Gå til innhold

Askeladden

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Askeladden

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, det er et spektakulært fylke. Selv om toppene er svært lave, og således må betraktes som forvokste fjærestener som ikke har noget med fjellfølelse at bestille, må det medgis at mange av dem har en vakker fasong. Juratinden er majestetisk der den ruver over Eikesdalsvannet. Helt klart en tind for de store anledninger.
 2. Fy faen, Sondre. FY. FAEN. Og ikke minst FY. Dette blir bekymringsmelding til barnevernet Det var svært hyggelig at du overlevde, for øvrig. Men nå har du vel minst brukt opp to liv (Ringstind + Juratind). Hvor mange har du igjen?
 3. Askeladden

  Fjellforum på dødsleiet

  Det komiske er moderatorer som tror at de har tatt på seg et viktig og gravalvorlig samfunnsoppdrag, og forsøker å "redde verden" ved å sensurere enhver forfriskende ytring som ikke er tilpasset PK-sjargong.
 4. Askeladden

  Fjellforum på dødsleiet

  At håndhevingen er inkonsekvent er et av hovedproblemene, det er jeg enig i. Flere ganger har vi sett "bruker" Kjiver først diskutere et emne, gjerne svært så stor i kjeften, og når han så møter motbør trer "moderator" Kjiver inn og sletter motstanderens innlegg. Dette er useriøst samtidig som det er ufattelig feigt. Enten får Kjiver (og andre moderatorer) ligge unna vanlige debatter, eller de får diskutere uten å blande rollene som henholdsvis bruker og moderator. Som Essem sier kunne dette problemet vært redusert noe ved å ha ett nick, "moderator", slik at moderatorene ikke opererte med flere hatter samtidig. Dog ville man ikke med dette ha løst et annet sentralt problem, nemlig at moderatorer lar det gå følelser i debatt, med den følge at de modererer på grunnlag av person istedenfor innhold i innlegg. Videre er jeg sterkt uenig i at netiketten er riktig utformet. Tvert imot er formuleringen der fullstendig hodeløs. Se her: "Innlegg, bilder, signaturer og avatarer som kan oppfattes som sjikane mot enkeltpersoner eller grupper tillates ikke". Formuleringen åpner for det jeg kaller "de såredes tyranni". Alt som kan oppfattes som sjikane av den mest sensitive person skal altså sensureres. Dette betyr, etter ordlyden, at det er helt subjektive betraktninger som skal legges til grunn. Dersom du diskuterer med en følsom person er det svært begrenset hva du har lov til å ytre, for personen kan jo oppleve noe som sjikanøst. Formuleringen fører til inkonsekvent moderering og kaos, da det ofte er reaksjonene på et innlegg som avgjør hvorvidt innlegget tillates, ikke innleggets innhold som sådan. Dette er katastrofalt. En bør legge mer objektive saklighetskriterier til grunn. Selv om én blir såret, støtt eller forbanna av et innlegg er det ikke dermed sagt at innlegget må være over streken. Jeg foreslår en formulering omtrent som følger: "Innlegg, bilder, signaturer og avatarer som med rimelighet kan oppfattes som sjikane mot enkeltpersoner eller grupper tillates ikke". Og da gjelder det for all del å skille mellom uenighet, kritikk og ren sjikane for sjikanens skyld. Sist, men slett ikke minst, må enhver moderator som lar seg påvirke følelsesmessig i debatt, med den følge at han forskjellsbehandler personer, avtre. Vi kan begynne med Kjiver, så får vi ta flere etter tur.
 5. Askeladden

  Fjellforum på dødsleiet

  Låse tråder, nei?! Det er ikke nordkoreansk nok for Fjellforums moderatorer. Der er det sletting som gjelder. Modarkivet er fullt av gamle gulltråder som ble henrettet av sensurkniven i kampen for å gjøre Fjellforum stuerent for selv den mest tannløse og krampediplomatiske sosialdemokrat. Selv Jonas Gahr Støre ville vært et friskt pust her inne slik tilstandene er nu for tiden.
 6. Askeladden

  Fjellforum på dødsleiet

  Husker ikke eksakt, men omlag 2003 til 2007 var bra.
 7. Askeladden

  Fjellforum på dødsleiet

  Dette forteller det meste om dine lave ambisjoner. Videre forteller det at du aldri kan ha vært aktiv her i Fjellforums storhets tid. Da var det snakk om 43 innlegg i timen, ikke per dag, og det verste var at mange av innleggene var interessante og holdt høy kvalitet. I dag er det stort sett bare søvndyssende babbel om kjøp og salg av utstyr. Det er ingen heftige debatter mer. Resultatet er at snart ingen gidder å engasjere seg lenger, eller å løfte en finger for å dra i gang noe moro. Hvorfor gidde det, når arrogante diktatormoderator uansett ønsker et grått og dødt forum?
 8. Askeladden

  Fjellforum på dødsleiet

  Ja. Før var forumet proppet til randen av friske og språklig krydrede, kontroversielle og til dels særdeles humoristiske, diskusjoner om alle mulige aspekter ved friluftsliv og samfunnet for øvrig. Når dette i dag har henfalt til sporadiske oppgulp om hvorvidt man bør velge primus A, B eller C, så er det utvilsomt en katastrofe.
 9. Askeladden

  Fjellforum på dødsleiet

  Jeg registrerer at Fjellforum er i ferd med å ta kvelden. Det blir stadig færre innlegg, og de som dukker opp tilhører stort sett uinteressante kategorier som "utstyr" og lignende. Tidligere var Fjellforum både interessant og underholdende. Det var før man begynte med å sensurere de fargerike debattantene som skapte temperatur og engasjement, og som sørget for å tiltrekke mange aktive brukere til forumet. Da sensurveldet tok overhånd ble det advart om at dette kom til å bli Fjellforums sikre død, men ingen ville lytte. Elendige moderatorer fremholdt hardnakket at kun blodseriøsitet og gravalvorlighet ville være en fungerende oppskrift. Nå høster disse moderatorer som de sådde. Advarslene som med arrogant skråsikkerhet ble avfeid, har vist seg å stemme. Gratulerer til moderator med innsatsen for å ta livet av enhver morsom debatt; med et forum som blir tristere og tristere og stadig mindre aktivt som resultat. Dere må gjerne fortsette med bortforklaringene og bullshitet deres, men enhver oppegående person ser at dere har driti dere loddrett ut.
 10. Askeladden

  Troll og rapportere innlegg

  Men ingen kvalifiserte.
 11. Askeladden

  Troll og rapportere innlegg

  Nå fikk jeg for øvrig slettet et helt streit innlegg i en annen tråd, og det etter kun få sekunder. Dette viser med all tydelighet at moderator allerede har sluppet ut samtlige pigger og inntatt forsvars- og sensurposisjon. Feigheten er den samme som den har vært i årevis, dessverre. Edit: Nå ser jeg også at hele tråden om Vinjerock er fjernet. Helt utrolig. Det har ikke blitt bedre, men verre, siden sist jeg var innom. Det trodde jeg faktisk ikke var mulig, så det er bare å gratulere moderator med å ha oppnådd nye høyder. Da trekker jeg meg tilbake igjen, siden jeg ikke gidder å "krøsse møkk".
 12. Askeladden

  Troll og rapportere innlegg

  Det står deg fritt å legge frem konstruktive forslag til bedre formulerte husregler. Det har vært gjort tidligere, uten noen som helst form for respons. Arrogansen er skyhøy blant moderatorgjengen. Der er alle perfekte og ufeilbarlige, og hvis man ikke sporenstreks inntar muslimsk bønnestilling foran dem blir man bedt om å ha seg vekk fra forumet. Synd du oppfatter det slik, men jeg er totalt uenig med deg. Dette handler ikke om oppfatning; det er et faktum. At du er uenig må bety at du enten er ny her, ikke følger med, er ryggslikker, eller rett og slett bare skriver søvndyssende konvensjonelle A4-innlegg som ingen reagerer på. Derimot har du et prinsippielt poeng i at uklare formuleringer åpner for ulik tolkning og praksis, uten at jeg er enig i at dette er et stort problem på FF. Det er et meget stort problem, fordi formuleringen er så ullen og rund at moderator kan legge hva han selv vil i den, med den følge at de regler som gjelder er avhengig av moderators dagsform eller forhold til brukeren som person. Det hadde i grunnen holdt med følgende regel: "Vi moderatorer herjer fritt som vi vil, og sletter/sensurerer/endrer til enhver tid etter eget forgodtbefinnende". Da hadde man i det minste vært ærlig. Jeg kan garantere at det allerede hersker debatt/frustrasjon/baksnakking/drittslenging på moderatorenes interne forum om hvordan man skal bli kvitt dette forferdelige uromomentet Askeladden. Og siden du hadde et personangrep på moderator Kjiver vil jeg føye til at jeg er totalt uenig med de karrakteristikkene du kommer med der. Ja, jeg angriper han som person. Han skulle aldri vært moderator. Men jeg har vært svært mild i formen, noe han slett ikke har gjort seg fortjent til. Så jeg fortjener en takk for dette, ikke eder og galle.
 13. Askeladden

  Troll og rapportere innlegg

  Jaha? Så begrepet har intet innhold utover hva det enkelte subjekt tillegger det? I så fall er begrepet tomt, og følgelig meningsløst og uanvendelig. Da er det nok greiere å forholde seg til mer eller mindre allmenngyldige definisjoner. Normalt fordres det at personen har en klar intensjon om å provosere eller avspore debatt. En person som sier sin ærlige mening er følgelig ikke å betrakte som et troll.
 14. Askeladden

  Troll og rapportere innlegg

  Husreglene er svært uklart formulert, hvilket åpner for at moderator kan herje fritt med sitt skjønn etter egen dagsform og/eller personlig hat overfor enkeltbrukere. Erfaring viser da også at regelverket, i den grad noe så ullent kan kalles det, håndheves fullstendig vilkårlig.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.