Jump to content

En liten test av telt


JohnnyGunn

Recommended Posts

Vi er to som skal til Jotunheimen en uke fra helga. Det blir telting og jeg skal ha med mitt North Face VE25. Litt tungt og stort til en sommertur kanskje, men det er det jeg har. Leste i bruksanvisningen at det er ok å bruke kun innerduken - kunne i så fall droppe ytterduk og en stang for noe volum- og vektreduksjon. Det stod ingenting om hvor vannbestandig det var, så det tenkte jeg å teste - mulig jeg er dum som hadde et håp om at det var det, for det var det absolutt ikke. Riktignok brukte jeg hageslangen, men ikke med mer trykk enn et kraftig regnvær. Det lakk en vanndamp gjennom duken og øverst hvor myggnettingen er så dryppa det rett og slett inn - lufteåpningen var selvsagt stengt. Det blir med andre ord full pakke hva telt angår selv om været nå virker lovende. Så vet dere det - om det er noen andre her som er like optimistisk/dum som meg... :wink:

JG

Link to comment
Share on other sites

Annonse
  • 2 weeks later...

Dersom du er mye på tur både hele året vil jeg annbefale å ha 2 telt. Vinterteltet kan godt veie noe mer enn sommerteltet(bruk puklt i stedet for sekk), mens sommerteltet bør være så lett som mulig. Selv har jeg det gode gamle Helsport Dovrefjell(ca 5kg) som vintertelt og har nå anskaffet meg Helsport Fjellheimen til sommerbruk som bare veier 2,6 kg.

Link to comment
Share on other sites

Hvis dette med vintertelt fordrer stormmatter, så blir det i hvert fall rundt 3 kilo + uansett. Hvis du ikke er avhengig av klaffene så har du jo et hav av muligheter.

Å bare kjøre innertelet fungerer ikke i regnvær nei!

Hvis dette teltet du har er et tremannstelt, så er jo det veldig unødvendig hvis du skal være alene der. Skal dere være begge to i det teltet så bør du jo ha såpass med plass.

Jeg har 2 stk forskjellige turtelt. Et 2-manns til aleneturer og et 3-manns til meg og kona og til nød jentungen :).

Mogens

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy