Gå til innhold
 • Bli medlem

kommandomark

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Dette er kanskje et vanvittig sent svar. En kamerat og meg kom akkurat hjem fra en dagstur på Norefjell. Det finnes ikke snø. Bare skare og mange åpne flekker med lyng. Fin tur, men litt lite snø!
 2. Slapp av, Marius. Jeg skal kjøpe boka så fort jeg får lønn. All turlitteratur er god litteratur. Må jo ha den i samlinga av alle Larsforlaget-bøker.
 3. Jeg har Synchro high sjøl, og jeg er storfornøyd. Hvis jeg ser bortifra de største kjøttsårene ved inngåing de første ukene. Måten jeg har gått de inn på nå er ved å bruke de HVER eneste bidige anledning. På jobb, skole, fritid, hva som helst. Teip føtta dine godt før du går de inn og ta godt vare på de på kveldinga.
 4. Risengrynsgrøt til frokost er solide saker for å starte dagen. Kjøp porsjonspakker. 2 pr. måltid går som regel med. Kanel og sukker har du på en flaske og smør ved siden av. Til lunsj for meg er det alltid knekkebrød med skinkeost, eller annen smøreost. Middag består av potetmos med noen skiver spekepølse oppi. Hvis ikke fisket melder seg frivillig til å delta på turen da. God tur! PS: Kokt makaroni med smør, kanel og sukker er også en knallgod kilde for karbohydrater. Ha alltid med deg makaroni og ris på tur. Det tar ikke stor plass, veier ikke så mye, og du får my
 5. Man finner teknikken på hvordan man tømmer lufta i pakkposene fra Sea-To-Summit ganske fort. Jeg slenger et kne nedpå og bretter toppen over til en side. Når det gjelder vanntetthet så kan jeg nevne at jeg hadde en pose med klær liggende ute en hel natt under åpen(åpen som i åpen sluse) himmel mens jeg koste meg i teltet. Det regnet noe helt vanvittig forjævlig. Type "teltet-blir-til-gummibåt"-regn, og dagen etter sjekket jeg posen og klærne var helt nydelige og tørre.
 6. Den og 101 Villmarkstips burde holde lenge. tips-boka fra Monsen er min bibel ihvertfall!
 7. Det var han gamlingen som ødela stemninga for stakaren. Det skulle jo tilberedes laks på kveldinga! Eller "laks" om du vil. Fin historie!
 8. Jeg meldte meg på! Man får vel håpe å ihvertfall komme til Camp 1 og møte andre likesinnede for en koselig wintercamp i Mars.
 9. Nå har det kommet mange gode tips her som jeg også følger, så jeg skal ikke bruke tida på å kontradiktere informasjonen. Men når det kommer til pakkposer så er tipset "jo flere, jo bedre". I min sekk har jeg opptil seks stk fordelt på litere. 1liter, 4liter, 10liter, 20liter, 20liter og 30liter. 1literen for never og fyrstikker(Putt fyrstikkene i en pose, ellers blir de fuktige av neveren), 4liter for elektronisk utstyr, 10liter for votter, lue, sokke 20liter for mat og 20 liter for klær(Kan hende jeg bare bruker en, spørs på om det er sekk eller pulk) og en 30liter for soveposen. Jeg har
 10. Jeg hadde nok investert i en pakkramme-sekk. Hvis du skal ut i tre uker uten mulighet for proviantering underveis og ikke er pakk-kirurg så er det absolutt på sin plass. Jeg er likedan selv. Pakkrammesekker er utrolige handy for lange turer, med store lommer på siden og på toppen inkludert hovedrommet! Dessuten når man har pakkramme, kan man bære nokså tungt uten at det er vondt. Bergans Powerframe eller Norrøna Reconpack. Anbefales på det sterkeste!!
 11. Mornsann, alle felles turtullinger! I høstferien(Første uka i oktober) skal jeg ut på en ukes kanopadling med innebygget avslapning i Nordmarka. Jeg skal ta ruta fra Mylla og nedover. Jeg ble med et skikkelig usikker på hvilket nivå temperaturen kommer til å ligge på den uka. Hvis den er lav må jeg kanskje gå til innkjøp av en ny suvipusi. Er det noen som også vet hvordan fisket er der da? Takk og bukk!
 12. Jeg har et Nordmarka 2 som jeg bruker til mindre turer. Har ligget og hørt på dundring fra regn i fem timer uten at det kom så mye som en dråpe inn. Litt kondens, det må man jo tåle, men ingen vanndammer. Jeg er storfornøyd med tanke på at teltet var så billig som det var. Bare en skarve tusenlapp.
 13. Bø! Selv jobber jeg i barnehage og vet akkurat hva du prater om. Uansett hvor god votten er så sniker det seg vann og snø og slaps og dritt og møkk inn på de merkeligste steder. De vottene som jeg har best erfaring med er reima-votter og spesielt Hestra sine votter. Hestra lager slitesterke tøffe votter som tåler det meste av vann og er solide mot kulde! Kongevotter!
 14. Jeg prøvde ut LaCrosse-skoene i -25c rett etter jul. En tur ut på isen i fire timer. Jeg var varm og god hele tiden!
 15. [Hidden Content]/bergans-sirdal-jakke-herre/ Denne har jeg brukt mye det siste året og er absolutt den jakka som puster best og oppfører seg som en "ånkli proffing" når det kommer til pust og isolasjon. Pelsen på toppen holder mye dritt vekk fra ansiktet når det blåser kuling fra topp til tå.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.