Gå til innhold

Pikkpakkern

Medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Pikkpakkern

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kanskje litt sent innspill fra meg siden helgen allerede er kommet. Men tenkte det kunne være verdt å nevne at jeg er veldig enig med fiskekongen sitt forslag, Berkley lightning rod. Utrolig god stang, her får du masse kvalitet og stang for prisen!
 2. Er vel en balansepilk ja. Gjør som Lompa sier, og hekt en makrellbit på kroken og pilk en halvmeter over bunn til tennisarma tar deg! Torsk, lyr og sei er jo ganske vanlig fangst for min del på lignende saker. Går du dypere er det vel mulighet for kveite, brosme og andre spennende og rare arter. Heldiggris! Er ganske gira på å få til en slik tur selv engang, en venn av meg har lumske planer om ei langreise for å fiske Marlin(sverdfisk) senere i år, desverre for meg har jeg foreløpig ikke funnet en koffert som er stor nok til at jeg har råd til å bli med.... Du har ikke et bilde eller to av fangsten vel?
 3. Det må jeg si er en enkel og elegant løsning, og helt sikkert noe å vurdere for flere områder i landet. Her jeg bor er det ikke fullt så lett, og mangelen på informasjon om fiskekort er et lite mareritt. På den lokale jeger og fiskeforeningens sider, er det INGEN info i det hele tatt om minstemål, fisketider, fiskeplasser, redskap, priser eller kvoter, står ingen verdens ting rett og slett.. På kommunens nettsider var informasjonen sist oppdatert i 2004 eller noe, og som følger er for eksempel prisene utdatert. Og på utsalgstedet, bensinstasjonen, får de ansatte null informasjon om regler o.l. Et eksempel er for en stund siden da jeg skulle kjøpe kort for nåsvatnet som huser ørret, sjøørret og laks. Jeg visste egentlig at jeg må betale fisketrygdavgift for å få kjøpe kort der, og det mente betjeningen også, men jeg sa; tull, jeg skal da ikke fiske laks heller..!? , resultat, den unge damen i kassa klør seg litt i hodet, spør en annen som jobber der som bare trekker på skuldrene og jeg fikk kjøpe kort. Men dette var utenfor sesongen på det vannet, det er lov å fiske hele året fordi, men utenfor sesong er det halv pris på fiskekort, noe jeg også måtte gjøre betjeningen oppmerksom på. Hun beklaget og sa at de bare fikk levert en kakeboks med fiskekort for å selge, ikke mer eller mindre. Og jeg husker for et par siden jeg skulle på noen dagers fjelltur i nærområdet og hadde tenkt å fiske på et par vann. Jeg dro på samme bensinstasjon for å kjøpe kort, ble spurt hvor jeg skulle fiske, jeg nevnte to vann, betjeningen sa jeg måtte kjøpe to kort. Greit tenkte jeg, og betalte for to kort, men på kortet står det at det er gitt tillatelse for fiske på foreningens områder, ikke ett spesifikt område altså. Noe jeg påpekte og fikk tilbake pengene for et kort, for dette kunne ikke stemme ble vi enige om. Om det stemmer eller ei aner jeg ikke, men jeg gidder sannelig ikke å begynne noe leteaksjon for å finne det ut heller, sånn informasjon burde være lett tilgjengelig og aller helst levert i postkassa minst en gang i året! Så det er for meg ganske uforståelig at informasjon om fiskekort, tider og avgifter ikke kommer i postkassa minst en gang i året, for her vet ikke de som selger korta engang hva som gjelder og ikke. Det blir liksom litt for lett å drite i fiskekort når det er slik...
 4. Og noen jegere burde tydeligvis passe bedre på ammunisjonen sin når de er ute på jakt. På vei til et fjellvann idag så jeg i øyekroken noe som glimtet i et tre, jammen var det et haglepatron som lå der gitt, ikke avfyrt heller. Også oppi et tre da..
