Gå til innhold
 • Bli medlem

friluft_h

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Speider-sport selger Kartverket sine til 179,- med gratis frakt over 1000,-.
 2. En grei oversikt over mange gode lykter: [Hidden Content]. Ser ut til at det kommer en ny test snart. Fokuset er på sykkel, men mange kommer også som hodelykt. Legger man til Zebralight og Armytek tror jeg man har ganske god oversikt.
 3. Helsport Svea 4 Camp 4449,- Oslo Sportslager.
 4. Flott med tilbakemelding. Har enda ikke handla. Dette med stengene til Helsport i kulde har vært der jeg har vært mest i tvil. Virker her som hvertfall enkelte telt holder mål. Angående vekt og plass kan jeg nok ikke ha noe mindre enn Svea 3. To voksne og minst et barn pluss minst ei bikkje krever litt plass. Spørsmålet er vel mer om Svea 3 er stort nok. Kommer nok også til å bli noe brukt som rent tomannstelt, men kan dette kan ikke gå på bekostning av primærbruken plassmessig. Selv med et eventuelt "Helsport vekttillegg", virker ikke dette teltet å være særlig tyngre enn
 5. Noen som har rukket å gjøre seg noen erfaringer med Sveateltene enda? Mener det tok over for Spitsbergen i år. Trepersonsvarianten virker bortimot ideelt i mine øyne da det er noe mer strømlinjeformet enn Hilleberg Keron 3 GT og noe kortere og bredere. Noen som vet om konkrete forandringer fra Spitsbergen annet enn det åpenbare? Har vært noe snakk om noe skjøre stenger og annet småtteri tidligere.
 6. Har lest litt mer rundt om nå. De mer gjennomførte artiklene jeg har kommet over sier at mindre enn 1% av befolkningen ikke har et dominant øye. Andre igjen mener at absolutt alle har et dominant øye. Så sannsynligheten for å ikke ha et dominant øye er med andre ord liten. Har også prøvd bevisstgjøre meg litt mer på hva jeg faktisk gjør ved testene. Der andre etter det jeg skjønner fokusere automatisk gjennom det dominante øyet ser jeg to hull i arket og må velge hvilket jeg skal bruke. Skal jeg følge det umiddelbare instinktet ser jeg midt mellom hullene(ser ikke målet), i høyr
 7. Lompa, takker for oppslag. Varierende dominans virker logisk. Hadde det ikke vært for at armene er rechts hadde det vært akkurat det samme hvilken side jeg skjøt. For øynene blir det riktig på begge sider. Hvis links så virker venstre øye å være dominant og hvis rechts virker høyre øye å være dominant uten noen form for sikting langs løp/korn. Stod det noe mer info om varierende dominans? Får ta en ekstra googling.
 8. Har nå forsøkt samtlige metoder jeg vet om for å finne dominant øye. Alle finger-/papirtester ender med at jeg må velge hull(ser også det "hullet" jeg ikke velger i sidesynet), eller resultatet blir avhengig av hvilken arm jeg bruker til testen. Hadde trua på å montere kjapt for så og se hvilket øye man hadde brukt etterpå. Resultatet ble at når jeg kasta opp på venstre side var det venstre øye jeg hadde siktebilde med og tilsvarende høyre øye på høyre side. Hadde absolutt all fokus på målet og resultate ble det samme hver gang etter en lengre stuejakt. Har forøvrig aldri skutt links.
 9. 20% på alle lagerførte Hillebergtelt hos Sportsnett denne uka. Stort mer i rabatt ser man vel sjelden på Hilleberg.
 10. Drar opp denne igjen. Noen som har erfaringer å dele?
 11. Isbjørn lager poser på mål. Ikke gærne priser heller, og norskprodusert. Se www.isbjorn.no. God kvalitet, men såvidt jeg vet bruker de kun kunstfiber og ikke dun. Eventuelt korter man bare ned en standardpose med en reim rundt i fotenden.
 12. Hei. Imponerende at du har gått ned såpass, stå på videre! Har selv kikka på Vikafjell, virker som en god ski i sitt segment, men du vil nok oppleve at den går lett gjennom i løssnø uansett om man veier 60 eller 120kg. Den er rett og slett ikke bred nok. Og her ligger problemet. Skia er bredere og tyngre enn en langrennsski, men har ikke noe særlig bedre bæreevne i løssnø. I tillegg har en langrennsski mye bedre egenskaper i løypa. Hvis du skal ha nok bæreevne i løssnø må du uansett opp i bredder som blir for brede for spora i lysløypa. Jeg ville gått for en langrennsski/turski s
 13. BC(eller NNN BC som jeg mener den egentlig heter) er en kraftigere versjon av vanlig NNN. Både bredere binding/plate og tjukkere metallstang på skoene. NNN til langrennsski og NNN BC til fjellski.
 14. En ting jeg har stussa over de stedene de har hatt både Fischer E109 og Åsnes Ingstad/Nansen er at finishen virker veldig mye bedre på Fischer. Har flere ganger fått fliser i fingrene av Åsnesskiene når jeg har håndtert de. Ru og tjafsete overflate, særlig i overgang såle/stålkant/ski. Også sporet under virker å være gjort vel raskt frest. Alle parene med Fischer har vært perfekt slipte og tilpassa. Sliter litt med og skjønne hvorfor i all verden Åsnes ikke har noen som tar noen raske drag med sandpapir før skiene ferdigstilles.
 15. Har nå vært rundt og tafsa på en del ski. Av de jeg har sett er Ingstad/Combat de som virker best for mitt tenkte bruk. Både spenn, stivhet og bredde virker best på disse. De virker å ha noe mer spenn enn Nansen/E109, samt noe stivere enn E109. Noen som kan bekrefte/avkrefte mine inntrykk her? Også tydelig at det er mange som er fornøyd med disse som en allroundski. Sliter litt med å finne ut hvorfor Åsnes har Nansen i sortimentet. For meg virker det som Ingstad er bedre på det meste. Ikke er den noe særlig tyngre heller. Bindinger er noe verre. Er tydelig at det er to le
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.