Gå til innhold

virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  954
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

virrma vant dagen sist Juli 26

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg og ei venninne har avtalt å dra på tur med våre respektive barn denne helgen. Målet er å ligge ute, brenne bål og nyte livet, ikke først og fremst å gå langt. Vi er godt utstyrt med pulker og alt nødvendig utstyr, men klarer ikke helt å finne ut hvor det er lurt å dra. Det blir fort seint og mørkt med avreise etter jobb fredag, så derfor vil vi helst ikke gå så langt denne kvelden. De starter fra Hamar, vi starter fra Oslo, og vi sliter litt med å finne ut hvor vi kan dra på strekningen mellom oss. Noen gode tips?
 2. Takk! Da legger jeg inn noen søk.
 3. Jeg vet at dette ikke akkurat er friluftsliv, men det er så nære at jeg tar sjansen. D på nesten 13 trenger nye alpinski/støvler, og jeg ønsker primært å kjøpe brukt. Hun står ikke så mye i bakke, det blir vel normalt et par helger i året. I tillegg har hun gått noen kurs, så teknikken er brukbar. Hva skal jeg søke etter på Finn? Noen tips? Hun er 160cm og 48kg.
 4. Angående klasseturer: Jeg har arrangert flere teltturer med klassen til datteren min med veldig godt oppmøte. Men vi har ikke dratt til Hardangervidda, vi har dratt i nærskogen. Da blir terskelen mye mindre.
 5. Vi har jobbeturer og koseturer, og det har vi hatt siden datteren min var veldig liten. Jeg synes ikke det ene er generelt bedre eller dårligere enn det andre, en god mix er best. Vi kan presse dagsetappene, spise tørket mat og gjøre det enklest mulig, eller vi kan sløve rundt i leir og bruke mesteparten av dagen på å bygge snømann. Det hender selvsagt også at en tur endrer karakter underveis. Vi var i Børgefjell sist påske og hadde planer om å gå langt, som vi pleier i påsken. Det ble fort klart at datteren min var sliten og umotivert, så da la vi om ruta til en veldig snill liten runde, nøyt sola sola og finværet og bare koste oss. Det motsatte har også skjedd, hvis vi brått har fått lyst til en topp eller en rute.
 6. Ingenting er bedre enn enkle løsninger. Krysser fingrene for at det fungerer!
 7. Hvor mye må du gi for taxi fra stasjonen til Langen? Må blevel bli en del for 30km?
 8. Mitt tips ville være å kjøpe en enkel syntet sommerpose og tre den utenpå Rab-posen. Da dekker du den mellomkalde perioden billig og greit. Mitt oppsett er: Ajungilak et eller annet - sommerpose - fiber. Brukes svært sjelden alene, i så fall sommer Western Mouteneering Apache - opprinnelig ekstremtemperatur -28/komf dame -3. Denne er nå veldig godt brukt og holder ikke lenger opprinnelige temperaturgrenser. Jeg bruker den sommer og vår/høst så lenge jeg regner med at den holder. Den er med på skolgtur denne helga, men ryddes nok snart bort for vinteren. Warmpeace Viking 900, ekstremtemp -34/komf dame -7 I praksis greier jeg meg altså med to poser, men WM-posen har blitt så slitt at jeg har kjøpt erstatning for den. Bruker den likevel så i de tilfellene det er mulig, for å få maks bruksdøgn ut av posen før den kasseres.
 9. Min 12-åring liker å holde på med egne prosjekter. Hun er særlig glad i spikking, og kan bruke timer på å lage et eller annet. Vinterstid kan hun bruke massevis av tid på å lage bord og sitteplasser i solen. Vi pleier å ha med oss en kosepose, og prøver å variere innholdet. Det kan være spill (Ligretto, 3 på rad, Jaipur, kortstokk, annet), lesebrett/bok, notisbok til daglig turrapport + all mulig slags fabulering, logiske oppgaver av ulike slag (løses alene) og diskusjonskort (fuelbox). Innimellom har hun også matlagingsprosjekter. Fiske kan være gøy. Hun driver ofte diverse utforsking av nærområdet, inkludert treklatring, klyving i morsomt terreng og bading.
 10. Vi pleier å dra på romjulstur, og har veldig ofte endt opp med å forandre turmålet når det nærmer seg avreise på grunn av snøforhold og/eller værmelding. Gausdal-Vestfjell ha blitt turmålet flere ganger. Det er et fint område! Og hva med Femundsmarka? Både buer og skog der også.
 11. Sjekk her for en grei oversikt: https://nycomed.no/mage/alt-lurer-pa-laktase/ Det finnes flere merker, og alle virker så vidt jeg kan forstå like bra. Finnes på apotek og helsekost.
 12. Hva med å gi henne laktasetabletter? Det nøytraliserer laktose, sånn at normale mengder skal gå greit. Sikkert lurt å prøve ut hjemme først....
 13. Ja, det finnes fra Valio. Jeg kjøper på nett fra Finland. https://www.suomikauppa.fi/product_info.php?products_id=8640
 14. Vi har hatt Deuter Fox 40l i noen år nå og har vært godt fornøyd med den. 12-åringen min har passert 155cm (har ikke målt henne i det siste) og den passer fortsatt. Jeg regner med at større sekk kommer på ønskelista til jul/bursdag i vinter.
 15. Takk for rapport! Ser ut som en veldig fin tur.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.