Gå til innhold
  • Bli medlem

OT: Kvinnesyn - Debatt


Tom

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 91
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Gjest Anonymous
Naturlige muskler?!!! Hun ser ut som en bole-bitch fra 80-talls Romania jo.

;)

Vel, smaken er som baken..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei folkens...

...den debatten her har jo sklidd heilt ut. Men det er med glede eg registrerer at dei fleste som deltek, deltek med innlegg som går mot Tom sine synspunkt.

Eg tykkjer forøvrig du framstiller deg sjølv som veldig usympatisk og lite tolerant Tom. Ikkje akkurat hyggeleg å kalle ei vakker jente for bole-bitch. Reknar med det er i "kampens hete", men dersom du tykkjer den sunne, flotte jenta der ser bola ut, så har du tydelegvis aldri sett verkelege bolejenter.

Men kvar sin smak...personleg føretrekk eg menn som ikkje har ein ferdigtenkt filosofi om korleis eg som kvinne bør vere, tenkje og oppføre meg. Kvinner som gruppe er eit umogleg omgrep. Det går ikkje an å sei at me alle må vere på same måte. Ingen er like, og det einaste me har felles er bryst og livmor. Men heller ikkje dette kan fungere som eit universelt likskapstrekk, då ikkje alle kvinner KAN eller ønskjer å nytte desse "naturgåvene" til reproduksjon. Både menn og kvinner er menneske først, og eg trur verda blir ein betre stad å vere dersom me alle behandlar kvarandre som menneske først og kjønn etterpå. Og så kan dei kvinnene som ønskjer å leve som mødre ut frå ein forelda tradisjon gjerne gjere det, men fordommar mot kvinner som tek andre val er jo berre ingnorant.

På same måte som menn må få respekt for sine livsval - td ved å velje å vere heimepappa og å ta ansvar for bleieskift, må kvinner som tek "utradisjonelle" val bli respektert for det.

Tora

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tora,

jeg synes det er tragisk når kvinner, som deg, ønsker å utviske kjønnsforskjeller og omtale alle som "mennesker". Jeg er så glad for at det er noe som heter "kvinne" og noe som heter "mann", og at de er som skapt for hverandre inntil kvinnene i sin iver etter misforstått "frigjøring" gjør seg like menn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har vært mye fornøyelig å lese i denne avsporede debatten. Foreløpig har vel Tom med få unntak stått temmelig alene. I det aller meste av hans innlegg om forskjellige temaer har jeg vært temmelig uenig. Men samtidig har han gitt meg mang en god latter med sine innlegg. I dette temaet er jeg nok også uenig i mye, men samtidig har han noen poenger som en ikke bør avfeie. At kvinner og menn fra naturen er forskjellige har mye seriøs forskning vist. La småbarn av begge kjønn velge leker av forskjellig slag. Nesten uten unntak velger jentene dukker og guttene biler. Kvinner har sine sterke sider, menn har sine. Synergieffekten blir jo størst når dette utnyttes som Tom påpeker. Og en ting skal en være klar over. Hvordan et samfunn med mange individer skal organiseres og hvordan normene bør være for at det skal funksjonere, ja for å overleve, bygger på erfaring gjennom utallige generasjoner over tusener av år. Denne organiseringen og disse normene har vi i de senere år vært i ferd med å forlate. Er frukten av dette det vi i dag ser med økende kriminalitet, forbruk av rusmidler og voldtekter? Jeg vet ikke, bare spør. Men vi alle kan vel være enige om at samfunnsutviklingen på mange måter er skremmende. Mens min første kone levde, var hun hjemmeværende sammen med barna. I dag er jeg veldig glad for det, da mine sønner har stelt seg slik at jeg kan være stolt av dem. Om mor eller far skal være hjemme kan diskuteres.

Til slutt vil jeg si at det er flott at kvinner i langt større grad enn tidligere er kommet med i styringen av samfunnet ved å bringe andre verdier inn i beslutningsprosessene. Og friske fjelljenter er flotte. Og at Frp-dama, Siv Jensen ikke er særlig sexy, kan vi vel alle være enige om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Tom:

Jeg opplever ikke at Tora mener kvinner skal gjøre seg til menn. Hun sier bare at hun ikke utelukkende vil bli behandlet ut fra sitt kjønn. Hun skriver ikke noe sted at hun vil bli behandlet som eller ønsker å være en mann.

Og det at du blir trist over jenter som tenker som henne...jeg tror hun blir ganske trist over menn som tenker som deg.

Men ta det rolig, Tora! Som du ser er vi ikke mange som deler Tom sine synspunkter. Fortsett med klatringen din som før (ikke at jeg er i noen posisjon til å tillate deg hverken det ene eller det andre, men ;) ). Og når og om du velger å bli mor, så tror jeg du blir et utmerket eksempel for dine barn.

Flugge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flugge,

jeg vil gjerne få lov til å behandle Tora som kvinne og menneske. At jeg behandler henne som kvinne skal hun være glad for, for jeg liker kvinner og behandler dem godt. Hvis hun forsøker å leke mann blir det verre... Det er fint at Tora er en kvinne, for ellers burde hun hett Tore ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tommeliten hvis jeg var mann? Tror du er kjønnsforvirret, veslegutt. Du er nok blitt for sterkt påvirket av den kvinneetikk som råder i barnehage, skole og universitet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Nå tror jeg det er du som er forvirret Tom. Tommelise er navnet du skulle hatt om du var kvinne. Dessutan finnes ikke Tommeliten - det er nok du som i forvirrelsens navn blander med NØTTEliten. Og det kan kanskje vere representativt det også? ;)

Flugge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Dessutan finnes ikke Tommeliten (...)

Flugge

Tommeliten er en kjent figur fra barndommen. Han drev forresten med ekstrem sport: Smørøye dykking.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt fantastisk at Lyngve drar inn bilkjøring. Ser du virkelig ikke forskjellen på å oppsøke risiko og den risiko man må ta for å komme igjennom hverdagens livsnødvendige gjøremål? Man må faktisk dra på jobb og i butikken, men man må ikke hoppe i fallskjerm og klatre. Og noe forbud er jeg selvsagt ikke for. De har vi minst tusen ganger for mange av her i landet allerede.

Så når din fremtidige kone blir gravid får hun bare lov til å kjøre til jobben eller til den lokale butikken. Hva med en dagstur til Sverige eller til venninen i Tønsberg? Får hun lov til det, ettersom dette ikke er et livsnødvendig gjøremål?

Hvordan tenker du å håndheve dette i praksis?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Til gjest: Du blander med Tommelise. Det var Tommelise som drev med smørøyedykking ;)

Flugge

Nope

Asbjørnsen og Moe's NORSKE FOLKEEVENTYR: Tommeliten

H.C.Andersen: Tommelise

Klikk på linkene og les selv, det var nok Tommeliten som drev smørøyedykking.... På tide å lese litt flere eventyr for barna :P

Sorry for avsporingen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Ok, beklager så veldig! Men det har ikke så mye å si da, for Tommelise vart bare brakt på bane i forhold til Tom. Hun eksisterer i alle fall :P

God lesning ;)

Flugge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lyngve,

du lurer på hvordan jeg skal "håndheve dette i praksis". Svaret på det er at jeg ikke anser det som min oppgave å håndheve noe som helst. Det er opp til hver enkelt hva de ønsker å gjøre. Jeg har mitt syn på om det folk velger er bra eller dårlig, men jeg ville aldri tvunget noen til å ikke gjøre som de vil (ekstreme tilfeller som forsøk på drap, selvforsvar osv. blir annerledes).

Jeg synes det er langt bedre om en gravid kvinne besøker venninnen i Tønsberg enn om hun henger i klatreveggen. Det er så mange som kommer trekkende med bilkjøring hver gang de vil peke på noe som er farligere enn deres egne risikofylte hobbyer, men dette blir søkt. Bil er noe man kjører i forbindelse med et utall aktiviteter, både livsnødvendige og andre moderate fritidsaktiviteter.

Klatring, basehopping osv. er langt mer sært og unødvendig enn bilkjøring. En person som bor på landet vil i praksis være avhengig av bil, men slett ikke avhengig av klatring. Jeg tror heller ikke det er farligere å kjøre bil enn å klatre eller basehoppe. Selvsagt dør flere i bilulykker enn klatreulykker, men hvis det var like mye klatreaktivitet som bilaktivitet her i landet skulle du sett at folk virkelig døde som fluer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er gøy at damer driver med skiflyvning, basehopping klatring og alle mulige andre skumle aktiviteter.

Jeg synes det er fryktelig kjedelig med damer som bare er opptatt av sminke, cafeer og siste nytt innen oppvaskbørsteteknologi

Det verste med de tradisjonelle kjønnsrollene er at de er så ufattelig kjedelige. Livet er kort, altfor kort til å gjøre kjedelige ting sammen.

Så istedetfor å kikke i IKEA-kataloger, shoppe ferdigsydde gardiner eller rydde i boden akter undertegnede å slepe med sin kjære pandinne på fjelltur om omtrent fem minutter. Foreløpig vet hun ingenting :wink: Dette blir gøy!! og Bratt!!!!

BUNGGEEEEE !!!!!!!!!

Panda :?:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg forstår ikke at menn av i dag synes rammene for de tradisjonelle kjønnsrollene er å foretrekke. Hvor er utfordringen i slike jenter?

En kvinne som kan utfordre meg intellektuelt og fysisk, er spennende og sexy i mine øyne. Jeg tror Tom forvirrer en slik type kvinne med en kvinne som ønsker å være dominerende. Min opplevelse er at de mest dominante "kjerringemnene" er nettopp de som lett faller innunder det tradisjonelle kjønnsrollemønsteret. De skal jo bestemme alt som har å gjøre med familie og ferier og gardiner og mat etc. Jeg fatter ikke at noen gidder det.

Jeg har en kvinne som er helt på linje med meg - men vårt forhold er preget av gjensidig respekt. Hun kan like gjerne dra på klatretur i Jotunheimen med sine venner (eller mine for den saks skyld!), dersom jeg må jobbe en helg. Det gjør meg ingenting, og slik får jeg frihet til å dra avgårde en helg uten henne. Men de fineste turene har vi sammen, og vi har mye morsomt med å "krangle" om hvem som skal lede hvilken taulengde. Jeg er stolt over at en kvinne som henne ønsker å leve sammen med meg. Og jeg vet hun er lykkelig over å ha funnet en mann som kan møte henne på mange av de områdene som kan "skremme" andre. Men det er kanskje slik at det må en trygg mann til for å holde på en slik type kvinne? Tenk på det, gutter...før dere avskriver alle kvinner som kan utfordre dere.

Jeg synes det er sjarmerende at kjæresten min lager kaos når jeg slipper henne løs på kjøkkenet. Maten blir jo alltid god, og dessuten vet jeg at hun er ekspert på god, gammeldags primusmat - og det er jo en klar fordel :wink: Jeg liker at hun må ringe hjem til moren sin for å få "oppskrift" på hvordan hun skal legge opp gardiner, og at hun kikker fortvilet på meg over symaskinen fordi hun ikke vet hvordan hun skal få sømmen til å gå i sikksakk istedenfor rett fram. Da henter jeg fram ingeniøren i meg, og hjelper til...og blir alltid godt belønnet for det! :?:

Hvorfor kaste bort tiden på å lete etter den perfekte "kvinne", når kvinnen jeg har i sitt uperfekte seg er mer perfekt enn noen kvinne jeg noen gang har møtt?

Og når det gjelder morsrollen: kjæresten min er fantastisk med barn, nettopp fordi hun er fri og leken. Hun kjøpte barnesele til nevøen sin da han var fire år, hun tar han med seg på fisketur i fjellet, skiturer om vinteren, snøhuleturer, kanoturer etc etc. Og nettopp derfor forguder han henne. Jeg vil mye heller ha en slik mor til mine barn, enn en kvinne som står på kjøkkenet og vinker farvel til meg hver gang jeg drar alene på turer.

Fluggen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Lang diskusjon som har pågått i pinsen. Toms "kvinnesyn" har for meg vært klart ganske lenge, jfr diverse diskusjoner med bl.a Hilde. Basert på hans mange innlegg om temaet, både på denne linken og andre, har jeg dannet meg en oppfatning av hvordan hans idealkvinne skal være: Alltid kjole og høye hæler, smal midje, velformet byste, blåøyd, langt luftig hår som hun kaster på hver gang han ser i hennes retning, hopper når han sier hopp, går i løpestreng som rekker fra kjøkkenet til vaskemaskinen og soverommet :wink:

Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svein, nå skal vi sjekke om du har rett angående mitt syn på hvordan en kvinne bør være:

- Alltid kjole: Feil

- Høye heler: Feil

- Smal midje: Delvis riktig. Bør ikke være tykk, men heller ikke for tynn

- Velformet byste: Feil. Selv om det er pent er det ikke så viktig

- Blåøyd: Feil

- Langt luftig hår: Korrekt

- Som hun stadig kaster opp: Feil

- Hopper når han sier hopp: Svært, svært feil

- Løpestreng: Feil, men det er ønskelig at hun er en del på soverommet

:wink:

Skjerp deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Svein, nå skal vi sjekke om du har rett angående mitt syn på hvordan en kvinne bør være:

- Alltid kjole: Feil

- Høye heler: Feil

- Smal midje: Delvis riktig. Bør ikke være tykk, men heller ikke for tynn

- Velformet byste: Feil. Selv om det er pent er det ikke så viktig

- Blåøyd: Feil

- Langt luftig hår: Korrekt

- Som hun stadig kaster opp: Feil

- Hopper når han sier hopp: Svært, svært feil

- Løpestreng: Feil, men det er ønskelig at hun er en del på soverommet

:wink:

Skjerp deg!

Regner med at du tok ironien i innlegget mitt :?:

Ellers ser jeg at du ikke har kommentert kjøkken og vaskemaskin

Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive

Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.