Gå til innhold

Hifly

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hifly

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hifly

  XXL må være en ekstrem varm sover🤣

  Lurer på hvor de henter tallene om at den "tåler -40" fra. Dette er jo ikke noe Therm-a-rest spesifiserer på sine sider. Madrassen tåler nok -40 i vindstille forhold, men ligger du i en sove pose til 299,- fra Biltema hjelper nok ikke madrassen så mye.. Mye reklame fra disse "mendgevarehusene" som kun er salgstaktikk, kan ofte gi optimistiske uerfarne turgåere mindre heldige overraskelser!
 2. Haha 😄 Derfor jeg fokuserer på rabatten og ikke peisen som fremdeles er på 6k 😑 men snart julelønn! Til meg fra bikkja 👍
 3. En av de omtalte posene på 40% rabatt: https://www.fjellsport.no/fjallraven-polar-30-long-burnt-orange.html 😄 Har bestilt en for å få byttet ut den gamle Ajungilak Tyin posen min 👍😊
 4. Hifly

  Røverkjøp og gode tilbud

  Fjällräven Polar - 30 long sovepose til 5999,- på fjellsport. Veiledende er 11000,-, tidligere vært i salg hos fjellsport for 9999,-. Nå blir Ajungilak Tyin posen byttet ut! 😄👍 https://www.fjellsport.no/fjallraven-polar-30-long-burnt-orange.html
 5. Hifly

  Røverkjøp og gode tilbud

  KomplettFritid har Hilleberg Rogen på tilbud nå til 6626 mot veiledende 8495. Flott 2-mannstelt for 3 sesonger https://komplettfritid.no/product/hilleberg-rogen-red http://no.hilleberg.com/SV/tält/yellow-label-tält/rogen/
 6. Hifly

  Bergans wiglo lt4

  Du kan både klipse dem av og forlenge dragkjedene. Et tips er å ha en liten taustomp festet i toppen på ytterduken slik at du kan justere hvor lang ned innerteltet "henger" hvis du klipser løs toppen. Du kan også bruke strammingen på luftingen i innerteltet mot midtstangen, men da kan det anbefales å ha litt mer friksjon rundt stanga, f.eks tape eller grov maling. Anbefales virkelig å senke taket for å få mer varme i innerteltet, bare pass på å justere luftingen i taket slik at du ikke får "slag" i innerteltet hvis det blåser mye ute.
 7. Hifly

  Fjellheimen 3 camp og mann på 185cm?

  Har selv ganske nylig byttet ut Fjellheimen Camp 3 til fordel for et Kaitum 3, nettopp pga de loddrette veggene innvendig. Jeg er selv 194cm lang, og Fjellheimen Camp 3 fungerer utmerket på de 3 mildere sesongene da liggeunderlag er lavere og posen tynnere. På vinterstid skal det veldig lite snø til på duken (og vindpåvirkning) før fotenden av soveposen er godt pakket under sammenslått inner/ytterduk på teltet. Har du mulighet/økonomi til å kjøpe et telt med rette innervegger er det å anbefale, men skal ikke teltet benyttes på vinterstid kan jeg på det varmeste anbefale Fjellheimen! Kanonbra telt, god lufting og god kvalitet! For ditt forklarte bruk, er det bare å investere i Fjellheimen. Et bra triks er også å legge en pakkpose med litt utstyr i fotenden for å unngå at soveposen (og du) sklir helt ned i "skåren" av teltet.
 8. Hifly

  Røverkjøp og gode tilbud

  For de i Bodø/omegn: 50-80%(flyttesalg) på alt hos Intersport Trekanten.
 9. Takk for mange fine tips og innspill! Da er det 2 uker til avmarsj og det meste er klart. Det eneste jeg lurer litt på nå er om Akkajaure er så frosset at det bare er å krysse det vannet direkte fra side til side på i starten av april?
 10. Bergans 9 liter til sykling, Deuter 25 til toppturer, Deuter 45+15 til helgeturer med telt, Bergsns 55 til vinterturene på hytte, Bergans 130 til langtur på sommer og vinter.
 11. Er 194cm og Viking er altfor kort for meg. Vil også anbefale Alpinist, da vil du ha større mulighet for å justere den inn akkurat slik du vil ha den. Er sekken helt dratt ut til maks lengde ville jeg anbefalt å gått opp en størrelse.
 12. Hifly

  Frokost på langtur

  Enig med Jan Erik. Variasjon er viktig om man ikke er av typen som kan spise hirse og knekkebrød i ukesvis Jeg har brukt Lapper som jeg tilsetter brødrasp(får kjøpt i pappakker) noen dager, hjemmelaget frokostblanding der jeg varierer med tørrmelk, kanel, sukker, kokosmasse, tørket frukt og mange forskjellige typer frokostblanding. Har også brukt loganbrød til frokost, fungerer supert og er mye energi i lite masse. Loganbrød kan dog være hardt for magen de første dagene på tur. Toro Suppe med potetmospulver, tørket kjøtt og ekstra krydder. Risengrynsgrøt som nevnt, bare fantasien og appetitten som setter grenser. Frosne pølser kan være humørreddende på tunge dager, men krever mye brensel å få igang.. "Bulke-pulver" som kroppsbyggere kan også brukes om det er en konsistens du ønsker. Inneholder mye av næringsstoffene kroppen trenger på tur..
 13. Hifly

  Røverkjøp og gode tilbud

  Helsport har Patagonia teltet til kraftig nedsatt pris. Selges nå for 6.000,- istedet for veiledende 10.000. Har sett dette tidligere for ned mot 7.500,-, så foreløpig billigste jeg har sett det. http://www.helsport.no/patagonia-1822 Har selv enormt lyst på dette teltet, men januar innbyr ikke direkte til investeringer på dette området for en familiemann..
 14. Hei og takk for svar Jeg må nok kjøpe eller låne meg et annet telt ja. Har gått på sommerstid fra Abisko via en topptur på Kebnekaise og opp til Kiruna, men er fryktelig sugen på det området på vinteren også. Tenker ikke å proviantere underveis, men skal sjekke når fjellstuene i Sverige åpner slik at jeg evt kan handle noe der. Planlegger å gå mye i leden til turisthyttene slik at man kan krype inn på en hytte om formen eller været skulle bli altfor dårlig Har lest en plass at på med 14 dager fra start til slutt skal man være høvelig bra holdent med dager å gå på. Noen som har erfaring med tidsperspektiv?
 15. Hifly

  Hvilken pulk? Trenger råd

  Vil også anbefale en pulk som er litt større enn ditt "absolutte" behov. Vekta øker ikke drastisk og du har større frihet til å pakke lavere og bedre.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.