Jump to content

Nikke

Aktiv medlem
 • Posts

  700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Nikke

 1. 4 episode er ute nå. Endelig når vi elva, men før det svinger vi innom et pent røyevann.
 2. Utrolig hvor lykkelig (og barnslig) man blir bare man kommer seg ut med raften🤣 Karma video 2.mp4
 3. Tusen takk for det! Totalt sett, himmelsk. Likevel opplever man jo det meste på de lengre turene. Det innebærer store og små utfordringer/overraskelser, samt vær og vind. Når det er sagt, så er det akkurat derfor jeg liker lengre turer. Hadde jeg ikke hatt andre avtaler (flere turer) så hadde jeg blitt ei uke til 😅.
 4. Da er sommerens eventyr historie og hverdagen i ferd med å innhente en stakkars som helst skulle ha strekt sommeren litt til. Første tur var på tre uker og ble tilbrakt i øst Finnmark. Siste uka var jeg tilbake i vakre Nordreisa. Har så smått begynt å legge ut noen minner på Instagram, og som før deler jeg her etter hvert som man får oversikt over bilder og video materiale. Tre ukers turen tar litt lengre tid å «fordøye». Kort oppsummert var det fantastisk å dele en langtur med min sønn på 24år. Etter ei drøy uke møtte vi og tilbrakte ei lita uke med bestekompis og medeier av 60degrees. Underveis stiftet vi bekjentskap med utrolig hyggelige og hjelpsomme folk! Utover det så var det varmt og godt vær, dårlig fiske, utfordringer, fantastisk natur og som vanlig et møte med de fleste insektene vidda har å by på. Nordreisa har blitt fast stoppested gjennom flere år, gjerne etter en lengre tur i nord. Der oppholder jeg meg hos en god gammel venn og hans familie. Gjestfriheten er forbi ord! Som regel blir oppholdet et normaliseringsprosjekt der kropp og sjel igjen skal synkronisere seg med samfunnets puls. Likevel finner vi tid, mellom sosialisering, god mat og drikke, til flotte dagsturer og noen dager til fjells i dette eldorado av natur. Bildene og videoene er fra dette oppholdet. Turen inn.mp4 Turen ut.mp4
 5. Som nevnt, er bare kjempe frustrert etter så mange år med samme driten.
 6. Er ikke uenig Grimmer, det har toppet seg en del og bare veldig frustrert.
 7. Var kanskje uklar. Det er som oftest fiske det dreier som, da isfiske når det gjelder scooterkjørere. Fiskekort koster penger, og de som selger de selger selvfølgelig fiskeopplevelser. Likevel så enten eier de eller forvalter grunnen man fisker på. Har ikke de et ansvar?
 8. Endelig var turen kommet! Første overnattingstur for morfar og barnebarn på 6 år. For å få det viktigste unna først, for en flott tur det ble! Likevel, det jeg ønsker å ta opp er det evinnelige forsøplingsproblemet. Snakk om miljøbevisste barn! Hun ble skikkelig skuffet av å se bål grua, mens jeg ble grusomt flau! "Vi har lært i barnehagen at sånt gjør man ikke!" Svar skyldig så stemte jeg enig i dette og foreslo å rydde opp. Dette var på den siste øya i innerenden av Store Støle på Skrim. Altså har noen padlet dit. Dette er en liten øy, type tusle rundt på 5 minutter. Dermed også veldig sårbar med tanke på forsøpling og nummer 2 dobesøk. Det som lå der av søppel var både plastikk, matrester og tekstiler i bålet. Et lite stykke unna lå det våtservietter på bakken. I tillegg hang det en ullsokk med et hull i treet ved siden av. Hennes reaksjon gir om ikke annet håp om at det kommer mer miljøbevisste barn og unge etter noen av de idiotene som turer frem som cowboyer nå om om dagen. Skjerpings!
 9. Bra post @Nordhauk Uansett hvilken vidde eller dyp skog jeg har vandret i/på de siste 30 årene har dessverre vært preget av kunnskapsløs ferdsel i naturen. Spesielt forsøpling. Jo lengre inn på viddene jeg har langt turen, jo mer har håpet vært, om ikke få oppleve det helt uberørte, så hvert fall ryddige camp plasser. Likevel, har blitt skuffet gang på gang, faktisk på hver eneste tur. Siste tur ble lagt til Øst Finnmark. Igjen håpet jeg på å finne en liten lomme villmark, men ikke denne gangen heller. Bålplasser langt inne på vidda der folk hadde lagt igjen søppel eller objekter som ikke skulle vært der. Dette var ikke søppel etter snøscooter kjørere. Så spørsmålet jeg har grublet på på de siste turene er ikke hvem som har ansvaret, det er selvforklarende, men hvem som bør ta ansvaret for en opprydding. For, noen eier eller forvalter den eiendommen vi benytter oss av. Det er ikke gratis heller, hvert fall ikke for oss som har fisking som primæraktivitet på tur. Ja, jeg er klar over at det er turfolket som har forsøplet i årevis. Men, bør det ikke ryddes av eiere/forvaltere? Har ikke de et ansvar for hvert fall andre som kommer etter oss når de tross alt tar seg betalt?
 10. Episode 3 er nå sluppet. Vi nærmer oss stadig elva og padlinga ned og ut fra vidda. Men først en kort jakt på røya i sterke vindkast og en overnatting, samt en dobbelbæring og ei natt ved et nydelig vann.
 11. Hjelpe seg å dr.... lei jeg ble av å gå inn og ut av packraften for hver tiende/tyvende meter😅. Da var det både mer praktisk og artig å legge seg bak på raften og styre med bena🙏. Why not.mp4
 12. Det ser kanskje idyllisk ut, og var nok det, men ikke enkelt å ha fokus på det akkurat der og da. Faktum er at bildet ble tatt dagen etter vi jobbet 6 timer nedover elva for kun å klare å legge bak oss 3km. Prisen man betaler for å begi seg i kast med en heller ukjent og lite padlet elv. Ja, vi kunne ha gjort ting annerledes, samtidig er det noe forlokkende med eventyr der ikke alt er kartlagt, timet og tilrettelagt, slik som livet ofte ellers er. Premien kom dog etter 3 timer da vi endelig kunne sette oss i packraftene og skli timevis lydløst nedover en rolig, smal, intim, dyp og klar elv. Der og da ble alt innfridd!
 13. Ny episode ligger ute nå fra fjorårets langtur i Finnmark. Det blir klarere og klarere at det var mye følelser ute å gikk på denne turen, samt følelser som fikk utfolde seg både gjennom tilføying av musikk og filosofiske tanker i etterkant. Det meste av dette kan nok spores til perioden med korona i forkant av turen. Naturen ble rett og slett balsamen sjela trengte.
 14. Det er mange aspekter ved langtur jeg liker. Man får ofte litt av alt, det være seg vær, slit og kos. Når i tillegg turen legges til ukjent terreng, ja da bør man være klar for det meste. Slik ble det også på fjorårets eventyr over 14 dager. En av mange utfordringer på turen ble vannføringen den første dagen på elva. Vi fikk oss en 6t arbeidsøkt med lining, trekking, dytting og snirkel manøvrering gjennom et område med småstein spredt på tvers av hele elva. Etter 3km fikk vi nok og slo leir på en idyllisk øy midt i elva. Episode 2 fra denne turen har Youtube premiere førstkommende fredag. Sving gjerne innom. 2020.mp4
 15. Nikke

