Gå til innhold

SveinH

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om SveinH

Nylige profilbesøk

495 profilvisninger
 1. Det var en fatal fallulykke ved Trolltunga nå i helgen. En SOS melding ble sendt fra en SPOT men det ser ut som den ikke utløste en aksjon. Er det noen som kjenner til andre tilfeller hvor SOS har blitt sendt fra SPOT i Norge, og evt hvilken respons dette ga. Hvis meldinger fra dette systemet ikke tas alvorlig så er det ikke så mye nytte i dette systemet.
 2. Finnes vel ingen regler for denne turen. Ingen har gått "unsupported" ala sydpolen uten depot eller kjøp av varer underveis. Noen har som prinsipp at de skal gå hele distansen for egen maskin med oppakning. Noen bruker transport av sekker/pulk hvis muligheten er der eller forholdene er for vanskelige. Noen tar buss/taxi forbi vanskelige eller mindre interessante partier. Noen bryter turn opp i deler. Noen bytter framkomstmiddel underveis (bein,ski,truger,flåte,sykkel...) Noen sover så mye som mulig inne. Noen sover så mye som mulig i telt. Noen tar buss gjennom tunnel til Magerøya (er det lov å gå i tunellen ?), noen svømmer !
 3. Se faktarute på denne siden http://norgepaalangs.info
 4. SveinH

  Funnet døde

  Det er litt rart at DNT går ut og kobler ulykken til dette med sommer og vinteruter. Ruta er i følge kvistekartet ikke kvistet, men på ut.no er turen Middalsbu til Haukeliseter også beskrevet som en vintertur. Ser litt bratt ut ved Nupsredet men igjen så har vi for lite informasjon til å forstå om det var passering av dette punktet som var en av årsakene til ulykken. Rutebeskrivelse fra Middalsbu til Haukeliseter Start fra Middalsbu Man kan følge sommerruten opp Slettedalen, over Nupstjørn og over Nupsreet. Bratt ned til Nupsdalen og utover til Ulevåvatnet. I godvær vil det være langt bedre å gå opp Trossovdalen, inn i Trolldalene og ned til Holmesjøen. Videre ned til Mannevatnet og opp i skaret vest for vesle Nup. Kvistet i påsken herfra langs sommerruten til Haukeliseter.
 5. SveinH

  Funnet døde

  Så vidt jeg vet finnes det ingen form for offisiell "havari rapport" for denne typen hendelser. Det gjør at det er vanskelig å lære av ulykkene og fundering/synsing oppstår. Mange stiller seg nok spørsmålet: "Ville jeg klart meg under de samme forhold ?" Et unntak er NGI sine rapporter fra skredulykker http://www.ngi.no/no/snoskred/Ulykker/ Her finnes for eksempel rapport fra den siste ulykken på Senja http://www.ngi.no/upload/Sn%C3%B8skred/Ulykkesrapporter/ulykker_2013_26mars_Senja.pdf Jeg synes det hadde vært bra med tilsvarende rapport for den siste ulykken på Haukeli.
 6. Her er en annen variant: http://www.flickr.com/photos/terraphotos/8338627675/ FAnt den på en NPL blog http://www.skoggangsmann.blogspot.no/
 7. Svømmettur er en god ide. Ta med svømmeføtter og dykkemaske.
 8. SveinH

  Skifeller

  Jeg går mye på feller bratt terreng på vestlandet med langfeller. Kortfeller funker ikke når det er for bratt og laust. Er ikke fornøyd med de 100% syntetiske fellene (oransje) fra Åsnes/Skigutane som selges overalt. Tror de er produsert hos Colltex for Åsnes. Har fundert litt på hva som er galt. Har funnet fram eldre feller som er kjøpt på 80 og 90 tallet og lurer på om svaret er at disse ikke var 100 % syntetiske. Har kjøpt 38 mm x 2m Colltex Mix feller med 70% Mohair og 30% Syntetisk fra nettbutikker i Danmark og Frankrike. Så langt er jeg fornøyd. Bedre glid og supert feste.
 9. Anbefaler også Statens Kartverk sin serie fordi den er "kompatibel" med papirkart som jeg har en del av. Her i Bergen ser det derimot ut til at Nordeca har kuppet alle bokhandlene. Hvis du spør betjeningen så er det lite hjelp å få. Den eneste måten å få tak i Staten kartverk sine kart er å bestille på nett.
 10. Det er nå lansert 2 nye landsdekkende 1:50000 kart serier trykket på plastlignende materiale. 1. Kartserien til Statens Kartverk trykker 4 kart fra den gamle oppdelingen på ett kart og "henger" slik sett sammen med de gamle 1:50000 papirkartene. 2. Nordeca har laget en tilsvarende serie (Norge-Serien) men den forholder seg ikke til den gamle kartoppdelingen og passer heller ikke sammen med de ny plastkartene til Statens Kartverk. Det virker som det er lite kjent at disse seriene ikke henger sammen. (har forskjellig kartbladinndeling og navn/nummer). På DNT sin kart butikk står det følgende om Norges-serien: Norge-serie har tatt over for gamle "Norge 1:50000" (M711) kart. Tosidig trykk og litt større kart gir ca. fire ganger så stort område som tidligere. Nå 2km overlapp når snur kart eller ved tilstøtende kart. Kartinfo som tidligere. Altså ikke vinterløyper, sesong info om broer, parkering osv. Kun turkart har denne info. Trykket på plastfiber. Slitesterke, tåler vann og lette. "Har tatt over" er muligens litt misvisende ! Skal du for eksempel til Grindaflethytta ( i mitt nærområde) er kart alternativene: 1. StatKart gamle papirkart: 1316-1 Gudvangen og 1316-2 Ulvik (1316-2 Ulvik er nødvendig hvis du kommer fra Mjølfell området) 2. StatKart plaskart: Flåmsdalen Nærøyfjorden 051 (inneholder 1316-1 Gudvangen, 1316-2 Ulvik, 1416-3 Myrdal og 1416-4 Flåm) 3. Nordeca Norges-serien: 10047 Aurland og 10039 Hardangerjøkulen ( 10039 Hardangerjøkulen er nødvendig hvis du kommer fra Mjølfell området På Ut.no står det i dag på Grindaflethytta: Kartblad: Gudvangen 1316-1 (2010) Turkart: Nærøyfjorden (2006) og Rallarvegen (2010) 1:50 000 fra Ugland It Goup AS Jeg er klar over at folk må ha litt peiling selv for å legge ut på tur,men akkurat nå er kanskje bildet litt forvirrende ?
 11. I følge SPOT spesifikasjon sendes OK melding 3 ganger etter hverandre. Hvis alle tre feiler så kommer det ikke noe fram !. Assistanse melding sendes hvert 5 min i en time. (12 ganger) SOS melding sendes hvert 5 min inntil SPOT går tom for strøm. (mange ganger) I følge Global Sat sin hjemmeside skal dekningen i Nord Norge være OK. Levering sannsynlighet for enveis meldingstype som brukes for SPOT er slik jeg tolker det bedre enn 98 % Sannsynligheten for at alle 3 OK meldingene forsvinner blir da lav 0,02*0,02*0,02= 0,000008 = 8 ppm. Likevel bør en nok ikke ha avtaler med de hjemme om at fravær av OK meldinger skal utløse aksjon.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.