Gå til innhold
  • Bli medlem

Trond

Passivt medlem
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Trond

  1. Hei ! Er det noen som har vært innover i Leirungsdalen i det siste som kan si noe om det er greit å krysse Leirungsåi ved "leirområdet" vest for Raudhamran. (alternativ rute til Tjønsholdstind / Oksle)
  2. Er det noen som har info om hvor man kan få leid Randonee alternativt Telemarksstøvler (område Telemark, Vestfold, Drammen og Oslo) ? På forhånd takk !
  3. Hei, er det noen som vet hvordan forholdene er på Ringstindane nå i år ? (Store, Midtre og Østre)
  4. Er veien fra Hjerkinn og innover mot Maribu åpen for biltrafikk, eventuelt hva trengs av nøkler etc ?
  5. Hei, er det noen som vet om veien fra Kalhovd mot Gvepseborg er åpen for alminnellig biltrafikk, eller er det kun åpent for hytteeiere med spesialnøkkel ?
  6. Er det rimelig kurant å komme opp på denne ifm vårskitur ? Hvor vanskelig (bratt) er det å komme opp på ryggen fra Svellnosbreen ?
  7. Jeg har kjøpt brede feller til carvingski og har tenkt å kutte disse til. Spørsmålet er da hvor mye smalere enn skia fellene bør være (må vel være noe smalere pga stålkantene) ?
  8. Vi vurderer tur til Veotindane og Memurutindane. Alternative startsteder synes å være Memurubu og Veodalen (Glitterheim). Spiterstulen blir vesentlig lenger å kjøre så det er nok lite aktuelt på denne turen. Hvordan er teltmulighetene øverst i Memurudalen ? Hvordan er teltmulighetene oppunder Veobreen / Styggehøbreen ? Reiser man via Glitterheim bør vel sykkel vurderes. Har man noe nytte av dette innenfor Glitterheim ? Hvor lang gangtid regner man fra parkeringen til Glitterheim ? Sluttspørsmål: Hvilket startpunkt ville dere valgt ? (tunge sekker med telt, breutstyr mv)
  9. Trond

    Rallarveien - barn

    Er det noen som har erfaring med barn på Rallarveien ? Går det greit når de er 6-7 år, eller bør en vente noen år til ?
  10. Hvordan er snømengdene ? Kan man kjøre til nasjonalparkgrensa i begynnelsen av mai eller er dette altfor optimistisk ?
  11. Flott bilde å memore gamle og nye turer på. Hvordan får du det til rent teknisk ? (er det mange bilder som er satt sammen, er det en kortfilm osv ....
  12. Bilde 4, hvor er dette tatt fra og hvilken dal er det vi ser utover ?
  13. Vi skal til Krossbu nå i Kr.Himmelfartshelgen. Mulig vi prøver en tur på Store Ringstind. Hvordan er det med Midtre og Østre Ringstind, er disse rimelig kurante å komme opp på nå i mai ? (eventuelt må det sikres med tau ?)
  14. Følgende "døgntur" har jeg tenkt på et par år: Forutsetning: garantert fint vær. Start ettermiddag/kveld dag 1 med togtur til Finse. Er da fremme tidlig morgen (ca 02.30 ?). Spenne på ski og legge i vei i retning Kyrkjedørsnuten og videre over Hallingskarvet via Folarskardet, Prestholtskarvet og ned til Prestholtseter og Geilo. Da har det nok begynt å nærme seg kveld på dag 2. Siste etappe blir da å sove seg hjem ved hjelp av NSB. Når en ser at det er et kjempehøytrykk på gang, kan en kan følgelig gjøre dette f.eks som en midtuketur med kun en fridag fra jobben. Er det noen som har prøvd denne turen og kan gi med litt info om følgende: 1) dette er en tur som bør gjøres på ski. Hva er optimalt tidspunkt (stabilt vær, lenge lyst, minst mulig bæring av ski osv) 2) hvor mange timer bør en normalt regne på skituren 3) utstyr. Er det så bratt ned til Folarskardet / Lordehytta at det vil kunne være behov for isøks etc ?
  15. Skal jeg gradere dette opptaket er det kanskje i utg.punktet av samme vanskelighetsgrad som sydtoppene på Soleibotn, men på MP er det fast fjell mot nokså løst på Soleibotn, slik at jeg ihvertfall opplevde dette opptaket som vesentlig enklere. Fra Mjølkedalspiggen dro jeg ut ryggen nordover da jeg ikke fant noen farbar vei direkte østover. Alene som jeg var så var ikke brepassasje aktuelt, slik at jeg rundet på nordsiden av breen og rundt på baksiden av Sagi. Deretter opp på Sagi S og videre så langt jeg kom. Når jeg først var her så var det jo greit å få med seg nordtoppen også, så tilbake samme vei og opp på nordtoppen. Totalt ble det i overkant av 15 timer, så det ble en drøy tur.
  16. Gikk i august fra Eidsbugarden langs nordsiden av Store Mjølkedalsvatn og opp eggen mot Mjølkedalspiggen. Ryggen opp var veldig lettgått, hovedsaklig sva som ikke var for bratt. Enkelt opp til østtoppen og videre mot stortoppen. Et kort opptak på ryggen opp mot store kom overraskene på meg, men det var ikke spesielt utsatt så det gikk greit uten for store problemer. Mulig en kan omgå dette ut til venstre (nord), men sjekket ikke dette nærmere. Videre psyket jeg ut på passasjen ned fra store mot Sagi. Fikk dermed et par timer ekstra for å få med meg både sør og nordtoppene på Sagi.
  17. Jeg var på S1 og S2 tidligere i sommer. Jeg vil vel likestille nedgangen til skaret med hylleformasjonene videre i vanskelighetsgrad. Gikk vel kanskje en 10-15 meter nedover før hylleformasjonen begynte. Ikke spesielt bratt videre, men nokså løst, men var i grunn gode tak for hendene så jeg følte det aldri veldig utsatt. Som andre har skrevet var veien videre til S2 uproblematisk.
  18. Imponerende innsats ! Hvor mange dager med toppturer har du fått til hittil i år ? Det blir spennende å se hva som med tiden kommer i form av bokprosjekt etc. Vi var forøvrig på Skardalseggi for 2 uker siden. Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen. Toppeggen så tøff ut, men det løste seg greit ut i sydsiden.
  19. Hei, vi var på Skagsnebb og Bakraste Skagsnebb nå på lørdag. Startet fra Geitsetri og inn til Hurrbreen. Gikk usikret på blåis opp Hurrbreen nesten til vi tok inn i lia opp mot skaret mellom 2003 og 2093. De siste 10 metrene inn til lia "holdt" vi i tauet da det var snø og noen sprekker litt til sida. Videre opp snøfelt som viste seg å være bre med en del sprekker lenger til venstre. Føltes dog greit der vi gikk i en litt høyrebue før vi kom opp på eggen. Derfra rimelig greit til topps selv om det var ca 5 - 10 cm nysnø. Til Bakraste Skagsnebb gikk vi ned på Hurrbreen igjen, og gikk i tau opp til vesteggen og derfra enkelt til topps. Deretter retur ned breen til Geitsetri. Totalt ca 10 timer (taubruk tar tid ...) Regn, sludd og snø gjorde dette til en nokså kald affære, jeg tror ikke jeg har frysi så mye på mange år. Men etter en varm dusj og 3 retters gourmet middag på Leirvassbu var det glemt.
  20. Hei, vi er en gjeng som hittil har holdt oss i Jotunheimen. Vi vurderer nå å legge høstens tur til Nordvestlandet. I den forbindelse trenger vi noen forslag til aktuelle turmål / overnattingssteder. Vi tenker oss 3-4 dager hvor vi bor fast i en base-camp (hytte eller telt). Turmål av vanskelighet opp mot enkel sikring i korte passasjer er aktuelt. Alle bidrag mottas med takk.
  21. Kort snørapport. Det er lite snø i Svartdalen. Imidlertid har nedbøren på torsdag / fredag kommet som snø på toppene. På Østre Leirungstind og mot Skarvflyløyfttind var det ihvertfall 30 cm nysnø i tillegg til det som lå der ifra før (men dette gjorde nok turen videre fra Østre Leirungstind lettere da det føltes langt tryggere å tråkke i dyp snø enn på islagte sva.)
  22. Vi reiser til fjells på onsdag ettermiddag. Foreløbig plan var Olavsbu og toppene rundt. Men det er kanskje vel mye snø ? Er det noen som har vært der i helga som kan gi en førerapport ?
  23. Vi vurderer en tur til Leirungstinder / Knutsholstinder om en uke. Er det noen som har kjennskap til snømengder i Svartdalen og opp mot toppene her ?
  24. Etter som jeg har forstått er det behov for tau opp til Vesle Knutsholstind når en kommer fra Vestre Leirungstind. Kan dette partiet omgås med å gå noe ned i lia mot Svartdalen (eventuelt hvor langt ned må man) ?
  25. Vi kjørte inn der 9. mai i år. Med en skikkelig firhjulstrekker (høy under) måtte vi stoppe 1-2 km før veiens ende pga for mye snø. Hvordan det er tidligere på året mtp brøyting, stengt bom etc har jeg ingen anelse om.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.