  Fiskefeber.

  Etter mange år med fiske og noen pene størrelser i håven, så går jeg inn i sesongene med litt sånn, ja ja, det skjer aldri igjen. Men så fort turen nærmer seg, eller når man tar første kastet, ja da slår den gamle fiskefeberen til. Til tider så ille at jeg gjør rocky misstakes, blir skjelven og kokt i topplokket. Hva er det med den fiskefeberen, og hvordan har dere det?
 16. Lest hele tråden, og skjelden har vel ordtaket "smaken er som banken" vært mer passende. Foreløpig høydepunkt er en skribent som trenger 5pk real, om dagen.😅 Testet real, for real, på begynnelsen av 90.tallet. Setter derfor pris på endel av smakene deres i dag. Likevel, alternativer ønskes velkommen. Når det er sagt, for egen del passer ordtaket "alt går i grisen". Overhodet ikke kresen, det meste smaker bra, samt at jeg har med ulike krydderier.
 17. Julenissen visste at jeg hadde vært kjempesnill i 2019, så jaggu lå den packraft under treet den jula. Tålmodigheten ble satt på prøve i vente på våren og en sjanse til å få sjøsatt den nye doningen for første gang. Endelig gikk jungeltelegrafen om at flere vann i Vestfold endelig var isfrie. (Nesten). Det ble en kort men fin tur, der første inntrykket, etter å ha vært noe skeptisk, ble gjort til skamme.
 18. https://www.nrk.no/vestland/fann-furutre-med-store-hakk_-_-mistenkjer-uvitande-turfolk-med-hengekoye-1.15508893
 19. De virkelig forsto meg, og jeg fikk helt vederlagsfritt nye 36mm stålvaiere med meg som plaster på såret. Samtidig ga de meg helikopterservice med levering av ny tarp i hele Skandinavia ved nytt uhell, til 2030!
 20. Tja, høres ut som vi har litt forskjellig bruk/oppsett. Den jeg reklamerte på sjekket de der og da. Gikk så ut døra med ny tarp 10min etterpå. Service på topp, og slapp heldigvis det våset om brukerfeil. Nå er tarp to i full oppløsning etter en tur, men gidder ikke engang bry meg, skal ikke ha den modellen igjen. Tips, det er verdt å sjekke skråsømmene ut mot kantene.
 21. Kan ha noe med forskjellen i bruken å gjøre. Har du testet den i vind/krevende forhold? Eventuelt strammet den godt opp slik at man får testet festene? De var dog enig med meg i at å sy søm helt ut til kantene fører til en svakhet. Så eiere av denne type tarp bør gå over hele ytterkanten og teipe (Type A) sømmer som ikke er stoppet før ytterkanten.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy