Jump to content

Leinad

Aktiv medlem
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

About Leinad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Leinad's Achievements

 1. Har stolen, og er kjempefornøyd. Brukes på kajakkturer, teltturer, dagsturer, fiske- og jaktturer. Bruker den på gulvet når jeg bygger lego med guttungen også, helt genialt. Kjempekjøp. Bredere bruksområde enn exped sin som avgjorde saken for min del. For liten pakkpose, som så mye annet turutstyr 🤬
 2. Artig eksperiment. Skulle vært artig å starte en tur med søkkvåt trøye og sett resultatet etter en lang marsj.
 3. Edit, fjerner innlegget da jeg ser det kan oppfattes som spydig og usaklig.
 4. Helt enig. Stikker ofte handa i bålet med dette, men jeg mener for eksempel at fuglejakt uten hund er inhumant. Finnes sikkert tall på hvor mange flere man finner med hund enn uten, men jeg er for lat til å lete. Ser i hvert fall selv hvor vanskelig det kan være å finne fugl som klapper sammen i lufta og seiler av gårde. Hunden har sjeldent problemer med å finne de. Men jeg slipper ofte ut fisk da, så jeg er nok en hensynsløs banditt uansett
 5. Ok, det er greit at du synes det. Jeg gjør mitt beste for å bruke hue. Jeg legger også egne erfaringer til grunn i terreng jeg har jaktet i over lengre tid. Både når det gjelder tap av lam til rev og småviltbestand som gradvis øker i takt med uttak av predatorer. Jeg vil gjerne lese rapporter som viser det stikk motsatte hvis du har link til det. Jeg er klar over at dette ikke er svart/hvitt og at en død mår ikke er lik en levende rype - og jeg vil heller ikke at all mår eller all rev skal skytes ut. Tvert imot, det ville vært en skandale. Jeg synes bare fornuftig forvaltning er viktig. Ja, bortsett fra minken da som ble nevnt lengre oppe. Den kunne gjerne forsvunnet. Hvis du har andre egne erfaringer er jeg interessert i å høre de også. Samtidig er ikke dette noe vi trenger å bli enige om, og jeg vil helst ikke at dette skal bli en "stygg" diskusjon som det ofte har en tendens til å bli om slike tema. Hvis vi holder det saklig og er pene mot hverandre er jeg derimot med Det har du rett i. Men som oftest slår de riktig (hvis de er riktig oppsatt, men det får vi ta utgangspunkt i at de er) og da dreper de momentant. Feilslag skjer dessverre av og til og det er forferdelige greier. Tror ikke vi finner jegere og fangstmenn som ikke synes det. Ja, feil art kan gå i fellene. Vet ikke hvem du sikter til, men jeg har aldri sagt at dette ikke kan gå galt. Tvert imot er det viktig å huske på at det kan gå galt og gjøre det man kan for å unngå det. Føler vi må ta utgangspunkt i at fellene brukes riktig og slår riktig - og da er dette en human måte å avlive de på. De dør jo med en gang. Jeg ønsker på lik linje med deg (og sannsynligvis alle andre her) at alle dyr avlives humant. Jeg har aldri møtt en jeger som ønsker noe annet.
 6. Det er ikke usikre påstander, tvert imot.1+1 er ikke nødvendigvis 2, det har du nok rett i. Men død mår betyr utvilsomt mer ekorn og skogsfugl (og ryper) Les her: [Hidden Content] Når det er sagt syns jeg også det er synd hvis ikke man kan dele bilder av lovlig utført fangst. Dette er ikke musefeller til 19 kroner fra Biltema, men skikkelige saker som dreper momentant.
 7. Hvor gedigent, og hva syns du er max vekt? Jeg bruker Bergans Wiglo 4. Det kan brukes uten innertelt for å spare vekt. Jeg gjør ikke det, men..
 8. Huff. Jeg har en (u)brukt nemodrakt, men en annen type med glidelås på tvers over brystet og lateks i hals. Har bare brukt den 3 ganger, og så langt er den kanon. Men vi får se om den holder i vinter..
 9. [Hidden Content] denne? Sikkert ok den, merk at det er neopren i hals som ikke blir like tett som lateks. Men mer komfortabelt i bruk vil mange si.
 10. Kontakt butikken du kjøpte i, eller Bergans direkte. De er ofte veldig behjelpelige er min erfaring, og sendte meg mange deler den gangen jeg sto i sportsbutikk, også til godt brukte kanoer. Jeg hadde tapa/stripsa det og satt avgårde så lenge det føltes stabilt. Men det må du egentlig føle på selv.
 11. Hehe ja, det har du rett i er både lurt og feil. Eller, "jeg mener det er feil" blir vel riktig å si. I større trafikk brukes riktignok dagsignaler istedenfor flagg, så man "stjeler" vel egentlig ikke noe sånn sett. Men.. Flagget er bare til for å vise at jeg er der uten at de skal bruke noe tid på å tolke noe mer enn det, tenker jeg. Så oransje vimpel holder i massevis for meg.
 12. Spørs jo hva du trenger da. Du skal oppbevare den under hytta, er det stort sett der den skal brukes, og er det langt til vannet? Vega Femund og Hasle ligger vel på 38-40 kilo. Så de blir i så måte lik mtp "håndtering på land" Du greier jo enkle forflytninger med en slik, men den kan fort bli tung å laste på bil alene. Men det fins hjelpemidler til slikt også. Sportspal 12 er vel alu, og i så måte litt lettere. Den tåler jo alt av normal belastning den? Vet ikke hva den ikke skulle tåle? Hvis du har prøvd silverbirch, og likte den, hvorfor vil du lese tester av den? Hvis den fungerer for deg og du har prøvd den er det jo bare å kjøpe den. Personlig hadde jeg kjøpt en av de mindre allyene. 16,5 fotern er vel såvidt jeg vet den mest solgte og er mye brukt til solopadling. De kommer jo ned i 15 fot som blir enda mer håndterbart Jeg hadde nok testet 16,5 alene før jeg kjøpte den, og vurdert (og prøvd hvis mulig) 15 foteren. De veier 20 kilo, monteres på en halvtime (litt mer første gang uten hjelp) og demonteres på 10 min. Er ikke så mye kav å padle de alene. Kan hende de trenger litt ballast i vind. Vet ikke hvor du bor, men sjekk om noen butikker har båtene du vil ha på lager så du kan få kjenne litt på de. Og kanskje noen i nærområdet ditt eier en av de så du kan få prøve den på vannet?
 13. Det er et sjøkart, og ingen kan si noe annet. Isåfall tar de feil. Skipsleia er som hovedregel ikke tegnet inn i sjøkart, hverken dagens digitale eller på "gårsdagens" papirkart. Noen plasser brukes trafikkseparasjonssystem men dette er ikke noe en kan/bør bruke tid på å tenke på i en kajakk. Det er ikke alle båter som omfavnes av dette på de plassene det brukes i Norge allikevel. Skipstrafikken kan gå over alt på sjøen den, med unntak selvfølgelig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy