Jump to content

Fjellduk eller telt på packrafting-tur?


erlendne

Recommended Posts

Planlegger et par lengre turer i sommer og til høsten, men jeg er helt blank når det gjelder utstyr. Planen er å kjøpe en Alpacka raft (oppblåsbar kajakk), teleskopstang, stormkjøkken og telt, eller fjellduk og legge avgårde på turer i Nordland og Troms. Jeg har en 45 liters sekk og vil satse på å fiske mye av maten.

Det jeg lurer på er om det vil være tilrådelig å dra avgårde kun med en fjellduk (fjellduken original), eller om telt er et must. Alpackaraften skal visstnok være veldig fin å ligge på hvis man slipper ut litt luft og legger den opp/ned. Men det blir kanskje vanskelig å sette et telt oppå den?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Tåler du myggen og dersom det er mulig å sette opp fjellduken som en gapahuk så vil jeg påstå at man får en bedre opplevelse enn dersom du tar med deg et telt (forutsatt at man slår opp gapahuken slik at det ikke er noe problem med regn/vind). En del av verdien i friluftslivet for min del ligger i kveldstimene, og de vil jeg ikke "sløse bort" inne i et telt.

Link to comment
Share on other sites

En ting er en helgetur i finvær. Da har du normalt bare myggen å bale med. Ta deg en kort testtur med det utstyret du har tenkt å bruke. Får du regn og mye vind, kan det nok hende du vil revurdere å bruke fjellduken.

2 mannsteltet Helsport Ringstind veier ca.1,7 kg og vil med innganen åpen være et greit alternativ. Da får du fortsatt litt av den åpne følelsen du er ute etter i godvær, og du kan velge å lukke deg inn om uværet setter inn eller myggen blir for pågående.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy