Jump to content

Marmot Aeros 3 Person Tent North Face


mcslu

Recommended Posts

Heisan,

er på jakt etter et tre-sesongers telt og fant dette på nettet. Noen som har erfaringer med dette teltet? Skal brukes når familien er på tur. Vi er to voksne og to barn, og jeg tenkte at vi bruker to telt istedet for ett stort ett.

Vi kommer sikkert ikke til å gå på noen ekstreme turer, men noen netter i fjellheimen må teltet tåle.

Har fått med meg at Marmot er et anerkjent teltmerke, men det finnes jo ett hav av merker der ute.

Prioriterer god plass og enkelhet framfor ekstreme egenskaper.

Kan få dette til ca 250 dollar, er det en god deal?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei!

Marmot sin listepris er 369 dollar så det er nok et godt tilbud du har funnet. Samtidig er ikke dette det beste allround teltet. På grunn av at veggene i innerteltet kun er lagd av netting vil det være svært lett, men det vil lett bli veldig gjennomtrekk ved vind, spesielt når ytterteltet er kort (noe det ser ut til å være her). Som følge av at teltet prøver å være lettest mulig har det heller ikke så høy vannsøyle på ytterdyken, slik at det neppe tåler de største nedbørsmengdene.

Det som ser fint ut med teltet er selvfølgelig den lave vekten og at det er relativt stort gulvareal i innerteltet. Ytterteltene er på den andre siden svært små og jeg tror det vil bli knap med plass til baggasje og ivhertfall til å fyre primus innendørs. Skjønt dette med primus er mest aktuelt i regnvær.

Somoftes er de greiste allroundteltene tunneltelt, men en ekstra stangbue for å utvide for teltet. Her har på Helsport og Hilleberg svært mange gode modeller. hilleberg kan man få taki via USA. Ettersom du er på jakt etter 2 telt kan dere eventuelt kjøpe to forskjellige med litt forskjellige egenskaper. F. eks et telt som har stor fortelt til å lage mat i regn og et med mindre fortelt for å spare vekt. Dersom dere to voksne skal sove i telt sammen kan det være greit med et 3-manns telt, mens barna gjerne kan få plass i et to manns.

eksempler på telt kan da være helsport nordmarka 2 til barna og nordmarka 3camp til de vokse. Dette er rimelige telt som fåes hos XXL. En litt dyrere modell er helsport fjellheimen som kommer som 2 og 3 mannstelt. Enda dyrere blir Hilleberg Nallo/nallo gt, eller nammatj/nammatj gt.

Dersom du ønsker omtale av telt fungerer det som oftes å google f.eks. marmot aeros 3 test. En annen grei side er moontrail.com hvor de har mange bilder av mange forskjellige teltmodeller!

Hilsen Mads

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy