Gå til innhold
  • Bli medlem

Duellen vol. 3: Lodalskåpa (Stryn/Luster) vs. Ceciliekruna (Stryn)


Erling12

Anbefalte innlegg

Annonse
Busken skrev:

Jeg er usikker på om det kreves samtykke her, siden dette kan karakteriseres som et "situasjonsbilde". Da kreves ikke samtykke.

"Situasjonsbilder kan defineres som bilder der selve situasjonen eller aktiviteten er det egentlige formålet med bildet. Akkurat hvem som er med på bildet er da mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet. Eksempler på dette kan være en gruppe mennesker på en konsert, et idrettsarrangement, 17. mai-tog, eller hendelser som har allmenn interesse. "

Siden hovedformålet med bildet her er å vise bestemte personer, kan det kanskje karakteriseres som "portrettbilde". Da kreves samtykke:

"Her er hovedformålet å avbilde en eller flere bestemte personer. Hovedregelen er da at man alltid skal ha samtykke fra de avbildede før bildet legges ut på nett. "

Les mer på Datatilsynets hjemmesider: http://www.datatilsynet.no/templates/article____881.aspx

Skjønner ikke den (berettigete) usikkerheten. Jeg tillater meg i all enkelhet å støtte opp under dette, (se selvsagt bort fra at jeg faktisk er laudabel jurist) og gir samtidig min uforbeholdne støtte til trådstarter, og ikke minst 500fjell, Bjarne Lindholdt, og andre sympatiserende i Elling2's fanklubb. Dere er virkelig i tråd med Fjellforums ankerpersoners tanker med å starte ett slikt fabelaktig forum som Fjellforum er (rettere sagt: en gang var)

Gudd løkk med tvetydighetene, dere blir sikkert (ikke) enig :D

Greit nok er det flott med uenigheter og ikke minst debatt på ett hvilket som helst forum, men det må jo som ett minimum ha ett snev av saklig og faglig innhold :D:lol::lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Geita,

Kunne du gjenta poenget i innlegget ditt? Det var litt vanskelig å få tak i det. Det virket mest som inkoherent rør utenfor trådens tema.

Greit nok er det flott med uenigheter og ikke minst debatt på ett hvilket som helst forum, men det må jo som ett minimum ha ett snev av saklig og faglig innhold

Saklig og faglig innhold har du god greie på, skjønner jeg (sic).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke den (berettigete) usikkerheten. Jeg tillater meg i all enkelhet å støtte opp under dette, (se selvsagt bort fra at jeg faktisk er laudabel jurist) og gir samtidig min uforbeholdne støtte til trådstarter, og ikke minst 500fjell, Bjarne Lindholdt, og andre sympatiserende i Elling2's fanklubb. Dere er virkelig i tråd med Fjellforums ankerpersoners tanker med å starte ett slikt fabelaktig forum som Fjellforum er (rettere sagt: en gang var)

Greit nok er det flott med uenigheter og ikke minst debatt på ett hvilket som helst forum, men det må jo som ett minimum ha ett snev av saklig og faglig innhold :D:D:lol:

Våken igjen etter after ski? Ble det litt mye pilsner på ei DNT-hytte?

Til saken:

-hvilken usikkerhet er det du ikke er skjønner? Jussen rundt bildene ble raskt oppklart i tråden selv om man sikkert kan diskutere i evigheter om det er "portrettbilder" eller "situasjonsbilder".

-syns du fjellforum var bedre før? I så fall kan dette tema tas opp i en egen tråd.

-den siste setningen din kan jo på ingen måte bestrides og er ganske universielt. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har fartet mye på vestlandet i vår, Erling12. Sunnmøre, Sogn og til slutt Nordfjord. Blåskavlen i Sogn er det enkeltfjellet som kommer best ut med 68 poeng. Hva med en helhetsvurdering av disse tre områdene? Hvor mener du det er flottest?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ozzi,

Det faktum at Blåskavlen kommer best ut er basert på de ti kriteriene jeg bruker, som ikke veies opp mot hverandre. Det er en mening med dette, nemlig at folk selv skal munne vurdere hvilke kriterier de vektlegger mest og lese duellene med tanke på dette. De færreste vil nok likestille dem alle, så heller ikke jeg. Derfor er det ganske ironisk at Blåskavlen leder, siden denne på mange måter er en kjedeligere topp enn både Kolåstind, Ringstind, Lodalskåpa og sogar Vangsen.

Våren med vestlandsturer i mye fint vær har vært aldeles strålense. Det er ikke noe nytt at jeg oppsøker Vestlandet pga. naturen. Det har jeg gjort helt siden mine foreldre tok meg med på bilturer der på 80-tallet. Det nye er at jeg nå går turer der istedenfor å kjøre rundt og se på attraksjoner fra veiene. Det har gitt ubeskrivelige opplevelser.

Til ditt spørsmål om en helhetsvurdering og hva som er flottest, må jeg først si at det flotteste med naturen er nettopp helheten. Det at den er så variert. Ulike typer områder kan være suverene hver for seg, men ikke så suverene som helheten. De rolige formene og store snaufjellsområdene i øst (som Valdres) utfyller bratte tinder mellom fjordene i vest (som Sunnmørsalpene).

På grunn av min erfaringsbakgrunn ligger hjertet Valdres nærmest. Det er det vakreste for meg. Området er kjennetegnet av variasjon og en enestående oppbygging av landskapet fra kulturlandskap nedi dalen, via skog med blinkende vann, snaufjell med støler, og til de barske snøkledte tinder bakerst. Denne rimelig objektive beskrivelsen sukres med søte barndomsminner som gir nostalgiske følelser og affeksjon.

Når det gjelder områdene på Vestlandet kan man forenklet si at Hardanger har et ganske lunt og rolig landskap (med unntak), Sogn og Nordfjord er preget av forholdsvis runde og milde toppartier med stup ned i dalen/fjorden, mens Sunnmøre først og fremst er tinder og stup.

Med andre ord blir naturen på mange måter mer røff og hakesleppfremkallende jo lenger nord på Vestlandet man kommer. Det betyr ikke nødvendigvis at det er vakrest der. Jeg synes Hardanger er mest harmonisk, Sogn har størst skjønnhet, mens Sunnmøre er mest imponerende. Når man står på en topp som Lodalskåpa ser man Jotunheimen i sørøst og Sunnmørsalpene i nordvest. Utsikten mot sistnevnte er by far mest imponerende, selv om Hurrungane (som er den del av Jotun som ligner mest på Sunnmøre) tar seg bra ut.

Denne lange utredningen kan oppsummeres slik: Hardanger og Valdres skaper mest harmoni og behagelige følelser, mens Sogn/Nordfjord og særlig Sunnmøre skaper mest ærefrykt og spenning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.