Gå til innhold

-sindre

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om -sindre

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Om det er slynga du er mest interessert i, er dette ganske nær, hvertfall, holder til på Oppdal: http://www.vpg.no/Avdelinger/Produkter/Klatring/Diverse---klatring/Sm%C3%A5st%C3%A6sj/Grivel-3F-yellow--135793-p0000067722.aspx
 2. Hjallaveggen og Syltøy - dropp Lokøy, det er ikke verdt et besøk.
 3. Jeg bruker gjerne pålestikk med yosemite-finish. Når du er vant med denne og åttetallsknuten, er pålestikkvarianten vesentlig raskere å legge. Sammenlignet med vanlig pålestikk gjør "yosemite-avslutninga" at denne tåler tverrbelastning inni løkka (vanlig pålestikk kan vrenge seg om du feks henger deg opp i en karabiner inni løkka på knuten). Og det har jo egentlig vært hovedinnvendinga på pålestikk fremfor åttetallsknuten. Enklere å åpne etter at den har vært belastet enn åttetallet, og like sikker som åttetallet, kanskje bortsett fra at klatreparteneren din må kunne den for å ta kameratsjekken. Andre argument for knuten er at den kan slås med ei hånd (om det skulle være nødvendig), og du trenger ikke slå den i to omganger ved innbinding i sela. Om du blir avbrutt midtveis i knytinga og ikke fullfører knuten, så er den også sikrere enn en åttetallsknute, fordi du har fått gjort ferdig pålestikket. (ser den er litt tynn, men har sett argumentasjonen brukt i ei anna bok).
 4. Eh... Hvordan har de tenkt at mesh-"teltene" deres skal beskytte mot insekter når det ikke er gulv på noen av de? Hvor tror de knotten er når den ikke flyr, og hvor holder maur og anna småkryp til? Og hva er poenget med en mesh-tarp med myggnett på 3 av 5 sider? Takke meg til vinteren...
 5. Ok, litt nerdete diskusjon, men jeg hiver meg på, siden ikke den beste børsten er nevnt enda. Det er lite som slår en skikkelig fiskebørste. (hentet fra http://www.lozen.no/product/429782/Fiskeborste.html) Stiv nok til is, bredere og smalere enn mange andre gjør at den ikke tar noe plass.
 6. Noe (gammel) info om vanlige veier opp også på Austisen finnes her; http://www.dntfjellsport.no/index.php?fo_id=1871 Så litt på kartet, tror en vil kunne finne sprekker på brearmen som går ned i Bogvatnet (mellom høyde 1286 og 1251); den er bratt nok til det, og sannsynligvis stikker det fram noe mer fjell enn det som er antydet på kartet. Mest sprekker finner en ved overgangene og i toppen av fallene (der isen slaker når en går oppover) fordi isen på nedsida sklir fra isen på oversida. På samme måte vil en kanskje kunne finne noen sprekker høyt oppe mot Istinden. Når disse er dekket av snø ser en de ikke, og da er de farlige. Men skal en gå på seinvinteren kan en nok anta at snøforholdene er annerledes. For lokale forhold foreslår jeg at du kontakter DNT fjellsport Rana; http://www.dntfjellsport.no/rana/index.php?fo_id=3111 Jan Inge der er også breinstruktør.
 7. Den skjønte ikke jeg. Det er mange måter å være to i taulaget på på bre. Men redning og inndeling av tau blir gjerne litt annerledes. Jeg vil anbefale deg at du finner ut litt om det før du legger ut.
 8. finn.no http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/resultat?CATEGORY/SUBCATEGORY=5218&sort=5&keyword=ved+bergen&CATEGORY/MAINCATEGORY=67 billig ved er gjerne våt ved som må lagres og tørkes typisk for neste sesong... det gjelder feks de på byggevarebutikker...
 9. -sindre

  Dry tooling

  Tørrøksing Er hvertfall et par felt i Bergen som er bolta opp til formålet (blir jo endel slitasje på fjell).
 10. Den gamle føreren ligger her: http://www.ostersundskk.se/klattring/fjallklattring_sylarna.htm Har bare gått der sommerstid.
 11. Hei, tidlig på sommeren (nå) kan det nok være litt trått å vasse i snøen, da vil jeg anbefale ski. Hvor har dere tenkt å gå? Fonnabu - Holmaskjær er jo den klassiske gamle ferdselsveien fra Mauranger til Odda, jeg har flere sesonger ført denne strekningen, og i fellesferien er det daglig føring her, men har man brekurs er det selvsagt ikke noe i veien å gå på egenhånd. Denne turen går man fint på beina fra slutten av juni. Omkring tre timer korteste vei over platået. Tar omlag en time på ski, men er jo mye å bære med seg. Senere i sesongen (august-september) kan det nok dukke fram ispartier i år, på grunn av lite snø i vinter. Da kan stegjern være greit å ha. Jeg ville ikke gått til anskaffelse av truger tror jeg. Er det på Folgefonna du skal på kurs?
 12. Hei, takker for svar, mulig jeg tar en telefon dit. Godværsalternativet jeg har sett meg ut blir å gå videre NV fra Storskrymten (1985) til botn og dreiende øst på Istjønna (1543), opp og øst over søre Reppdalstangen og nord til Gråhøsteinslægda, videre ned Krokåtbekken til Urdvatnet og Loennechenbua, og siden videre til Gammelsetra/ Jenstad.
 13. Hei, noen som har gått fra Storskrymten og ned til Grøvudalen vinterstid? Er det mulig å gå ned Storgrøvudalsbotnen? Har tenkt å gå fra Hjerkinn og til Vangshaugen eller deromkring og plukke noen topper underveis nå i påska. Hvis noen har vært i området vest for Snøhetta i det siste hadde det vært kjekt å høre litt om forholdene:) Sindre
 14. Demmevass/ Simadalen. http://www.nrk.no/magasin/natur/1.6256558 Se forøvrig historieboka om Demmevasshytta utgitt av Bregruppa, hvis den er å få tak i enda.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.