Gå til innhold

StianOslo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  95
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om StianOslo

 • Bursdag 24. juli 1972

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

768 profilvisninger
 1. Takk for det, @Joachim Næss. Det er stort sett meg som holder sporadisk liv i denne tråden, så det er vel naturlig for meg å svare også 😌 Jeg tror det kan bli litt snaut med et tremannstelt på en de største fjellhyllene på Sandungskollen. Men sikker er jeg ikke. Tror dere har bedre muligheter med tre enmannstelt slik at dere kan fordele dere på flere hyller. Kongeutsikten er uansett der jeg lå for snaue to år siden, og på den hylla er det såvidt jeg husker bare plass til ett telt på nogenlunde flatt terreng. Med tre enmannstelt er dere iallefall sikre på å få plass hvis det er ledig der ☺️
 2. Ja, da er det på høy tid å blåse nytt liv i denne tråden! Blir en kort post, men i helga var jeg ute igjen på solotur etter noen år med lite vandreaktivitet. Oppussing, kjøp og og salg av ny leilighet må nok ta stor del av skylden. Jeg overnattet ved sørenden av Øyvannet og gikk til Sandungskollen dagen etter. Der oppe var det varmt og tørt! Ble en lang retur til Sørkedalen skole via Kikutstua dagen etter, men utsikten fra Sandungskollen var definitivt verdt det.
 3. Slik jeg tolker det er det lov å bruke gassbrenner under eget ansvar?
 4. Nærmeste bekken er nok retning Store Sandungen. Da jeg gikk blåstien mellom Store og Lille Sandungen til Sandungskollen (dvs. Askehøgda, men for meg er den klippen Sandungskollen), så passerte jeg denne bekken. Vil anslå den er ca. 1 km nord for Sandungskollen (like etter at stien deler seg i to), men den blåstien blir etterhvert kronglete fordi man må klyve over endel døde trær. Når stien deler seg er den imidlertid fin å gå på.
 5. Ved blåstien er det ikke noe bedre egnet sted enn der dere campet, for utifra bildene ser det ut som dere teltet noen meter unna der jeg var. Godt mulig det er et høydedrag som er like bra eller bedre, men da må man bort fra blåstien. Dere havnet nok midt i smørøyet Det er det beste utsiktspunktet ved blåstien, ingenting lenger nordover langs blåstien mot Sandungen kan matche det. Legger ved link til et bilde, så kan dere dobbeltsjekke at dere campet samme sted som meg: http://bildr.no/view/OE1jODFi Tror ikke det akkurat er folksomt der oppe om vinteren nei. Det er uansett en fantastisk plass. Det er klart bedre å gå blåstien fra Østre Fyllingen enn den bratte blåstien fra Kikustua. Den er ikke bratt og langt mere trivelig og åpen.
 6. Da campet dere på samme plass som meg
 7. "Litt" sent svar, men Gaupekollen tror jeg også vil fungere bra.
 8. Hvis alle i teltet bruker ørepropper er ikke knitring noe man bør irritere seg over. Har alltid med ørepropper selv på soloturer.
 9. Kort rapport fra turen jeg hadde i helga. Mye surt vær kombinert med mye jobbing den siste tiden har ført til mange utsettelser, men på lørdag fikk jeg endelig pakket sakene og syklet avgårde. Planen var å sykle til Fyllingen og gå opp til Sandungskollen, men jeg kom sent igang, og da jeg skulle fylle på vannflaskene ved oppstigningen, kjente jeg at foten fremdeles ikke var helt intakt etter forstuelsen i begynnelsen av september. Det begynte dessuten å bli mørkt, så jeg fant fort ut at det var mere fornuftig å telte ved et tjern med kort adkomst fra grusveien. Haklokroktjern øst for Kikutstua visste jeg hadde en ok teltplass etter å ha fisket der for noen år siden, så jeg satte kursen dit. Fikk reist