 5. Jeg skaffet en motor på 180W, og har et vanlig fritidsbatteri på 80Ah. Det kan jeg kjøre 3 timer på full fres, og da er batteriet på litt under 50% og bør lades hvis det skal vare noen år. Motoren min har to trinns hastighet og kan sikkert kjøre minst dobbelt så lenge på laveste hastighet. Man kan skaffe "dyputladning" batteri som tåler å tømmes ned til 20% titt og ofte uten å ta skade, og\eller man kan såklart skaffe et batteri med større kapasitet i Ah, men det blir fort veldig tungt ja. Var forsåvidt ganske digg å dorge rundt på vannet med el-motor, stille og fredelig, slipper noe plasking med årer og vann i fanget. Bedagelige 6km\t ca regnet jeg meg frem til at farkosten min gjorde på full fres. Hvis du vil finne ut hvor lenge du kan kjøre på et spesielt batteri må du vite et par ting Motoreffekt (W), hvor mye strøm motoren trekker (A), og hvor mange Amperetimer batteriet er godt for (Ah). Så et lite regnestykke, "I=P/U". "I" er strøm\Ampere, "P" er effekt\Watt, "U" er spenning\Volt. Så min motor som eksempel blir regnestykket 180W / 12V = 15 Ampere. Så etter 3 timer har jeg forbrukt 45 Amperetimer av batteriets totale 80 Amperetimer. Ei stund siden jeg gikk på skolen, men jeg tror regnestykket skal være rett fordi.. Man kan også kjøpe for eksempel en slik for å bruke som "bensin"måler: http://www.powerwerx.com/tools-meters/watts-up-meter-dc-inline.html
 6. En annen tråd om den samme her: http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=25379
 7. Bygde en kano selv ifjor, og ble litt overrasket over hvor enkelt og billig det kan gjøres. Har ikke ikke bilder av den akkurat nå, men det er ikke det vakreste skue uansett. Brukte 4mm meranti kryssfinner til skroget og kappet til gulvplank av furu til skjelletet. Kostet meg ca 400 kroner og var ferdigbygd, behandlet og flytende på 4 dager, bygde egen åre også. Morsomt og givende prosjekt! Fant en gammel stol uten bein fra barndommen som jeg bruker til sete, fant ut at den smekre skrotten min passet akkurat så jeg sitter som støpt og ganske komfortabelt. Og hvis jeg roterer stolen rundt fremover blir den ei perfekt rygg\nakkestøtte hvis jeg føler for å ligge og bare nyte været midt på vannet. Prosjektet begynte egentlig med at en kompis hadde en oppblåsbar kajakk han skrøyt så mye av, og maste om jeg også skulle kjøpe en slik. Må innrømme at jeg var litt misunnelig på kajakken hans, men når min var ferdig var det motsatt, sannelig glad jeg ikke kjøpte noe oppblåsbart også. Prøvde den oppblåsbare for noen uker siden, og ble til slutt sittende med rumpa oppi en dam inni kajakken, ikke gøy! Føler meg også litt tryggere når jeg ikke kan punktere farkosten med fiskekroker f.eks. Tegninger kan lastes ned (gratis) her: http://www.spirainternational.com/hp_frpl.html Det står kayak på tegningene, men jeg kaller min for en kano siden jeg skoftet overbygget og den rommer to voksne personer. Har man lyst på en billig farkost og vet i hvilken ende man skal holde ei sag ser jeg ingen grunn til å ikke prøve et selvbygg!
 8. Hehe, har gjort det samme selv til fjells med mine trofaste da 14 år gamle lærstøvler. Og vinteren for et par år siden møtte de omsider sitt endelikt da jeg skulle starte en Tempo med knekt kickpedal, det som var igjen av kicken kom likegreit gjennom sålen og inn i støvelen..! Så i år ble det nye deilige Dolomite Condor evo gtx på meg, forbløffende gode sko, de beste jeg noensinne har hatt faktisk, får bare håpe at de tåler noen års bruk. Kan forsåvidt ikke anbefale å varme føttene\tørke sko på varmerøra under kirkebenken heller, de her i bygda har nok tatt knekken på hundrevis av par med finsko gjennom åra, er vel som fortjent når man er der kun på juleaften og andre begivenheter en sjelden gang.
 9. Grattis med flott ørret, kjenner jeg ble litt sulten! Var ute på en guttetur med en kompis her en dag, bål, bålkos på både boks og flaske og masse grillmat. Fikk et par fine stekeørret, og en rømt oppdrettslaks på 4kg, var litt spennende med 3-15grams lettstang og Abu 1000 snelle. Både stanga og snella oppførte seg eksemplarisk, kan ikke si det samme om "håvmesteren" da fisken måtte dras på land i halvpanikk. Forsåvidt min første laks noensinne på over 0,5kg, var jaggu meg på tide
 10. Hehe, beklager Nisso, det var ikke meningen å være bitchy eller overlegen. Det har sine praktiske årsaker. En er oterfiske, noe som blir usansynlig komplisert når man er bare en person i kanoen. Sleppe ut oter, snøre og unngå å kroke seg selv mens man padler funker bare ikke, og er man så innbitt at man på et eller annet vis får ut oteren så vil den ofte snu seg pga av veldig varierende hastighet og slakk på snøret. En annen er dorging, blir sittende med ryggen mot stanga og har mer enn en gang slept på en stakkar gudenevethvorlenge fordi at det er lett å glemme å sjekke stanga med jevne mellomrom. Også kan det jo være kjekt å være litt amerikansk noen ganger. Vannet som kanoen ligger ved er ca 1km hjemmfra, men hvis jeg skal nå favorittplassen på vannet så må jeg sette ivei å padle ca 4km for å komme dit, da kan det være greit med litt drahjelp. Så er det er fiskepraktiske årsaker til at jeg hadde lyst på motor, og har fått tak i en billig idag, så får vi se om det er noe stas når været blir greit.
 11. Du har kanskje hørt om fisking før? Ganske populær utendørs aktivitet som bedrives av folk over hele landet i alt fra dyp sjø på jakt etter 100 kilos kveita, og til små vann og tjern på jakt etter pølse-size ørret høyt til fjells. Mange syns det er gøy, avslappende og finfin rekreasjon. Andre syns det er driiiitkjedelig, unødvendig og ekkelt selv om de gjerne spiser peruviansk slimørret som har sluppet ut flere tonn co2, skapt helsefarlige arbeidsmiljø og ruinert økosystemer bare for å havne i frysedisken på rema, og ufyselig norsk fjøslaks som er hovedårsaken til lakselus og dramatisk reduserte bestander av vill sjøørret og laks, som vedsiden av slående vakker natur er en av vårt kjære Norges vakre stoltheter. Må ikke forveksles med internettfenomenet phishing som ikke har noe med hverken båt eller fisk å gjøre.
 12. Jeg skyter inn et ekstra spørsmål for jeg lurer på om noen har erfaringer med billige el-motorer ala netthandelen. Bygde en kano ifjor og har litt lyst på en liten billig el-motor til den, evt gi en lyd hvis noen har en til salgs.
 13. Høres bra ut, kjenner at jeg blir helt rar av den gnissinga fra fl og pp på de gamle gode stengene mine. Litt rart det der, for min nye lighning rod er stille med fireline, må være materialet i ringene som gjør det tenker jeg. Har uansett fortsatt ikke funnet 832'n på min lokale Mx-sport, så det spørs om leverandørene deres kan tilby det. Får spørre dem i morgen tenker jeg, liker å støtte lokalnæringa så langt det lar seg gjøre, er så evig kjekt å ha en sportsbutikk 2 minutter unna selv om jeg bor midt på landet liksom. mlaupsa: jeg har aldri merket noe særlig forskjell på fangsten med forskjellige farger på snøret, det viktigste er å ha snøret i vannet. Eneste jeg har merket meg er at monofilament ser ut som du kaster en laserstråle hvis det er lyst nok, mens multi er oftest "usynlig" under samme forhold.
 14. Slett ikke farlig det. Ørreten er en glupsk bølle til tider, den spiser mus, firfisler, frosk, ender og det meste som byr seg, hadde den følt seg stor nok hadde den prøvd å spise deg også. Er det pesten du er bekymret for så tar varmen knekken på den når godsaken stekes i panna. Kos deg med kveldsmaten du!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.