruker ca en boks 220 g på 5 dager. Da går det kun i varming av vann. Med litt fyring inni teltet så går det fort 2 bokser. Liker ikke å bruke de store 450 g boksene på Crux Lite, de blir for høye og vaklete, selv med "fot " under.
 20. Kjør til Dagali, og opp til Ossjøen. Kjør helt til enden av veien ( bomvei) og parker på en stor plass. Derfra går det fin sti in til en utrolig fin plass for telting. Fine turmuligheter rundt der med fjellpreg. Legger ved et kartutsnitt hvor jeg har ringet inn odden med teltplassen. Parkeringen er der veien slutter.
 21. Om du har et transportfirma eller lastebilverksted i nærheten, så stikk ned og høre om det er noen der som kan hjelpe deg. (Der er det sikkert noen som vet hvordan man varmvulker kapellduken når de revner osv )Jeg varmvulket slike forsterkninger på en Allykano for veldig mange år siden, sikkert 15 år eller mer., og de sitter fremdeles.
 22. bjoern

  Bacon

  Her var det mye "matnyttig" Går for kvalitetsbacon og sattser på at det går bra.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy