Gå til innhold

Leinad

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  57
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Leinad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter jeg kjøpte sporline i et materiale kalt Biothane så jeg meg aldri tilbake. Fant ei dame som lagde kobbel i samme materiale i ønsket lengde, ønsket farge og ønsket kroktype, og kjøpte en 2 meter og en på 3,5. Biothane gir godt grep selv om den er våt, og glir fantastisk i terrenget uansett vær (mest relevant for lengre sporliner) mine liner er flate, og er vel 1,5-2 cm brede. Samler ikke drit fra bakken heller, slik som kobbel i stoff gjør. Likte aldri de tynne runde linene. Umulig å få godt grep.
 2. Jeg har en 18' - og har brukt den litt alene, men stort sett har vi vært 2 voksne, 1 barn, bikkje og bagasje. Det er dog stort sett bare meg som padler, da minsten er 2 år og krever full oppmerksomhet av en voksen. Det går helt fint så lenge kanoen er tung nok. Padla ifjor helt alene noen turer, og når det blåste pakka jeg kanoen full i vekt. Uten det var det helt umulig. Daska masse stein oppi så gikk det veldig bra. Jeg padler stort sett med snittfart på ca 3-3,5 km/t og da padler jeg meg ikke ihjel, men padler jevnt og avslappa. De få gangene vi har kunnet padle begge to økes den farten til 5-5,5 km/t med samme avslappa hastighet. Hadde jeg personlig hatt mulighet hadde jeg eid en 16,5 til solotur og 18 eller 18,5 til familietur. Man må ha litt ballast i 16,5 i vind og, men ikke like mye som i 18,5. Litt bagasje og ei bikkje er gjerne nok. Lenge siden jeg padla 16,5 men den er vel smalere hele veien. Mener å huske at den var lettere å bruke kajakkåre i. Jeg synes 18 er litt for bred til det.
 3. Tar vel 10 min å sette det opp alene når du har gjort det noen ganger. Litt lengre hvis du har klipset av innerteltet for tørk. Merk den største inngangen med et tau, så vet du hvor den er. Jeg har merket motsatt side i egen farge og, slik at du kan pakke det for oppsett i dårlig vær. Har aldri satt det opp i skikkelig dårlig vær, men ser for meg at da er det kjekt å være to, det er jo ganske stort.
 4. Vi brukte mye babynest hjemme, og den fungerte bra på telttur en god stund også. Hadde jeg hatt baby idag hadde jeg kjøpt stoff og fyll og sydd meg en litt større og høyere babynest som fungerte hele første året og godt ut i det andre. Altså slik: sydd en tjukk nok pølse som er omtrent like lang eller litt lengre enn en vanlig nest som da gir høye nok kanter, og en lengre bunn i rent stoff uten fyll. Kan da legges rett oppå liggeunderlag, skinnfell, madrass eller hva man nå måtte bruke. Lykke til, og hold oss oppdatert ang løsning du havner på.
 5. God forklaring. Har alltid sett for meg å bruke en presenning eller lignende i kanoen, spesielt hvis det er Ally. Jeg vil si 35mm til ca 400 er ok priset ja. Og det funker i massevis. Legg ut rapport da Du tar vel en slags mellomstørrelse på fisken i hovedsak med det garnet. Men både mindre og større fisk roter seg inn, så det er ingen fare.
 6. Bergans Wiglo 4? Vi er riktignok to voksne og en på snart 3 år. Men vi ligger på 2 LW underlag på en side av midtstanga, og det er god plass til 2 barn på andre siden. Man må strekke teltet godt på siden for å ikke ligge på kanten på "badekaret", men det funker veldig fint. 3 innganger, 3 fortelt, god plass til å boltre seg i. Kanskje ikke det mest ekstreme teltet, men det tåler mye vær når det er bardunert godt. Les mer her:
 7. Kan sende deg noen linker senere. Har ikke prøvd det selv, men har et prosjekt i planleggingsfasen og har noen bokmerker på pcen som nok gir deg det du trenger. Ripstopbytheroll og extremtextil.de er ihvertfall aktuelle butikker. Jeg har kun bestilt fra extremtextil foreløpig, siden frakta fra usa gjorde det umulig å komme under 350,- men skal du bestille til underquilt havner du over uansett. Jeg synes kanskje Ripstopbytheroll har en mer oversiktlig nettbutikk. Tenker du å bruke dyn eller syntetfyll? For å ikke ødelegge tråden sender jeg deg pm, evt kunne vi startet en ny tråd.
 8. Bare vent og se, du... Hvis du har trangia fra før ser jo den multifuelen veldig flott ut. Jeg vet ingenting om den bruksmessig mtp regulering, co2 utslipp og alt det der. Men - det ser ut for meg som at du dytter den oppi samme hullet som rødspritbrenneren sitter i, og da har du jo et stødig stativ med liten til ingen fare for velt - og du har bra beskyttelse for vind (som er viktig for effektutnyttelsen). Ser helt tipp topp ut spør du meg. Og da har du brenner til alle formål, og som pakkes greit med stativ, kjeler, panne og alt. Det er jo genialt. De trangia-settene har vel justerbare "knekter" som gjør at du kan bestemme hvor høyt du vil at kjelen skal stå over flammen også hvis jeg ikke tar feil. Når det er sagt så har jeg en omnifuel selv, og er som han over meg veldig godt fornøyd med den til alt jeg bruker en brenner til ihvertfall. Men man bør ha vindbeskyttelsen til de når man bruker den utenfor teltet. Det koker vel ned til din egen vurdering. Kan hende noen andre her har erfaring med den trangiabrenneren.
