Gå til innhold
  • Bli medlem

Nordvestlandet (Sunnmørsalpene m.v.)


Trond

Anbefalte innlegg

Hei, vi er en gjeng som hittil har holdt oss i Jotunheimen. Vi vurderer nå å legge høstens tur til Nordvestlandet. I den forbindelse trenger vi noen forslag til aktuelle turmål / overnattingssteder.

Vi tenker oss 3-4 dager hvor vi bor fast i en base-camp (hytte eller telt). Turmål av vanskelighet opp mot enkel sikring i korte passasjer er aktuelt.

Alle bidrag mottas med takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skal dere ha hytte som base-camp, har dere 4 alternativer:

1) Patchellhytta i Habbostaddalen http://www.aast.no/patchellhytta.htm

2) Hytta på Vellesetra i Velleseterdalen http://www.aast.no/velleseter.htm

3) Standalhytta på Standaleidet http://www.aast.no/standalhytta.htm

4) Tyssenaustet v/Tussavatnet http://www.aast.no/tyssenaustet.htm

1) Her i fra rekker dere topper som Slogen, Smørskredtindane, Brekketindane, Geithornet, Sandgrovhornet, Skardstind Brunstadhornet m.fl

2) Her i fra rekker dere topper som Klovetindane, Velleseteregga med Svendtind, Velleseterhorn og Bjønnatanna, Urkedalstind, Gullmorhornet, Brunstadhornet, Brekketindane osv.

3) Her er Kolåstind, Sætretindane, Langenestind, Dalagubben, Sylvkallen, Grøtdalstindane, Blåtindane osv som er de mest kjente/aktuelle.

4) Fra her rekker dere Kvitegga, Hornindalsrokken, Bjørkehornet, muligens også Storhornet v/Bjørke, Kvanngrønibba, Kårdalstindane m.fl.

Området under pkt 4 er litt mindre "Sunnmørsalpe-aktig" enn de 3 første. Skal dere oppleve Sunnmørsalpane, så velg 1-3. Hvilket er hipp-som-happ. Flotte områder alle 3. Patchellhytta ligger ca. 400m høyere enn de 2 andre, så her i fra får dere færre vertikale meter.

Med telt åpner det seg langt flere muligheter...

Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan i likhet med Svein anbefale Sunnmøre. I tillegg kommer jeg med følgende forslag i Romsdal:

1) Telt i Vengedalen v/ Isfjorden/Åndalsnes. Bilveg helt fram til bra teltplasser. Fint utgangspunkt for turer til Vengetindane, Kvanndalstind/Torshammaren, Romsdalshorn, Blånebba m.fl.

2) Hytte, Svartvassbu. Nåes fra enten Isfjorden eller Eresfjord på 2-3 t

Fint utgangspunkt for turer til Nyheitindane/Sjøvdøla, Juratind, Helvetestind m.fl. En del turer her innebærer brekryssing.

God tur !

Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke du skulle være så tilbakeholden, Svein, når det gjelder området rundt Tussevatnet. Ifølge Slingsby er turen Fivelstadhaugen - Bjørke av de virkelig flotte. Nå var det riktignok før Tussevatnet ble regulert, men likevel. Og for noen navn: Hornindalsrokken, Rokkekjerringa, Trolldalen osv. Forøvrig er jo Hornindalsrokken en nytelse å se på fra øvre Hornindalen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje dumt av meg å si at området rundt Tussavatnet er mindre Sunnmørsalpe-aktig, for det er jo en del av Sunnmørsalpane :?

Men jeg holder fast på at skal man oppleve Sunnmørsalpane på sitt "beste", så er området rundt Kolåstind eller mellom Vellesetra-Patchellhytta det mest særegne. Området rundt Tussavatnet er av den "rundere" typen, men også der finner man flotte, fullendte tinder. Hornindalsrokken fra øvre hornindal er absolutt verdt et stopp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LITT SNACKS FRA STRYN:

Skåla i Stryn (eller nærmere bestemt Loen) er jo en klassiker med sin 1800 meters bratte motbakke. Vet ikke om du så reportasjon på TV igår, der OddBjørn Hjelmeset vant løpet "Skåla opp" på 1 time og 15 minutter. Den rekorden blir nok vanskelig å slå.........

Rindalshyrna (ca 1600m) er en utrolig flott fjelltur, der den ruver som en pyramide over Flo-bygda. Siste stykket opp er det ganske bratt, men ikke mer en klyving.

Kattanakken innerst i Briksdalen er også en klassiker. Ja dette er nesten Besseggen plassert på Jostedalsbreen, men heldigvis mye mindre traffikert.

De fleste topper i Stryn krever ikke klatring ad normalvei. Unntaket er Tindefjell (ca 1800m). Men denne toppen har nok bare besøk 1 gang hvert tiende år. Mye løs stein på ryggen der......

Så har vi jo Lodalskåpa da, men denne egner seg bedre som en tidlig sommer bestigning (p.g.a breen).

Send en PM for mer utfyllende rutebeskrivelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med overnatting på Trandal camping og en bil opp i dalen får man også sunnmørsalpene på sitt beste.

Her er mange flotte fjellturer rundt Nesdalen og enkel klatring/ tinderangling/breturer på Råna, Trandalstind og omkringliggende topper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.