Gå til innhold

Adriano

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

279 profilvisninger
 1. Ikke at det gjelder 1cm-biter, men forjævlig likevel: http://reise.adressa.no/reise/article4196024.ece.
 2. Det tristeste er at man faktisk er nødt til å bruke den disclaimeren for å kritisere sangen/artisten.
 3. Først en disclaimer: Jeg elsket serien, og mener det er noe av det beste vi har hatt på norsk tv på en del år. Likevel må jeg si meg litt enig med bjartski(uten at jeg nødvendigvis er så uenig med RAS): Jeg er tålelig ung, og vant til å høre disse uttrykkene i flere sammenhenger, men kunne gjerne tenkt meg at de reflekterte litt mer over opplevelsene sine utover enkeltsetninger som "det var helt sykt ass" og "helt sinnsykt fett ass". Skjønner at ikke alt kan være slik man vil, men merket vel at selve naturbiten kanskje ikke spilte så stor rolle for en del av deltakerne som den ville gjort for meg.
 4. Jeg skjønner hva han vil frem til, at fjellvettreglene er alt for generelle og intetsigende. Samtidig synes jeg det virker litt motsigende når det først står: For så å bli sitert på følgende: Vil han ha omskrivning av reglene, eller mener han at regler blir forenklinger, og dermed bør fjernes? Jeg ser at han snakker om råd lenger ned i artikkelen, men gjør det virkelig så innmari stor forskjell om det heter "fjellvettreglene" eller "fjellvettrådene"? Mulig det ligger en del sannhet i det du sier, men hvert år ser man jo haugevis av eksempler på at mange nordmenn ikke har peiling på hva som kan vente dem i fjellet/på sjøen, både i media og utifra personlige observasjoner. Dette blir bare spekulasjoner fra min side, men det var sannsynligvis mer sant for 20-30 år siden.
 5. Skal vi se, da har vi fått "hvis du ikke liker det så ikke kjøp det"-argumentet, tett etterfulgt av "verden er ikke rettferdig, sånn er det bare". Dukker "det er så mye elendighet i verden, og her diskuterer vi filleting!"-argumentet opp nå, har vi vel fått med samtlige av the usual suspects...
 6. Men du ser vel hva captainrambo skriver noen poster lengre oppe?
 7. Trodde det var omvendt jeg? Har i hvert fall hørt en del folk hevde det.
 8. Har selv denne lavvoen, og har vel stort sett bare godt å si om den. Skal innrømme at jeg har vært litt nervøs noen ganger, for den har fått kjørt seg med både kraftig nedbør og vind, men har stått det av hver gang. Har bra med barduneringsmuligheter og rimelig solid stang, så setter man den opp skikkelig, tåler den nok det meste. Har bunnduk, men den ble droppa etter første turen. Sekken har jeg aldri brukt, kjøpte en 35L sea to summit-pakkpose som jeg har lavvo og topphette i. Stang og plugger får andre ta utenom. Har vært 6 mann i denne vinterstid, slurvete satt opp, med alt utstyr i lavvo uten problemer. Ble ikke så mye ekstra plass å boltre seg på, så tipper 4 er grensa hvis man vil ha det comfy med god plass. Har hatt den med på noen kanoturer hvor vi bare er to mann, og har den på tvers rett under topplokket. Synes ikke det er uoverkommelig tungt, selv over litt lengre distanser. Er bare å se på det som god trening. Har ikke testa å fyre bål i den enda, men tror ikke det skal by på problemer så lenge bålet er av fornuftig størrelse. Er forresten test av den i nest siste Villmarksliv, nummer 3/2011. PS! Har aldri hatt andre lavvoer, så lite sammenligningsgrunnlag, men som førstegangslavvo har den møtt alle forventninger og vel så det. Anbefales!
 9. Ser du vil ha noe annet enn gorillapod, men for min del er den det beste alternativet i forhold til vekt/plass så lenge fotografi ikke er et sentralt mål med turen, og du bare er ute etter noen bilder av deg selv på diverse plasser. På høyfjellet kan du sette sekken på høykant og sette gorillapoden på toppen, evt. feste den til ramma. Du kan sette poden på toppen av steiner, busker, høyder, teltstenger, skistaver, greiner du tar med fra under tregrensa osv. Er bare å ha litt fantasi, så får man til det meste med kun en gorillapod.
 10. Det gjorde dessverre ikke han/hun. Utrolig tragisk med alle dødsfallene som har kommet på rekke og rad i norsk fjellheim denne vinteren.
 11. Takker for svar. Får stikke innom i mårra og se om de har igjen noe.
 12. Snust litt på dette oppsettet selv etter at jeg så det her, men mangler sko også. Selger de rando-sko på XXL?
 13. Jeg skjønner at Røde Kors ikke kan gå rundt og jule opp folk oppi fjellheimen, det var mer på et generelt grunnlag. Samtidig synes jeg man må trekke en linje for hva man aksepterer av krenkelser uten å bekjempe ild med ild, og min ville vært overskredet og vel så det hvis noen slo etter meg med en skistav. Jeg mener heller ikke å gi juling i ordets ytterste forstand, men heller å røske tak i vedkommende og spørre hva i svarte han driver med. Du kan jo gjerne forsøke å avkreve personalia fra en ilsint gubbe som nettopp har slått etter deg med en skistav uten at det eskalerer, men det tror jeg er en hard prøvelse. Når det er sagt har jeg i løpet av mitt friluftsliv ikke hatt noen negative erfaringer med hverken skigåere eller skuterkjørere(bortsett fra skigåere som nekter å hilse når man har hund), så dette ligger helt og holdent på det teoretiske planet. Jeg finner mer enn nok av fred og ro i naturen selv om jeg diskuterer et gitt tilfelle på et forum, må vite.
 14. Lompa: Akkurat hva som er den 100% korrekte fremstillingen i denne saken er vel ikke det mest relevante for denne diskusjonen. I kjølvannet har det kommet frem at flere representanter fra Røde Kors og andre har opplevd det samme eller lignende hendelser. Problemet strekker seg utover denne enkeltsaken. Nå er vel ikke dette et populært synspunkt, og jeg er på generell basis en motstander av vold, men jeg mener at i slike tilfeller er det greit å sette vedkommende på plass med litt god gammeldags juling(hvis man har kapasitet til det). Ikke noe voldsomt, bare røske litt i han, legge vedkommende i bakken og forklare at slikt aksepteres overhodet ikke. Samfunnet vårt har blitt så sivilisert at uansett hvilke fornærmelser som skjer så skal ting anmeldes og papirer flyttes frem og tilbake, fysiske konfrontasjoner skal for all del unngås. Dette er for meg å fjerne seg fra vår opprinnelse i litt for stor grad. Klart, han har lært en lekse og vil forhåpentligvis ikke gjøre det igjen hvis han får noen lapper i bot, men han vil jaggu ikke gjøre det igjen hvis han får seg en runde juling heller.
 15. Synes det er helt greit å diskutere det, så lenge man holder en saklig tone og ikke synser for mye. Utsagn som "urutinerte utlendinger" og "ALLE nordmenn vet at man skal grave seg ned", hører derimot ikke hjemme noen steder, om det så er dagen etter eller to år etter ulykken. Synes han ene i artikkelen som ble limt inn noen poster over her, kommer med akkurat den type utsagn jeg mener man kan spare seg for: Jeg skjønner at han sier det i affekt, men likevel.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.