Jump to content

innsektsmiddel


Jan Kristian
 Share

Recommended Posts

Guest Otto Støver

Kjøpte i fjor to flasker innsektsmiddel, den ene hadde 100% DEET, den andre 50% DEET er det stoffet som er den aktive substansen i flaska, pr dd er det visst det mest effektive middelet. Jeg fikk ikke sjekket forskjellen mellom de to flaskene, for jeg mistet den med 100% på fjellet. Men den andre fungerte flott, kona og jeg brukte den i fbm moltebærsanking og ellers der det var knott og annet. Ingen problem med importen. Det er visstnok ikke forbudt å bruke/ sende /produsere middel med mer enn 20% DEET, det er bare anbefalt å ikke selge slike.

Så lenge man bruker stoffet i begrensede mengder og ikke over lang tid tror jeg ikke det er noe farlig. Svært små barn skal man heller ikke bruke slike middel på. Jeg skal bestille to nye flasker med 50% neste gang, men det er heldigvis en stund enda til vi har problemet mygg her i Nordland.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en oppløsning med ca. 98% DEET. IKKE bruk denne på syntetiske klær, og iallfall ikke gore-tex/membran klær. De blir ødelagt. Garantert. Har selv ødelagt et par solbriller i plast samt sett flere andre gjøre det ved utbredt bruk av myggmiddelet. (Obs, dette gjelder også f.eks. flueliner. Coatingen "smelter" hvis du får det på den.) Men det funker, det funker særs godt.

Hvor bra det er for huden vet jeg ikke. At det ikke er bra å få i øynene vet jeg - det svir i flere minutter og tårene triller som når en 5 åring tenker på moren til Bambi.

Link to comment
Share on other sites

Som sagt, så er grensa i norge 20% DEET. Hvorfor, vet jeg ikke, men jeg tipper de ikke har bare funnet det på uten noen grunn.

Apoteket selger en helt konge myggspray med 19-20% DEET, og en kompis av meg som sliter mye med mygg/bugs (vi pleier å sitte tett rundt ham på turer for ikke å bli oppspist selv :) ) mente dette var den beste oppfinnelsen siden oksygenet. Jeg bruker den selv også, og den fungerer veldig bra!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy