Jump to content
IGNORED

Rensing/bleking av gevir


Anders Meyer
 Share

Recommended Posts

Hentet ned et par reinsdyrgevir fra fjellet sist sommer. Gevira hadde da ligget ute i tre år og var derfor i tillegg til rester av bast også tidvis dekket av grønske.

Noen som har erfaring med reingjøringsmiddel til slike formål? Resultatet jeg ønsker og oppnå er å få de hvite og luktfrie.

Fikk ei flaske hydrogenperoksid av en bekjent som mente dette var tingen men fremgangsmåten er jeg grønn på.

Noen med erfaring rundt dette?

Beste hilsen Anders

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Geviret vil du nok ikke ha hvitt? Hydrogenperoksid bruker du på skallen, for DEN skal bli hvit. Om det er kjøttrester på skallen koker du denne først. Pass på att geviret ikke kommer i kontakt med det kokende vannet.

Forsøk og dekke skallen med en klut, ett håndkle eller lignende. Kluten fukter du med hydrogenperoksid og lar det etse frem det hvite.

Om du har fått tak i konsentrert hydrogenperoksid må du være svært forsiktig. Får du det i øynene har du seriøse problem, og brann skal du også tenke på.

http://logichem.netpower.no/datasheet.aspx?iId=26756&iDepId=4542

Link to comment
Share on other sites

Ikke bruk hydrogenperoksyd på geviret.

Tror du bare kan forsøke å vaske av det med grønsåpe eller salo e.l.

Trolig er det ikke så enkelt å fjerne den grønsken. Om du lar det ligge ute i vær og vind så vil det sannsynligvis blekes etterhvert av seg selv. Men unngå at mus gnager på det...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy