Gå til innhold
 • Bli medlem

mrkozmic

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mrkozmic

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Asker
 1. mrkozmic

  mrkozmic

 2. Her var det mange gode forslag! Tusen takk! Får håpe jeg får prøve alle steder
 3. Jeg har to barn på 6 og 9 som jeg drar på tur stort sett alene med. Trenger forslag til turer på Østlandet der det er mulig å parkere inntil vannet. Både dagsturer og med telt for 1-2 netter er aktuelt. Hvis noen andre vil være med og vi har minst 2 biler så er det mulig med steder der man kan laste av utstyr før man parkerer lenger unna.
 4. Fra Synnervika nord på Femunden, nord over til Langtjønna, Feragen og ned Feragselva og Håelva helt ned til Røros. I helgene finner du sikkert noen lokale ungdommer som kan kjøre deg tilbake for bensinpenger++. Mye stor Harr og noe gjedde. Statskog har utleiehytter både i Synnervika og der Feragnselva starter (Feragsdambua). Har vært på Feragsdambua mange ganger og kan anbefale den. Ha med en stor boks med enkle vårfluer av elghår
 5. Må prøve det uten barn først. Med 2 barn på 6 og 9 er logistikken litt mer komplisert. Kan ikke bare sette dem av alene.
 6. Takk for veldig nyttig svar! Alene med to barn blir ikke det aktuelt, må finne et annet sted.
 7. Noen som vet hvor man kan parkere ved Børtervannet? Har tenkt å padle kano der og vil parkere så nærme vannet som mulig. Ser på kartet at det går vei helt til vannet forbi DNT hytta, men det er et hus ved enden av veien.
 8. OK, så å frakte kanoen på biltaket går greit i moderat fart. Hva med henger. Kan tenke meg at det er mindre krefter som drar i kanoen når den ligger bak bilen.
 9. Går det bra å frakte en Ally kano noen mil i sammensatt form på biltak? Kan det eventuelt være bedre å ha den på en liten henger (2m lang)? Kanoen er 18,5'. Den vil da stikke ut ca. en halv lengde bak hengeren.
 10. Hva er den praktiske forskjellen mellom en 17' og 18,5' kano? Er det stor forskjell håndtering og padling av disse? Gir en 18,5' merkbart mer plass? Kan man sette inn 2 ekstra seter i begge kanoene? Hva med solopadling? Vi er en familie med 2 barn p 4 og 7. Vi har tenkt å bruke kanoen for det meste til helgeturer, men også til lengre turer av og til. Har man små barn så er det greit å ta med seg en del ekstra ting så god plass er kjekt.
 11. Hva er mest praktisk til å ha på seg og med seg på 2-5 dagers turer i skog og på fjellet om sommeren og på høsten? Jeg har frem til nå gått som regel i allværsbukse og jakke på kjølige dager, men jeg synes det ofte blir klamt. Tøyet, spesielt buksa, bråker også en del. Har begynt å tenke på en kombinasjon av bukse og jakke som ikke er nødvendigvis vanntett, kansje bare vannavstøtende + et lett regnsett. Tøyet skal tååle at det regner i flere dager uten å slippe vannet gjennom. Noen synspunkter eller forslag til konkrete plagg?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.