vinylboligen og varmet opp litt Real Turmat. Tiden går fort når man etablerer leirplass, så mørket kom fort på. Ikke hadde jeg med fiskestang, så etter en liten gåtur la jeg meg usedvanlig tidlig (for meg å være) i teltet. Det ble en urolig natt med masse vind som røsket tak i vinylboligen, så søvnen ble ikke akkurat optimal. Burde brukt ørepropper, men samtidig var det fascinerende å høre vinden ule mellom trærne. Blesten fortsatte neste dag, så jeg varmet opp frokosten i det lune forteltet. Kort oppsummert: Seks mil ble fasiten tur/retur (se ruta her: http://runkeeper.com/user/stianoslo/activity/459196945?&activityList=false&tripIdBase36=7le6mp), og nå har det blitt leggetid, så jeg lar bare bildene tale for seg.
 10. Thermarest NeoAir XTherm Large fra fjellsport.no. Verdt ventetiden tror jeg. Satser på at den får sin debut på torsdag!
 11. Sandungskollen og Kikuttoppen er ikke nevnt her ser det ut til. Begge er fine koller/utsiktspunkter, men Sandungskollen har den mest spektakulære og dramatiske utsikten. Begge toppene kan enklest nås fra blåstien som starter ved grusveien ved Fyllingen. På Kikuttoppen er det flere småtopper med utsikt mot sør, øst og nord; den mot nord er veldig fin med få trær som blokkerer. Enkelt og kort adkomst med umerket sti/tråkk fra blåstien.
 12. Så herlig ut! Ble det Sandungskollen etterpå?
 13. Da er teltturen unnagjort. Kom hjem på fredag, men har ikke hatt tid før nå til å skrive noen ord. Jeg planla å telte ved enten store eller lille Daltjuven i Nordmarka, men jeg fant ingen teltplasser på vestsiden av grusveien som var bra nok. Det er godt mulig det er bedre teltplasser andre steder rundt vannet, men med fullt oppakket sykkel er det ikke hensiktsmessig at teltplassene er langt unna grusveien. Jeg syklet derfor tilbake et lite stykke og tok til venstre inn til Mantjern. Tenkte å muligens inspisere lille Daltjuven i samme slengen, men droppet da det siden det antagelig ikke er sti inn til vannet fra grusveien. Rett meg gjerne om dette ikke stemmer. Ved Mantjern har jeg campet én gang før, og det er fin og flatpakket teltplass. Dessverre litt vått og myrete her og der, og det lukter fremdeles litt surt fra bålplassen, men stanken er betydelig mindre nå. Har dessvere ikke klart å lokalisere kilden til den vonde lukten. Uansett, hovedgrunnen til at jeg dro på telttur var for å teste ut nye liggeunderlag med ny dunsovepose. På bagasjebrettet fikk jeg plass til Ridgerest SOlite large liggeunderlag, men det er nok for stort å drasse med seg om man går med sekk. Over liggeunderlaget blåste jeg opp Thermarest NeoAir Venture (large), og skjønnhetssøvnen satset jeg på å bli sikret med den nyinnkjøpte Rab Ascent 500 Leaf soveposen som jeg kjøpte på tilbud hos fjellsport.no for en uke siden. Siden dette egentlig er en tråd for teltplasser ved vann og utsiktspunkter i Nordmarka skal jeg fatte meg i korthet: Jeg frøs ikke med dette oppsettet, men trodde jeg skulle være varmere. Det virket som det var litt kjølig på det oppblåsbare liggeunderlaget, men NeoAir Venture har en R-verdi på kun 1.8, så det forklarer muligens saken selv om jeg altså hadde Solite-underlaget underst. I dag er bålforbudet opphevet, men jeg tjuvstartet bålkosen for tre dager siden. Her er ruta jeg tok til store Daltjuven og Mantjern: http://runkeeper.com/user/stianoslo/activity/432470855?&activityList=false&tripIdBase36=75hcnb
 14. Ser fram til en turrapport Bjørnsjøen og Sandungskollen i dette knallværet tror jeg blir, ja, nettopp, knall!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.