Gå til innhold

Leinad

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  47
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Leinad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Leinad

  Allværsjakke - DIY

  Jeg gleder meg!
 2. Leinad

  Sygalskap - DIY hengekøye og pakkposer

  Takk takk. De fleste tabber og stygge sømmer er ikke avbildet, vet du Men ja, må jo innrømme at jeg er greit fornøyd og at de nok vil holde i mange år til mitt bruk. Ser at din versjon nok er den mest utbredte av de som lager pakkposer fels på amerikanske diy-forum og på guidene som ligger ute på feks YouTube. Skal nok prøve den metoden også. Litt usikker på argumentet jeg skulle brukt imot, annet enn at man kan "vakuumpakke" mine gitt at man tetter sømmene. Nå er jeg faktisk ikke så glad i å vakuumpakke, jeg synes det bare blir mer klumpete sekk av det.. Har også tenkt i mitt stille sinn at min metode er lettere å klipse rundt tverrstagene i kanoen. Men det fordrer jo igjen tette poser, og de posene jeg har idag som brukes i kanoen er av vesentlig kraftigere og helt vanntett stoff.. Så ja, det ender jo opp med at jeg må følge rådet ditt og prøve de. Det andre jeg ser er jo at jeg må bestille opp flere farger. Kan ikke sulle rundt med like farger, det blir jo bare vas.
 3. Leinad

  Sygalskap - DIY hengekøye og pakkposer

  Før bestillingen med stoff kom fra Tyskland øvde jeg litt med nisser, som sagt. Her er en av de - jegernissen. Kropp i jervenstoff, resten av stoffet er stort sett rester fra andre prosjekter. Stjal ei sofapute for å bruke fyllet. Ikke akkurat friluftsutstyr, men relevant nok?
 4. Leinad

  Sygalskap - DIY hengekøye og pakkposer

  Blir så tidlig mørkt nå om dagene, så foreløpig har jeg bare innendørs bilde av køya. Skal nok komme med flere bilder når jeg får prøvd den ute i dagslys. Vekt ferdig hengekøye med stropper og karabiner. Til info ble den 60 gram lettere enn TTM singel-køya. Vekt hengekøye pluss opphengsstroppene fra ticket to the moon-køya. Skal sy meg noen egne når jeg får tid. Foreløpig ingen fare for at noen her i huset blir med på vintertur med køye, så jeg trenger bare et sett enn så lenge. Det var det, foreløpig. Har flere prosjekter på gang, og mange i planleggingsfasen. Men kjøpte en del forskjellig fra extremtextil, så har mye forskjellig stoff igjen. Må bare finne tid til å sette meg ned.
 5. Leinad

  Sygalskap - DIY hengekøye og pakkposer

  Så var det hengekøye. Motivasjonen for å lage denne var flere - men hengekøye er jo gaanske digg å ligge i. Jeg har fra før en Ticket to the moon single som jeg er ganske fornøyd med. Kanskje litt kort innser jeg etter at jeg lagde denne. I tillegg er det jo et ganske enkelt prosjekt i og med at det er en såkalt "gathered-end" hengekøye. Så god trening for nybegynnere dette også. Er tross alt begrenset hvor mange grønne pakkposer på 45*70 cm jeg trenger. Bestilte 4 meter med olivenfarget ripstop-nylon fra extremtextil. 70 denier og 66g/m2. Ganske lett stoff - og førsteinntrykket er at det er behagelig å ligge i. Holdt nesten på å gå på en smell når jeg bestilte stoff. Hadde silikonbelagt nylon i handlekurven, men det er fy fy til køye da det ikke puster noe særlig (i det hele tatt?) og blir klamt.. Flaks at jeg hadde is i magen og sjekka litt, for en gangs skyld. Stoffet jeg kjøpte heter til og med hammock-nylon, så det her må jo være bankers.
 6. Da er steget tatt inn i den skumle DIY-verden. Etter en del trening med symaskinen i form av å sy julenisser, julesokker og elghoder kom det til slutt noen pakker fra extremtextil i posten. Planene er mange, motivasjonen er høy, men selvinnsikten er lav. Jeg har det med å haste litt i svingene og ikke tenke meg om. Det blir derfor fort sydd kanter på retten som egentlig skulle vært på vranga, og det hender jeg starter i feil ende. Sprettekniven har nok nesten vært i bruk like mye som symaskina selv foreløpig. Meen, det har da kommet noe ut fra baksiden av maskina som kan brukes i friluftslivet framover allikevel. Først ut var pakkposer. Forholdsvis enkelt sier de som har peiling. Brukte noen poser jeg har liggende fra før som utgangspunkt for design, og døste foran youtube i noen timer for å finne den beste framgangsmåten. Målet her var pakkposer i god størrelse som tåler en regnskyll. Ikke dønn vanntette i første omgang. Stoffet er silikonbelagt polyester, 75g/m2 2nd choice fra extremtextil. Veldig greit stoff å jobbe med. Ikke for glatt og tynt, slik jeg fryktet. Var bare å dure det gjennom symaskina som en gal. Videre brukte jeg 20mm airloc-klips og en 20mm D-ring. Båndet er et polyesterbånd på 20mm. Brukte vel ca 55-60 cm til hver pose. Klipte opp stykker på 50*145cm. Det ga ferdige poser på omtrent 45*70cm. Fin størrelse syns jeg, og et morsomt førsteprosjekt.
 7. Leinad

  Sovepose til 3 åring

  Er ikke du en sånn teltnerd? Hvilket telt har du tenkt å bruke med småttisen? Ellers høres det jo ut som en ok barnepose fra sportsbutikken (med mulighet for forlenging til 145 cm) pluss fleecepledd/liner skal være bra nok. Sommeren holder det sikkert med bare posen, De oppgir ikke komforttemp på barneposer fordi folk stoler på det, og driter i å kontrolle/bruke hue. Tro det den som kan.... Tur blir det helt sikkert. Vogn og telt er tur det og. Hadde vogna inne i wigloen på fisketur flere ganger vi. Gull det. Alle muligheter for folk som er kreative. Og det er du vel
 8. Leinad

  På tur med 6mnd gammel svensk dansk gårdshund.

  Hvis bruksområdet er en liten lett hund på vinteren tipper jeg det meste du finner i butikken vil holde. Ellers kan du høre med noen hundekjørere, de kan sikkert tipse deg om hvor du kan kjøpe større mengder til en rimeligere pris. Slik jeg ser det er utvendige sømmer et must, og borrelås som låsing så det sitter. Vær forberedt på at de faller av, det er ganske vanlig. Ved løping på barmark er det ofte litt mer slitasje, og du trenger kraftigere sokker. De gummierte på dyrefor.no får bra tilbakemeldinger ser jeg. Du må nesten bare se hva du føler det er behov for. Jeg bruker kun sokker når det er strengt nødvendig, og det er når bakken er frossen noen cm eller ved tynn skare. Da går bikkja og skjærer i potene hele dagen, og sokker er helt avgjørende hvis hun skal fungere dagen etter også. Men dette er ved jakt, og det er da snakk om 1-3 mil per dag med høy hastighet. Til vanlig turbruk ville jeg bare hatt et sett + reserve med helt vanlige sokker i sekken i tilfelle det skulle bli behov. Forresten bra du tok med bikkja på tur og at det ble suksess! Du har mye god turkompis i den der.
 9. Leinad

  På tur med 6mnd gammel svensk dansk gårdshund.

  Bare å gi gass. 3-8 grader er ingen temperatur for en hund i bevegelse, og du har både nødvendig utstyr og tankesett for å holde hunden varm når den er i ro. Tviler på at du en gang trenger varmeposen, men det er greit å ha noe å legge på bunnduken i teltet som hunden kan ligge på, så ta den bare med. Eneste tipset jeg kan se for meg til senere turer (minusgrader) er å holde potene godt stelt. Klipp negler regelmessig, og evt klipp hår under poten. Den her rasen har kanskje ikke så mye hår som vokser ut der når jeg tenker meg om. Isåfall ingen bekymring. Og - potesokker til vinteren kan være greit å ihvertfall ha i bakhånd. Men som sagt - dra på tur med hunden din og kos deg ihjel med den. Dette er en robust og tøff rase, så det er ingen grunn til bekymring. Skulle den mot formodning slite så hiv den i sekken
 10. Leinad

  Selebukse i Gore-tex

  Ok. Dette stoffet ser nå ut til å være mer enn bra nok ut fra spesifikasjonene de oppgir. Hadde håpet å høre litt om hvor stivt det var og om det føltes ok mot kroppen i bevegelse osv. Tror jeg sender de en mail og spør pent om de kan legge ved en prøve av det i neste bestilling. Er ikke noe hast enda, det blir ikke bukse med en gang.
 11. Leinad

  Selebukse i Gore-tex

  Stilig prosjekt - flott at du deler til inspirasjon for oss andre. Er det dette stoffet du har brukt? https://www.extremtextil.de/en/3-layer-laminate-gtx-extra-breathable-soft-elastic-ptfe-membrane-130g-sqm.html
 12. Leinad

  (Nesten) vanntett arctic bedding

  Så bildene på instagram. Så ut som et spennende stoff til sekk/bagprosjekter. Men som du sier, ikke billig. Fikk mail om at første pakke ble sendt fra tyskland idag, så det skal nok gå rimelig kjapt til det kommer hit. Kanskje allerede neste uke. Regner med pakke nr to blir sendt imorgen, men det viktigste ligger i første pakken så det er ikke så travelt. Blir ikke like fete prosjekter her i huset, men satser ihvertfall på å få sammen noen pakksekker og en hengekøye - så får vi se hva det blir til.
 13. Leinad

  (Nesten) vanntett arctic bedding

  Du gjør mange fine prosjekter, mye å lære for oss nybegynnere. Hva er din erfaring med leveringstid fra extremtextil til Norge? Og, har du erfaring med det samme fra ripstopbytheroll feks? Avsto fra å bestille fra ripstopbytheroll idag pga de har mye dyrere frakt - og jeg prøver å bestille pakker under 350,- Men liker utvalget dems bedre, og må nok til slutt bestille noe greier derfra og. Så langt jeg kunne se hadde de mye bedre utvalg av stoff til hengekøyer feks.
 14. Leinad

  Ally 18 montering

  La den stå oppslått en stund. Neste gang går det nok mye raskere. Tror alle som har en ally kjenner til det der
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.