Gå til innhold
 • Bli medlem

Praeparatus Supervivet

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kanskje Helsport sitt Stetind xtrem 2 er en mulighet? Selv har jeg ingen erfaring med hund på tur i telt, men ut i fra kravene du stiller, kan dette virke som et mulig valg. Testen under gjenspeiler i hovedsak også mine erfaringer med dette teltet de siste 3-4 årene. [Hidden Content] [Hidden Content]
 2. Hohohoho! Unnskyld, men det er en skikkelig morsom setning! Forsvaret er vel de som oftest har kjøpt hundrevis av ting som IKKE er noe bra:)
 3. En metode jeg har fått beskrevet, men ikke prøvd ut i praksis, kan brukes på hvilken som helst stjerne. Først må man se en stjerne over toppen på to faste punkt (feks to pinner stukket i jorden). Ved å vente 20-30 minutter kan man sjekke hvilken retning stjernen har flyttet seg i forhold til punktet den var på tidligere. Om stjernen har flyttet seg rett venstre ser man nord, høyre = sør, opp = øst, ned = vest. Skrått opp og til høyre skal altså bli sør-øst. Logikken bak denne teorien virker fornuftig, da himmelen roterer rundt polaris på en rimelig forutsigbar måte.
 4. Ble Samsung Xcover B2710 på meg. Målte alle Sonimmodellene opp i mot hverandre, og fant ut at XP2 passet mitt behov best. Da jeg sammenlignet XP2 med Samsung sin 2710 synes jeg at jeg med 2710 fikk flere funksjoner (GPS og kompass) til halve prisen. Eneste som jeg "tapte" var litt dårligere kamera og svakere skjerm. Så får vi se om Samsungen holder. Er godt vandt etter å ha hatt en Nokia 5500 i mange mange år.
 5. Noen som vet hvem som evt. selger Sonim telefoner over disk i Oslo? Er litt skeptisk til størrelsen på XP2, så hadde vært fint å holdt den før man bestemmer seg.
 6. Jeg er ca akkurat samme størrelse som deg og passer rett inn i en Large.
 7. Jeg er vel ikke den "Trå-fansen" dere leter etter, men jeg tror at noe av grunnen til at folk reagerer på det bl.a. Erling12 skriver er at det virker som om du håner og prøver å latterliggjøre Trå. Personlig synes jeg det er litt dårlig stil å oppføre seg sånn ovenfor en person som nesten døde når man ikke vet hva som skjedde. Å basere seg på tidlige uttalelser og avisartikkler pleier ikke å være veldig presist. Helt ok å stille kritiske spørsmål til det som ble utført, men prøv å hold den hånlige tonen borte fra innleggene, så tror jeg det blir litt bedre stemning i disse trådene. Så ska
 8. God tur! Fint å lese at dere ikke tar turmålet så seriøst, men er der for å ha en fortreffelig reise, for så å se hvor den ender opp. Er forresten veldig sikker på at jeg så dere på Hardangervidda i påsken, det passer ihvertfall med det jeg så av bilder på sidene deres. Dere campet ikke langt unna Halnefjorden (nærmere bestemt Kolvetjønnan) og forsvant sørover på morgenen.
 9. Diskuteres også her på forumet: [Hidden Content]
 10. Det der er skummelt. Begynnte å lure når det ikke kom inn noen oppdateringer hverken på hans hjemmeside eller på explorersweb. Får bare krysse fingerene og håpe på det beste.
 11. På den andre siden så vil det jo ta kortere tid før vannet koker, og maten vil kanskje legges oppi vannet litt før enn om man måtte vente til det ble 100 grader:)
 12. Føler at spørsmålet ikke bør være kart eller gps, men heller om man gidder å ta med gps i tillegg til kart. Kart er så lett og genialt at enhver burde ha det med på tur. GPS er en luxus som man kan ta med i tillegg, ihvertfall for meg.
 13. Takker så mye for svar. Det du sier er i tråd med lignende anbefalninger jeg har fått fra andre. Ser ut til at vi må endre enten tid for turen eller sted. Takk igjen for innspill!
 14. Done. Would be nice if you could share some of the results with us when you're done!
 15. Hei! Har lenge vært en ivrig leser av dette forumet, og trenger nå hjelp med noen spørsmål fra de av dere som vet mer enn meg. Vi er to kompiser som legger opp til å ta en lengre tur sensommer/høst 2011. Vi tenker over 30 dager på tur, opp til 60 dager er mulig. Vi er bundet til månedene mellom august og desember 2011 pga jobb og skole. I utgangspunktet har vi tenkt Spitsbergen på langs. Jeg ser at de fleste som tar denne turen ligger på ca 30 dager og går på vårparten. Er det noen av dere som vet hvilke problemer vi vil støte på om vi forsøker denne turen på sensommer/høst? D
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.