Gå til innhold
 • Bli medlem

Askeladden

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Askeladden

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, det er et spektakulært fylke. Selv om toppene er svært lave, og således må betraktes som forvokste fjærestener som ikke har noget med fjellfølelse at bestille, må det medgis at mange av dem har en vakker fasong. Juratinden er majestetisk der den ruver over Eikesdalsvannet. Helt klart en tind for de store anledninger.
 2. Fy faen, Sondre. FY. FAEN. Og ikke minst FY. Dette blir bekymringsmelding til barnevernet Det var svært hyggelig at du overlevde, for øvrig. Men nå har du vel minst brukt opp to liv (Ringstind + Juratind). Hvor mange har du igjen?
 3. For å kunne svare vil det være greit å få litt tilleggsinformasjon om hva dere ønsker dere, for eksempel: - Ønsker dere å starte og avslutte turen på samme sted? - Ønsker dere å gå på trafikkerte stier eller utenfor allfarvei? - Ønsker dere å gå i frodig/lavereliggende terreng eller i mer goldt høyfjellsterreng? - Ønsker dere å bestige topper eller ikke? - Ønsker dere å gå lange, moderate eller korte dagsmarsjer?
 4. Jeg leser på [Hidden Content] at bryggen ved Torfinnsbu er ødelagt. Det er derfor usikkert om rutebåten Bitihorn vil kunne legge til der i sommer: "...brygga på Torfinnsbu er ødelagt og pr. dato er det ikke mulig å benytte denne for M/B Bitihorn. Vi tar derfor forbehold om anløp på Torfinnsbu." Det er trist dersom dette ikke går i orden. Jeg synes det bør være mulig å snekre opp bryggen, eventuelt finne en alternativ løsning. Her er det snakk om gammel tradisjon, i tillegg til den betydelige nytten som stoppen på Torfinnsbu har for turister. Til begge de øvrige stoppe
 5. Jeg syntes det lignet veldig på gløttet man får innover Koldedalen mot Falketind fra Tyin, og var sikker i min sak, men jeg ser i ettertid at det like gjerne kan være fra Raudfjorden, over sundet ved Bygdisheim mot Søre Kalveholotind og Østre Torfinnstind. Uansett har jeg sansen for skissen. Den er fin, og man får et inntrykk av naturens dramatikk som på mange måter er mer realistisk enn alle godværsbildene som legges ut på Fjellforum.
 6. Det eneste som er litt synd, er at det "aldri" er så fint vær som det er på bildene.
 7. Jøss, da legger jeg meg flat. Jeg ser nå at det også er en mulighet, og dersom det vitterlig står i boken er saken grei.
 8. Området rundt Rosendal/Folgefonna er også bra.
 9. Jeg ser på webkameraene at det har kommet masse nysnø på både Valdresflya og Sognefjell i natt. Kanskje vinteren kommer tilbake?
 10. Det er DNTs første hytte, Tvindehaugen, som lå ved Tyins østbredde. Toppene du ser i bakgrunnen er Falketind til venstre og Stølsnostind til høyre. Tvindehaugen ble senere revet, og såvidt jeg husker ble en del av plankene fra den gamle hytten brukt til å bygge Nybu. Nybu er en tidligere DNT-hytte som ligger ved Bygdin, noen kilometer vest for Torfinnsbu. For ordens skyld: dette dreier seg om Jotunheimen.
 11. Men såfremt det ikke er fullstendig gjennomslag, så fremgår det jo av webkameraene at det definitivt er føre fortsatt på Flya. Ja, hvis man liker å stoppe opp hver femtiende meter for å forsere lyng, steiner og brunt gress, er det knallføre.
 12. Som nevnt er vi nå såpass langt ut på sommeren at du må meget høyt for å finne god snø for skigåing. Det eneste som kan gi deg håp er dersom det blir en iskald natt, og du starter tidlig. Ifølge yr.no er det søndag morgen som er muligheten. Da er det spådd minus 3 grader, men jeg er redd at også det blir for varmt etter en varm dag forut. Etter det skal det bli godt med varmegrader også om natten fremover, så da er skisesongen definitivt over.
 13. Når det drar seg mot 20. juni er det aldri bra skiføre på Valdresflya. Det betyr ikke at det er umulig å gå på ski, men noe bra føre kan du ikke forvente. Gå inn på [Hidden Content]. Der finner du webkamera fra Valdresflya i retning henholdsvis Bitihorn, Rasletind og Besseggen. Dette gir et godt inntrykk av forholdene.
 14. Liatinden fra Aldersundet er utrolig mektig og flott. For et sted! Den har jeg lyst til å prøve meg på en gang. Hva er forresten dette "omegaanlegget" for noe? Jeg så at det var et bygg oppi der da jeg cruicet forbi i Ferrarien. Og til TL: Gud bedre for noen bilder du hadde fra Nonstinden. Jeg ble sittende med tårer i øynene. Helt uovertruffent.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.