 9. Jeg synes det er tøft av deg å ville gå ut på en sånn tur. Og her på forumet får du veldig god hjelp som du ser. Jeg tror fint du kan gjennomføre turen med det utstyret du har. Du er observant med tanke på sikkerheten, og har hyttenettverket på hele turen om ting skulle gå skikkelig dritt (det gjør det som regel ikke hvis man er litt fornuftig). Det eneste jeg ville sett på er brenneren. Jeg må innrømme at jeg aldri har gitt vintergass en skikkelig test selv, men det er det en grunn til også. Så det er vel kanskje det eneste jeg virkelig ville ha revurdert. Om ikke annet så kan du sikkert få låne en bensin- eller multifuelbrenner av noen i Bergen? De vil sikkert lære deg å bruke den også. Men siden du spør om tips til kjøp av brenner så er ihvertfall mitt tips en multifuel. Da har du en pålitelig brenner som du kan bruke gass på om sommeren og bensin på om vinteren eller ved lengre sommerturer. Gass er jo tross alt det enkleste i bruk, og på sommeren fungerer det helt fint. Dumt å kjøpe en enkel en nå som du vil bytte ut senere. Så kan du eventuelt kjøpe en billig og lett toppmontert gassbrenner til lettere sommerturer senere. Eller bruke den du allerede har. Ellers er det vel alltid på sin plass å minne om sikkerhet ved fyring av primus i telt, og kanskje spesielt opptenning og forvarming som helst skal gjøres ute. Selv om mange etterhvert blir såpass trygge på seg selv og utstyret at de gjør det i forteltet. Nei, denne turen tror jeg blir veldig bra! Det eneste du bør være redd for er å bli hekta og ende opp med 4 vintertelt til forskjellige forhold, 5 soveposer, 3 pulker, 8 hunder til å trekke alt du må ha med deg, 3-4 par fjellski osv osv. Vent litt.. Det er kanskje ikke noe å frykte det heller. God tur!
 10. Takk takk. De fleste tabber og stygge sømmer er ikke avbildet, vet du Men ja, må jo innrømme at jeg er greit fornøyd og at de nok vil holde i mange år til mitt bruk. Ser at din versjon nok er den mest utbredte av de som lager pakkposer fels på amerikanske diy-forum og på guidene som ligger ute på feks YouTube. Skal nok prøve den metoden også. Litt usikker på argumentet jeg skulle brukt imot, annet enn at man kan "vakuumpakke" mine gitt at man tetter sømmene. Nå er jeg faktisk ikke så glad i å vakuumpakke, jeg synes det bare blir mer klumpete sekk av det.. Har også tenkt i mitt stille sinn at min metode er lettere å klipse rundt tverrstagene i kanoen. Men det fordrer jo igjen tette poser, og de posene jeg har idag som brukes i kanoen er av vesentlig kraftigere og helt vanntett stoff.. Så ja, det ender jo opp med at jeg må følge rådet ditt og prøve de. Det andre jeg ser er jo at jeg må bestille opp flere farger. Kan ikke sulle rundt med like farger, det blir jo bare vas.
 11. Før bestillingen med stoff kom fra Tyskland øvde jeg litt med nisser, som sagt. Her er en av de - jegernissen. Kropp i jervenstoff, resten av stoffet er stort sett rester fra andre prosjekter. Stjal ei sofapute for å bruke fyllet. Ikke akkurat friluftsutstyr, men relevant nok?
 12. Blir så tidlig mørkt nå om dagene, så foreløpig har jeg bare innendørs bilde av køya. Skal nok komme med flere bilder når jeg får prøvd den ute i dagslys. Vekt ferdig hengekøye med stropper og karabiner. Til info ble den 60 gram lettere enn TTM singel-køya. Vekt hengekøye pluss opphengsstroppene fra ticket to the moon-køya. Skal sy meg noen egne når jeg får tid. Foreløpig ingen fare for at noen her i huset blir med på vintertur med køye, så jeg trenger bare et sett enn så lenge. Det var det, foreløpig. Har flere prosjekter på gang, og mange i planleggingsfasen. Men kjøpte en del forskjellig fra extremtextil, så har mye forskjellig stoff igjen. Må bare finne tid til å sette meg ned.
 13. Så var det hengekøye. Motivasjonen for å lage denne var flere - men hengekøye er jo gaanske digg å ligge i. Jeg har fra før en Ticket to the moon single som jeg er ganske fornøyd med. Kanskje litt kort innser jeg etter at jeg lagde denne. I tillegg er det jo et ganske enkelt prosjekt i og med at det er en såkalt "gathered-end" hengekøye. Så god trening for nybegynnere dette også. Er tross alt begrenset hvor mange grønne pakkposer på 45*70 cm jeg trenger. Bestilte 4 meter med olivenfarget ripstop-nylon fra extremtextil. 70 denier og 66g/m2. Ganske lett stoff - og førsteinntrykket er at det er behagelig å ligge i. Holdt nesten på å gå på en smell når jeg bestilte stoff. Hadde silikonbelagt nylon i handlekurven, men det er fy fy til køye da det ikke puster noe særlig (i det hele tatt?) og blir klamt.. Flaks at jeg hadde is i magen og sjekka litt, for en gangs skyld. Stoffet jeg kjøpte heter til og med hammock-nylon, så det her må jo være bankers.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.